ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η Μινέρβα γιορτάζει 120 χρόνια παράδοσης και καινοτομίας

Η Μινέρβα γιορτάζει 120 χρόνια παράδοσης και καινοτομίας

Με θεμέλιο την ελληνική κληρονομιά και με το βλέμμα στο μέλλον, η Μινέρβα ενισχύει σταθερά την ηγετική της θέση στον κλάδο των τροφίμων, αλλά και τον διεθνή της αντίκτυπο.

Η Μινέρβα, γιορτάζει φέτος τη συμπλήρωση 120 χρόνων ιστορίας και επιτυχημένης παρουσίας στον κλάδο των τροφίμων. Από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, η Μινέρβα εξελίχθηκε από μια τοπική επιχείρηση, σε μια κορυφαία διαφοροποιημένη εταιρεία τροφίμων και σε πυλώνα καινοτομίας και υποστήριξης της βιωσιμότητας και της αγροτικής οικονομίας.

Η Μινέρβα, μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες της Ελλάδας, ιδρύθηκε το 1904 με αποστολή την εμπορία του πολυτιμότερου αγαθού της Ελλάδας, του ελαιόλαδου. Στην πορεία της, πέρασε από το εμπόριο στη βιομηχανία και πλέον διαθέτει μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές εγκαταστάσεις, στο Σχηματάρι Βοιωτίας και στη Γαστούνη Ηλείας, ενώ απασχολεί περισσότερους από 170 εργαζομένους.

Παράλληλα, μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, επενδύσεις και εξαγορές, εμπλούτισε το προϊοντικό χαρτοφυλάκιό της. Διατηρώντας τη θέση της ως ηγέτιδα εταιρεία στην εμπορία ελαιολάδου, η εταιρεία διαθέτει στην αγορά εμβληματικά brand names βασικών προϊοντικών κατηγοριών τροφίμων που έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αγάπη των καταναλωτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Με έντονη διεθνή παρουσία και ισχυρό εξαγωγικό αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο, η Μινέρβα ανταποκρίνεται στη διεθνή ζήτηση για προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας που αντιπροσωπεύουν τη μεσογειακή διατροφή και λειτουργεί ως πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας παγκοσμίως.

Η παρουσία της εταιρείας στις παγκόσμιες αγορές συνδυάζεται με ενέργειες ενίσχυσης της τοπικής κοινότητας και της ελληνικής αγροτικής οικονομίας, καθώς μέσα από πολυδιάστατη υποστήριξη προς τους Έλληνες παραγωγούς ντομάτας, η Μινέρβα συνεισφέρει στην ευημερία των θεμελίων της εφοδιαστικής αλυσίδας και την οικονομική ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων. Οι παραγωγοί λαμβάνουν γεωργικά εφόδια, καθοδήγηση και εκπαίδευση σε πρωτοποριακές πρακτικές, προκειμένου να ανταποκριθούν στις σύγχρονες απαιτήσεις της αγοράς.

Παράλληλα, η εταιρεία υλοποιεί προγράμματα βιοποικιλότητας, παρέχοντας στους παραγωγούς ντομάτας οδηγίες και πλάνα διαχείρισης για τη διαφύλαξη της πανίδας και της χλωρίδας στις περιοχές καλλιέργειας. Η δέσμευση στην περιβαλλοντική υπευθυνότητα αποτελεί θεμελιώδη αρχή της φιλοσοφίας της Μινέρβα, σε όλες τις πτυχές της επιχειρηματικής της δραστηριότητας, με συγκεκριμένους και μετρήσιμους στόχους για τη μείωση της χρήσης πλαστικού στις συσκευασίες, του ενεργειακού αποτυπώματος, της κατανάλωσης νερού και των αποβλήτων στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις. Τα αποτελέσματα αναγνωρίζονται διεθνώς, με τις μονάδες παραγωγής της να λαμβάνουν αντίστοιχες πιστοποιήσεις ISO.

Η Κατερίνα Βλάχου, Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη χαρά για εμάς να γιορτάζουμε 120 χρόνια ανάπτυξης και αδιάλειπτης παρουσίας στην ελληνική και διεθνή αγορά τροφίμων. Μέσα από στρατηγικές πρωτοβουλίες, συνεχίζουμε να ενισχύουμε την ηγετική μας θέση στον κλάδο των τροφίμων. Παράλληλα, στο επίκεντρο της επιτυχίας μας βρίσκονται φυσικά οι εργαζόμενοί μας, οι οποίοι μοιράζονται τη δέσμευσή μας για αριστεία και κορυφαία ποιότητα σε κάθε μας προϊόν. Αυτή η δέσμευση στην ποιότητα, η ελληνική κληρονομιά μας και η αφοσίωση στη βιωσιμότητα και την καινοτομία είναι οι πυλώνες που μας καθοδηγούν προς το μέλλον».

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων της, η εταιρεία Μινέρβα θα προχωρήσει σε ειδικές προσφορές στα προϊόντα της, με στόχο να ευχαριστήσει τους καταναλωτές για τη σταθερή προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους.

Χρήσιμες πληροφορίες για τη Μινέρβα

Ιστορία και Παράδοση

  • 1904: Έτος ίδρυσης της Μινέρβα
  • 120 χρόνια συνεχούς παρουσίας στον κλάδο των τροφίμων
  • Από εμπορία ελαιολάδου σε μια διεθνοποιημένη βιομηχανία τροφίμων

Υποδομές

  • 2 υπερσύγχρονες παραγωγικές μονάδες: Σχηματάρι Βοιωτίας & Γαστούνη Ηλείας
  • Χιλιάδες σημεία πώλησης σε όλη την επικράτεια

Εμβληματικά Brands & Προϊόντα

  • 10 εμβληματικά brands, αγαπημένα των Ελλήνων καταναλωτών εδώ και δεκαετίες
  • Προϊόντα που είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής διατροφής και κουλτούρας

Διεθνής Παρουσία

  • Προώθηση της μεσογειακής διατροφής παγκοσμίως, μέσω των εξαγωγών σε 5 ηπείρους

Στήριξη Παραγωγών & Καινοτομία

  • 63 παραγωγοί ντομάτας υποστηρίζονται ετησίως από τη Μινέρβα με καινοτόμες πρακτικές και εργαλεία

Αειφορία

Δέσμευση στην αειφόρο ανάπτυξη μέσω:

  • Μείωσης της χρήσης πλαστικού
  • Ενίσχυσης της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Διασφάλισης της βιωσιμότητας στην εφοδιαστική αλυσίδα
  • 8 πιστοποιήσεις από διεθνείς οργανισμούς για τις βιώσιμες πρακτικές που εφαρμόζει η Μινέρβα στην παραγωγική διαδικασία και διασφαλίζει στην εφοδιαστική αλυσίδα