Καινοτομία, networking, συμφωνίες: Τα τρία «συστατικά» της HORECA 2025

Η προσπάθεια για ανάπτυξη της Ελλάδας είναι μία συνεχής διαδικασία στην οποία συμμετέχουν σε έναν βαθμό οι επιχειρήσεις από όλο το φάσμα της οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο τουρισμός και η βιομηχανία της εστίασης είναι δύο κλάδοι οι οποίοι έχουν μεγάλη σημασία, ενώ καλούνται να ανταποκρίνονται γρήγορα στις τεχνολογικές εξελίξεις αλλά και τις διαρκώς μεταβαλλόμενες και μεγαλύτερες απαιτήσεις των πελατών. Έτσι, λοιπόν, οι επιχειρήσεις των κλάδων αυτών οφείλουν να είναι ενημερωμένες για τις νέες τάσεις και να είναι εξοπλισμένες με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που ταιριάζουν στο προφίλ τους, έχοντας διαλέξει πρώτα τους κατάλληλους συνεργάτες.

Σε αυτές τις ανάγκες έρχεται να «απαντήσει» η HORECA, η μεγάλη διεθνής έκθεση για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό ξενοδοχείων και μονάδων μαζικής εστίασης εκφράζοντας την καινοτομία, την εξέλιξη, τη γνώση και την εμπειρία. Φέτος, η HORECA 2025 πραγματοποιείται, για 19η χρονιά, από τις 7 έως τις 10 Φεβρουαρίου στο METROPOLITAN EXPO, δίνοντας στους επαγγελματίες του τουρισμού, της εστίασης και της καφεστίασης την ευκαιρία να συναντήσουν τις κορυφαίες επιχειρήσεις με ξενοδοχειακό και εστιατορικό εξοπλισμό, τεχνολογικές λύσεις και διαδικτυακές υπηρεσίες, καθώς και εταιρείες με specialty coffees, ροφήματα, ποτά, Ά ύλες τροφοδοσίας και προτάσεις για menu σύμφωνα με τις παγκόσμιες διατροφικές τάσεις.

Το σημείο συνάντησης premium εκθετών και σημαντικών decision makers
Η HORECA 2025 δίνοντας έμφαση, ως συνήθως, στην καινοτομία, το networking και τις συμφωνίες, αναμένεται να είναι πιο συναρπαστική σε σύγκριση με τις προηγούμενες διοργανώσεις. Αυτή η εκτίμηση εδράζεται στο ότι έχουν κλείσει συμμετοχή 500 premium εκθέτες που είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τους επαγγελματίες του τουρισμού να εξελίξουν το μέλλον της επιχείρησής τους, πάνω από 100 ομιλητές και chefs που θα παρουσιάσουν όλες τις τάσεις και εξελίξεις για ένα σύγχρονο ξενοδοχείο, ένα must attend café, ένα πρωτοποριακό bar και ένα εστιατόριο που θα συζητηθεί πολύ.

Στο METROPOLITAN EXPO θα βρεθούν για ένα τετραήμερο περισσότεροι από 80.000 decision makers από όλη την Ελλάδα, ιδιοκτήτες και στελέχη τουριστικών καταλυμάτων, επιχειρήσεων εστίασης και λιανικής, F&B managers, chefs, αρχιτέκτονες και διακοσμητές με στόχο να συναντηθούν με κορυφαία ελληνικά και παγκόσμια brands με καινοτόμα προϊόντα, ποιοτικές πρώτες ύλες, custom λύσεις, σύγχρονες υπηρεσίες και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην αναβάθμιση και ανάπτυξη ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, villas, εστιατορίων, καφετεριών, bars, ζαχαροπλαστείων, αρτοποιείων και άλλων επιχειρήσεων.

Workshops.Live Cooking Shows.Συνέδριο ΞΕΕ
Η HORECA 2025 αποτελεί και μία διοργάνωση-πλατφόρμα ανταλλαγής γνώσης και επίδειξης ικανοτήτων, όπως φαίνεται από τα workshops, τις παρουσιάσεις case studies, αλλά και τα cooking shows και τα πρωταθλήματα που θα πραγματοποιηθούν.
Έτσι, μεταξύ άλλων, το stage του Hall 3 του HORECA Business Lab θα μετατραπεί για 4 μέρες σε ένα incubator καινοτομίας μέσω ανοιχτών για το κοινό workshops, παρουσιάσεων case studies και συζητήσεων γύρω από τις παγκόσμιες τάσεις και εξελίξεις στη digital προβολή, το marketing και το management των ξενοδοχείων, εστιατορίων, cafe και bars από επαγγελματίες του marketing, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και στελέχη της αγοράς.

Τo stage του Hall 1 θα αποτελέσει τον χώρο όπου θα πραγματοποιηθούν ενδιαφέροντα workshops για τον καφέ. Και όχι μόνο, καθώς εκεί θα πραγματοποιηθούν και τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Barista, Brewers Cup και Coffee in Good Spirits 2025 από τον SCA Greece, όπου όλοι οι κορυφαίοι baristas θα επιδείξουν τις τεχνικές και τις γνώσεις τους με στόχο την πρωτιά.

Στο δε Gastronomy Lab και το Hall 4, κορυφαίοι εκφραστές της σύγχρονης γαστρονομίας και διακεκριμένοι εγχώριοι και διεθνείς chefs θα παρουσιάσουν, μέσα από live cooking shows, πρωτοποριακές μεθόδους μαγειρέματος, zero waste τεχνικές, διατροφικές τάσεις και σύγχρονες προτάσεις menu. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στην HORECA, ο κορυφαίος chef και διευθυντής της DUCASSE Conseil, Jerome Lacressonniere, σε συνεργασία με τον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Διαστημικών Ερευνών Γαλλίας, Alain Maillet, θα παρουσιάσουν γεύματα αστροναυτών εμπνευσμένα από την υψηλή γαλλική κουζίνα.

Η φετινή χρονιά είναι ορόσημο για το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, καθώς κλείνει 90 χρόνια από την ίδρυση και τη λειτουργία του. Έτσι, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, στις 10:00, θα λάβει χώρα το συνέδριό του με τίτλο «Δημιουργώντας Ευκαιρίες. Ανάπτυξη και Συνοχή». Σε αυτό θα συμμετάσχουν διακεκριμένες προσωπικότητες και εκπρόσωποι φορέων από όλο το φάσμα της πραγματικής οικονομίας «αγγίζοντας» τις 3 θεματικές ενότητες «Πρωτογενής Τομέας – Μεταποίηση», «Κατασκευές – Ανακαινίσεις» και «Εμπόριο - Υπηρεσίες».

Και φέτος, η HORECA 2025 θα αποτελέσει το μεγαλύτερο σημείο επαφής για το οικοσύστημα των ξενοδοχείων και της βιομηχανίας εστίασης.
Βγάλε εδώ το εισιτήριό σου. Είσοδος αποκλειστικά για επαγγελματίες.
Χρήσιμες πληροφορίες
Ημέρες και ώρες:
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-19:00
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2025, 10:00-18:30
www.horecaexpo.gr
Social media
Facebook: HORECA -Greece
Instagram: horecaexpo
LinkedΙn: HORECA Greece
YouΤube: HORECA - Greece