ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ένας νέος τρόπος ζωής για την τρίτη ηλικία με ανεξαρτησία και αυτονομία

Ένας νέος τρόπος ζωής για την τρίτη ηλικία με ανεξαρτησία και αυτονομία

Η είσοδος στην τρίτη ηλικία αποτελεί ένα «σημείο καμπής» στη ζωή κάθε ανθρώπου.

Είναι η στιγμή που σηματοδοτεί το κλείσιμο ενός σημαντικού «κεφαλαίου» και το άνοιγμα ενός νέου. Κατά τη διάρκειά της, γίνεται ένας απολογισμός ζωής: Ο κάθε ηλικιωμένος αξιολογεί πού έχει φτάσει επαγγελματικά, προσωπικά, αν ήταν καλός γονέας, πώς διαμόρφωσε την κοινωνική του ζωή και σε τι στάδιο βρίσκεται η φυσική του κατάσταση. Κατά κάποιον τρόπο, κλείνει ένας κύκλος ζωής μιας ιδιαίτερα παραγωγικής ηλικίας -μέσης ηλικίας- και ξεκινάει ένας άλλος κύκλος, αυτός της ευτυχίας και της αυτόνομης διαβίωσης.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, που αφιέρωσαν μέρες και νύχτες για εσάς και έδιναν το «παρών» σε κάθε εμπειρία της ζωής σας, είναι έτοιμοι για μία νέα, ανεξάρτητη αρχή. Και υπάρχει ένα μέρος, όπου η φροντίδα συναντάει την καινοτομία και η αγάπη για την τρίτη ηλικία αποκτάει άλλη διάσταση, αποτελώντας έτσι, το κατάλληλο «έδαφος» για την εκκίνηση μιας νέας ζωής. Ο λόγος για το Χρυσάνθειο, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, στη γαλήνια και καταπράσινη περιοχή της Δράμας, που θέτει τα πρότυπα για μία ενεργή και ευτυχισμένη τρίτη ηλικία.

chys.jpg

Πώς οι ηλικιωμένοι θα εξασφαλίσουν μία αυτόνομη διαβίωση

Σε μία καταπράσινη έκταση γεμάτη ζωή και φυσική ομορφιά στην Πετρούσα Δράμας, το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο, τιμά και σέβεται κάθε στιγμή στη ζωή των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας.

Και αυτό, διότι οι σύγχρονες εγκαταστάσεις του δεν ακολουθούν απλώς τα υπάρχοντα πρότυπα, αλλά δημιουργούν νέα. Κάθε κατοικία έχει σχεδιαστεί με υψηλή αισθητική και γνώμονα τη λειτουργικότητα, για να προσφέρει στους κατοίκους της άνεση και ανεξαρτησία. Οι ηλικιωμένοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε 15 πολυτελείς αυτόνομες κατοικίες, είτε των 70 τ.μ. είτε των 100 τ.μ., με υπηρεσίες καθαριότητας, φαγητό, ψυχαγωγικές δράσεις, ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα, φυσικοθεραπεία, χρήση πισίνας, βιβλιοθήκη, σάουνα, χαμάμ, υπολογιστές, πάρκο και κεντρική καφετέρια.

xrysssss.jpg

Σε κάθε περίπτωση, όμως, γίνεται ξεκάθαρη η προσέγγιση ενός premium περιβάλλοντος αυτόνομης διαβίωσης, που θέτει στο επίκεντρό του την πλήρη ανεξαρτησία και ατομικότητα των ηλικιωμένων. Έτσι, κάθε ένοικος μπορεί και απολαμβάνει εξατομικευμένη φροντίδα, προσαρμοσμένη στις μοναδικές του ανάγκες ενώ το επιστημονικό προσωπικό συνεργάζεται στενά μαζί του, διασφαλίζοντας έτσι μία ασφαλή και ευτυχισμένη τρίτη ηλικία.

xrys.jpg

Προάγοντας την πνευματική, σωματική και κοινωνική υγεία

Επομένως, μία πρότυπη μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων, όπως είναι το Χρυσάνθειο, που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την άνεση και την ευημερία των ενοίκων του, προφανώς προάγει την πνευματική, σωματική και κοινωνική ευημερία των ατόμων της τρίτης ηλικίας.

Αυτό σημαίνει ότι οι ένοικοί του μπορούν να συμμετέχουν σε ποικίλες ψυχαγωγικές και πνευματικές δραστηριότητες, όπως καλλιέργεια των δικών τους οπωροκηπευτικών στο θερμοκήπιο, που αναζωογονούν το μυαλό και την ψυχή τους, ενώ παράλληλα έχουν στη διάθεσή τους εξειδικευμένες ιατρικές υπηρεσίες και προγράμματα άσκησης που διατηρούν το σώμα υγιές και δυνατό.

xrys7.jpg

Όσον αφορά στην κοινωνική ευημερία, αυτή καλλιεργείται μέσα από δραστηριότητες που ενθαρρύνουν τη δημιουργία νέων σχέσεων και τη σύνδεση με την ευρύτερη κοινότητα. Το τελευταίο, μάλιστα, μπορεί να επιτευχθεί, απλώς απολαμβάνοντας τον καφέ τους στον ζεστό και φιλόξενο χώρο του Χρυσάνθειου Café Bistro.

Το ανοιχτό στο κοινό καφέ, δίνει την ευκαιρία στους ηλικιωμένους να περάσουν όμορφες στιγμές με τους αγαπημένους τους, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα ένα υπερθέαμα με το μοναδικό του μουσικό σιντριβάνι, που συγχρονίζει πίδακες νερού, μουσική και φωτισμό με φαντασμαγορικό τρόπο. Διαθέτει, επίσης, ευρύχωρη παιδική χαρά, για να παίξουν τα παιδιά της οικογένειας, γήπεδα τένις και μπάσκετ, ενώ τα εξαιρετικά γεύματα, ροφήματα και snacks που προσφέρει με τα πιο ποιοτικά συστατικά, καθιστούν το καφέ ως τον ιδανικό χώρο για ραντεβού, συνάντηση με φίλους και ειδικές περιστάσεις ή εκδηλώσεις.

xrysssssssss.jpg

Η εισαγωγή σε ένα νέο μοντέλο διαβίωσης

Στις παραπάνω παροχές και υπηρεσίες που προσφέρει το πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων, Χρυσάνθειο, προστίθενται και η «δοκιμαστική» διαμονή. Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν μία από τις διαθέσιμες οικίες για λίγες ημέρες, ώστε να δοκιμάσουν να ζήσουν από κοντά την εμπειρία, πριν την τελική απόφαση της ενοικίασης.

Κάπως έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς το πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Χρυσάνθειο, έχει πάρει διάκριση πέντε αστέρων από διεθνώς αναγνωρισμένο γερμανικό οδηγό και έχει χαρακτηριστεί ως εφάμιλλο ή και καλύτερο αντίστοιχων στη Γερμανία και την Ελβετία.

xrrrrrrrrr.jpg

Ένα πρότυπο κέντρο φιλοξενίας και φροντίδας ηλικιωμένων πρέπει να ανοίγει νέους ορίζοντες για μία γεμάτη, ευτυχισμένη και ενεργή τρίτη ηλικία. Το νέο μοντέλο αυτόνομης διαβίωσης που εισάγει το Χρυσάνθειο, λοιπόν, βασισμένο στην ανεξαρτησία και την ασφάλεια, είναι το ιδανικό περιβάλλον για μία νέα αρχή με ψυχική ηρεμία και ευτυχία.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή αίτησης ενδιαφέροντος επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://www.chrysanthio.gr/.