ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Σάββας Καραγιάννης (Fraport Greece) στο CNN Greece: Το 2024 οι αφίξεις θα φτάσουν τα 36 εκατομμύρια

Δημήτρης Πεφάνης - CNN Greece

Στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας μέχρι στιγμής αναφέρθηκε ο Επικεφαλής Εταιρικής Επικοινωνίας της Fraport Greece, Σάββας Καραγιάννης, μιλώντας στον Δημήτρη Πεφάνη και στην κάμερα του CNN Greece, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο αφίξεων, υπάρχει μια αύξηση της τάξεως του 6,5% στα αεροδρόμια φέτος, σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2023, κάτι που μεταφράζεται σε περίπου 1,5 εκατ. επιβάτες περισσότεροι από την προηγούμενη χρονιά.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο κ. Καραγιάννης υπάρχει αρκετά μεγάλη αύξηση σε όλους τους προορισμούς, η οποία κυμαίνεται από 1 - 2 % έως και 15%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία.

Συγκεντρωτικά, αυτή τη στιγμή, η πρόβλεψη για το τέλος της χρονιάς είναι περίπου 36 εκατομμύρια αφίξεις, δηλαδή επιπλέον 2 εκατ. αφίξεις σε σχέση με πέρυσι.

Αυτό δίνει μια μεσοσταθμική αύξηση κοντά στο 6%, το οποίο αποτελεί και ιστορικό ρεκόρ, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, εφόσον δεν συμβεί κάτι απρόοπτο.

Το αεροδρόμιο Μακεδονία

Αναφερόμενος στο αεροδρόμιο της Θεσαλονίκης δήλωσε πως είναι καταρχάς η κορωνίδα των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχουμε αυτή τη στιγμή.

Μάλιστα σημείωσε πως το αεροδρόμιο «οδεύει αυξητικά» και έχει ξεπεράσει τις κρίσεις που προκάλεσαν, ο πόλεμος στην Ουκρανία και η πτώχευση των δύο αεροπορικών εταιρειών που χάθηκαν κατά την διάρκεια του κορονοϊού.

«Υπολογίζουμε, πως σε σχέση με πέρυσι, φέτος θα έχει μια αύξηση κοντά το 6,5% - 7%. Παραπάνω από 7 εκατ. επιβάτες».

Επενδύσεις στην καινοτομία

«Ως εταιρεία για να είμαστε σύννομοι και να κάνουμε comply με τις καινούργιες νόρμες των πολύ αυξημένων μέτρων ασφαλείας, η εταιρεία μας επενδύει κάθε χρόνο περί τα 45-50 εκατ. ευρώ για αναβάθμιση των υποδομών» τονίζει.

Παράλληλα, εξηγεί πως «ο λόγος που βρισκόμαστε εδώ είναι για να προσφέρουμε στον κόσμο την εικόνα που έχουμε εμείς για το αεροδρόμιο του μέλλοντος, το οποίο δεν είναι μακριά, είναι εδώ» και προσθέτει πως περιλαμβάνει καινοτόμες υπηρεσίες με την καλύτερη εξυπηρέτηση του επισκέπτη.

Τέλος, σημειώνει πως υπάρχει το πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας το οποίο ολοκληρώνεται στα τέλη του 2025, το οποίο έχει να κάνει με την ανακατασκευή και την αναβάθμιση όλων των διαδρόμων και των 14 αεροδρομίων.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης