ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Private Dinner by Miele: Όταν η γαστρονομία γίνεται εμπειρία εξερεύνησης και μας φέρνει πιο κοντά

Private Dinner by Miele: Όταν η γαστρονομία γίνεται εμπειρία εξερεύνησης και μας φέρνει πιο κοντά

Το φαγητό μπορεί να «συνδέσει» άγνωστους, μεταξύ τους, ανθρώπους, δημιουργεί άλλωστε «συναίσθημα» καθώς και μία αίσθηση οικειότητας που πηγάζει από το γεγονός, ότι γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο με γευστικά πιάτα, νιώθουμε μάλλον σαν να βρισκόμαστε στο ...σπίτι μας.

Με στόχο να δημιουργήσει μία ξεχωριστή εμπειρία η οποία στο επίκεντρό της έχει την υψηλή μαγειρική, η Miele διοργανώνει τέσσερα Private Dinners by Miele με περιορισμένο αριθμό συμμετεχόντων – μόλις 10 άτομα που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους – τα οποία απολαμβάνουν ένα ιδιαίτερο δείπνο σε ένα αποκλειστικό περιβάλλον.

Private Dinner by Miele.jpg

Στο πλαίσιο αυτό, το Miele Experience Center στο Μαρούσι μετατρέπεται, ειδικά για την περίσταση, σε ένα προσεγμένο, boutique εστιατόριο όπου κορυφαίες προσωπικότητες από τον χώρο της μαγειρικής, του κρασιού και της γαστρονομίας, σε συνεργασία με τον Chef της Miele, Αλέξανδρο Συνγκιρίδη, δημιουργούν ειδικά μενού εμπνευσμένα από γεύσεις και προϊόντα διαφορετικών περιοχών της Ελλάδας. Το καθένα από τα τέσσερα δείπνα είναι ξεχωριστά σχεδιασμένο, με τους συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μία διαφορετική εμπειρία εξερεύνησης και γαστρονομικής απόλαυσης.

Private Dinner by Miele.jpg

Στο τρίτο Private Dinner που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, η Miele συνεργάστηκε με τον κορυφαίο γνώστη του κρέατος, Στράτο Δρακούλη, η ιστορία του οποίου ξεκινά από την κεντρική αγορά των Αθηνών, όπου καλλιέργησε με πάθος τις γνώσεις του για το κρέας και τις ιδιαίτερες κοπές, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του και εμπλουτίζοντας την εμπειρία του από την ελληνική και διεθνή αγορά. Με όραμα να προσφέρει στους πελάτες του εξαιρετική ποιότητα και τεχνική, δημιούργησε την εταιρεία Drakoulis, η οποία σήμερα αποτελεί σημείο αναφοράς για premium προϊόντα κρέατος και εξειδικευμένες κοπές.

Private Dinner by Miele.jpg

Το Miele Experience Center, υποδέχθηκε τους καλεσμένους της ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης, έχοντας μεταμορφωθεί σε έναν χώρο που απέπνεε ζεστασιά και φιλοξενία, υπό τους ήχους ειδικά επιλεγμένης μουσικής, όλα σε απόλυτη αρμονία με τις γαστρονομικές δημιουργίες του Chef της Miele Αλέξανδρου Συνγκιρίδη. Στη γιορτινά στολισμένη τραπεζαρία που δέσποζε στο κέντρο του εκθεσιακού χώρου με τα προϊόντα της Miele, το μενού που δοκίμασαν οι συμμετέχοντες, στο πλαίσιο του τρίτου Private Dinner, ήταν σχεδιασμένο με προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια, συνδυάζοντας την παράδοση με τις σύγχρονες τεχνικές.

Το γαστρονομικό «ταξίδι» ξεκίνησε από την άφιξη κιόλας των 10 προσκεκλημένων, καθώς τους περίμενε ένα ποτήρι ροζέ κρασί, ξινόμαυρο Σκαντζόχοιρος και ως πρώτο ορεκτικό, βελουτέ φασολιού με κομματάκια λουκάνικου και crumble spicy ψωμιού, εμπλουτισμένο με λάδι μαϊντανού.

DSC00130.jpg

Άλλωστε ολόκληρο το μενού του Στράτου Δρακούλη ήταν εμπνευσμένο από την πλούσια κληρονομιά της ελληνικής γαστρονομίας, όπου το κρέας κατέχει ξεχωριστή θέση στις παραδοσιακές συνταγές και τις οικογενειακές στιγμές γύρω από το τραπέζι.

Ένα κλασικό παραδοσιακό ελληνικό πιάτο, με μία διαφορετική, ανατρεπτική, ωστόσο, προσέγγιση, ήταν το επόμενο ορεκτικό που σερβιρίστηκε, έχοντας πάρει πλέον όλοι τη θέση τους στην τραπεζαρία: αποδομημένο γιουβαρλάκι με ελληνικό Wagyu συνοδευόμενο από άχυρα πατάτας, dots φέτας και κρέμα αυγολέμονο.

DSC00365.jpg

Αρώματα και γεύσεις από Ελλάδα αναδείχθηκαν και στη σαλάτα που ακολούθησε: mesclun leaves & kale salad με ψητή κολοκύθα, flakes κόκκινου μήλου, καρύδια, ψητό ταλαγάνι, κολοκυθόσπορο και dressing ψητού κόκκινου μήλου.

Στο κυρίως πιάτο, καρέ αρνιού γαλλικής κοπής παναρισμένο με φρέσκα μυρωδικά Μεσογείου, συνοδευόμενο από πατάτες fondant, baby γλασαρισμένα καρότα και onion gravy sauce, η ελληνική παράδοση «συναντήθηκε» με ιδιαίτερες κοπές και τις τεχνικές που αναδεικνύουν τα φυσικά αρώματα και τις υφές του κρέατος στις οποίες ειδικεύεται ο Στράτος Δρακούλης.

DSC00992.jpg

Για ένα... γλυκό φινάλε, οι προσκεκλημένοι απόλαυσαν ως επιδόρπιο, πραλίνες σοκολάτας με χριστουγεννιάτικες «νότες», από το Esophy.

Private Dinner by Miele.jpg

Μετά την ιδιαίτερη αυτή γαστρονομική εμπειρία που βιώσαν από κοινού οι 10 συνδαιτυμόνες, οι οποίοι μέχρι πριν από λίγες ώρες ήταν άγνωστοι μεταξύ τους, το τραπέζι στο τέλος της βραδιάς θύμιζε περισσότερο μία παρέα που μόλις είχε απολαύσει ένα ξεχωριστό εορταστικό δείπνο.

DSC01143.jpg