ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

«Οδηγός» για πρωτοετείς: Όλα όσα χρειάζεστε για το πιο «ενεργειακό» ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής

«Οδηγός» για πρωτοετείς: Όλα όσα χρειάζεστε για το πιο «ενεργειακό» ξεκίνημα της φοιτητικής ζωής

Αυτό ήταν, περάσατε στη σχολή των ονείρων σας. Είστε πρωτοετείς φοιτητές, το σχολείο ανήκει οριστικά στο παρελθόν και μία καινούργια ζωή ανοίγεται μπροστά σας.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως είτε ξεκινάτε τις σπουδές σας σε μία νέα πόλη, είτε συνεχίζετε να μένετε στην πόλη σας, αλλά σε δικό σας σπίτι, θα χρειαστείτε έναν «οδηγό» επιβίωσης για να οργανωθείτε σωστά.

Μην ανησυχείτε, όμως! Διότι, το «κλειδί» για ένα δυναμικό ξεκίνημα βρίσκεται σε μια φράση: «Ενέργεια για να είσαι μέσα σε όλα». Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει η ενέργεια με τη φοιτητική σας ζωή, η απάντηση είναι απλή. Όταν η οικονομία και η οικολογική ευαισθησία γίνονται σύμμαχοί σας (ναι, η φροντίδα για το περιβάλλον είναι απαραίτητη!), θα χτίσετε μια καθημερινή ρουτίνα γεμάτη προνόμια που θα σας συνοδεύουν σε κάθε βήμα.

#1 Ανακαλύπτοντας νέα στέκια

Το σίγουρο είναι πως η Gen Z αγαπάει τον καφέ και ακόμα περισσότερο τις καφετέριες. Ο καφές για τη γενιά σας, άλλωστε, δεν είναι απλά ένα ρόφημα αλλά συνήθεια, τάση και καθημερινότητα. Γι’ αυτό, μπορείτε να ξεκινήσετε με την επιλογή του μέρους εκείνου που θα περνάτε τις περισσότερες ώρες της ημέρας σας και θα σας προσφέρει πέρα από καλό καφέ και μοναδικά προνόμια.

Πώς θα σας φαινόταν, λοιπόν, αν υπήρχε ένα στέκι το οποίο θα σας εξασφάλιζε για έναν μήνα δώρο τον καφέ της ημέρας σας σε ένα περιβάλλον, ιδανικό και για διάβασμα; Μάλιστα, εάν είστε αρκετά τυχεροί και το πανεπιστήμιό σας έχει κοντινά σημεία συνάντησης, τα λεγόμενα «στέκια», τότε πολύ σύντομα θα ανακαλύψετε το place to be των φοιτητικών σας χρόνων.

#2 Διαμορφώνοντας σταθερό πρόγραμμα μελέτης

Μην ξεχνάτε ότι το να είστε φοιτητές, προϋποθέτει, εξ ορισμού, τη φοίτηση. Η σχολή σας δεν είναι εξεταστικό κέντρο στο οποίο μπορείτε να πηγαίνετε μόνο κάθε Φεβρουάριο, Ιούνιο και Σεπτέμβριο, αλλά λειτουργεί όλο το εξάμηνο, όσο και αν δεν θέλετε να το πιστέψετε μετά από μία απαιτητική χρονιά. Γι’ αυτό, το «μυστικό» είναι να διαμορφώσετε ένα σωστό πρόγραμμα μελέτης, υιοθετώντας τις σωστές πρακτικές διαβάσματος.

Όντας φοιτητές, γνωρίζουμε πως 2-3 ώρες μελέτης την ημέρα -ανάλογα με το αντικείμενό σας και τον φόρτο- είναι αρκετές, ενώ κρατώντας σημειώσεις και κάνοντας ερωτήσεις στον εαυτό σας σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος, θα έχετε κάνει πραγματικότητα το μότο σας «Ενέργεια για να είσαι μέσα σε όλα».

2d.jpg

#3 Οργανώνοντας λίστα σούπερ μάρκετ

Η διαμονή με τους γονείς σας, πιθανότατα, δεν σας «ανάγκαζε» συχνά-πυκνά να πηγαίνετε σούπερ μάρκετ για τα ψώνια της εβδομάδας, πόσο μάλλον να φτιάχνετε μία οργανωμένη λίστα με όλα τα απαραίτητα. Επειδή, λοιπόν, οι διάδρομοι του σούπερ μάρκετ «κρύβουν» πολλές παγίδες, καλό είναι να φροντίσετε να έχετε προετοιμαστεί προτού τους επισκεφτείτε. Προσπαθήστε να οργανώσετε τα γεύματα που πρόκειται να κάνετε μέσα στην εβδομάδα, να καταγράψετε τι σας έχει τελειώσει και να έχετε μαζί σας δύο πάνινες τσάντες για να μεταφέρετε τα προϊόντα. Επίσης, μπορείτε να δείτε μήπως υπάρχει κάποιο προϊόν που μπορεί, εκτός των άλλων, να σας προσφέρει για παράδειγμα το… πρώτο γέμισμα ψυγείου.

#4 Καλύπτοντας τις ενεργειακές σας ανάγκες

Στην εξίσωση «καφές, διάβασμα, φοιτητικά στέκια, σούπερ μάρκετ», η «ενέργεια» είναι μία σταθερή μεταβλητή. Διότι αν δεν θέσετε σε προτεραιότητα την κάλυψη των ενεργειακών σας αναγκών, δεν θα έχετε την απαραίτητη ενέργεια για να αντεπεξέλθετε στις φοιτητικές σας υποχρεώσεις. Ακόμα, όμως, και αν δεν έχετε βάλει τέτοιες προτεραιότητες, το νέο προϊόν ρεύματος ΔΕΗ myHome 4Students πρόκειται να καλύψει κάθε ενεργειακή σας ανάγκη.

Με ένα προϊόν ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές και πολλές παροχές, σάς προσφέρει οικονομία, οικολογική ευαισθησία και μοναδικά προνόμια. Και όσον αφορά στο τελευταίο, η ΔΕΗ με το νέο προϊόν της, πρόκειται να σας προσφέρει έως και 10% επιπλέον έκπτωση των υφισταμένων προσφορών από τον Κωτσόβολο, 5.000 Miles+Bonus μίλια από την AEGEAN, δώρο το πρώτο γέμισμα του ψυγείου σας με κουπόνι αξίας 50€ από το e-food, δώρο κουπόνι 2€ για τον καφέ, για κάθε μέρα του μήνα από Coffee Island και πρόσβαση στο πρόγραμμα επιβράβευσης ΔΕΗ myRewards Coupons, σε προσφορές και εκπτώσεις αποκλειστικά για φοιτητές, από κορυφαία brand της αγοράς.

3d.jpg

Νέα προϊόντα σημαίνουν και νέα χαρακτηριστικά, γι’ αυτό η ΔΕΗ με το προϊόν ρεύματος ΔΕΗ myHome 4Students πρόκειται, ακόμα, να σας προσφέρει τις πρώτες 150 kWh σε χαμηλή τιμή, με τους τρεις καλοκαιρινούς μήνες χωρίς πάγια και δωρεάν GreenPass για ολόκληρη τη διάρκεια του 12μήνου συμβολαίου, δίνοντάς σας την ευκαιρία να χρησιμοποιείτε ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Κάπως έτσι, εσείς θα έχετε κάνει την πιο «πράσινη» επιλογή για το νέο σας ξεκίνημα και η ΔΕΗ θα σας προσφέρει… «Ενέργεια για να είστε μέσα σε όλα».

Αφού απολαύσατε τις πρώτες ενήλικες διακοπές σας, έχοντας τελειώσει το σχολείο, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μία νέα ζωή. Από τη μία, μετράτε αντίστροφα γεμάτοι ενθουσιασμό για τις εμπειρίες που θα γεμίσουν τη ζωή σας και από την άλλη, δεν έχετε ιδέα για το τι σας περιμένει. Στην περίπτωσή σας, ωστόσο, μόνο θετικό μπορεί να είναι αυτό, διότι έχοντας στο πλάι σας το νέο προϊόν ρεύματος ΔΕΗ myHome 4Students, το μότο «Ενέργεια για να είστε μέσα σε όλα» θα σας ακολουθεί παντού. Καλή αρχή!