ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Η Stoiximan Υπερήφανη για τον Πρεσβευτή των «Μικρών Ηρώων», Φώτη Ζησιμόπουλο

Η Stoiximan Υπερήφανη για τον Πρεσβευτή των «Μικρών Ηρώων», Φώτη Ζησιμόπουλο

Ο Αγρινιώτης αθλητής εκτός από κορυφαίος υπερμαραθωνοδρόμος είναι και σταθερός αρωγός δράσεων που ενισχύουν παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.

Την 4η συνεχόμενη νίκη του στο Σπάρταθλον κατέκτησε την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου ο υπερμαραθωνοδρόμος Φώτης Ζησιμόπουλος. Πρόκειται για ένα μοναδικό επίτευγμα στην ιστορία του υπερμαραθώνιου, ο οποίος καλύπτει μια διαδρομή 245 χιλιομέτρων με εκκίνηση την Ακρόπολη της Αθήνας και τερματισμό στη Σπάρτη. Ο αθλητής από το Αγρίνιο, παρά τις αντίξοες συνθήκες και τις υψηλές θερμοκρασίες, απέδειξε για ακόμα μια φορά τη δύναμη και την αντοχή του και με χρόνο 20:18:44 πέτυχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού, λίγο πίσω από το περσινό του ρεκόρ των 19:55:09. Παράλληλα, ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ του Γιάννη Κούρου με τέσσερις νίκες, έγινε όμως ο μοναδικός που το πετυχαίνει σε τέσσερις συνεχόμενους αγώνες.

Εκτός από υπεραθλητής, ο Φώτης Ζησιμόπουλος είναι και πρεσβευτής του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Stoiximan, «Μικροί Ήρωες» και υποστηρίζει ενεργά τη νέα γενιά, συμβάλλοντας στη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής. Το πρόγραμμα «Μικροί Ήρωες» ξεκίνησε το 2017 με στόχο τη στήριξη και την ενδυνάμωση παιδιών από όλη την Ελλάδα, δίνοντάς τους πρόσβαση σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες και ερεθίσματα που ενισχύουν τη μάθηση, τη φαντασία και την ανάπτυξή τους. Περισσότερα από 62.000 παιδιά έχουν επωφεληθεί από το πρόγραμμα μέχρι σήμερα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Φώτης Ζησιμόπουλος, αποτελεί ενεργό μέλος του προγράμματος «Stoiximan Wheels of Change», που δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία να συμμετάσχουν σταθερά σε σημαντικά δρομικά γεγονότα σε όλη την Ελλάδα. Πρόσφατα, ο πρωταθλητής υπερμαραθωνοδρόμος συμμετείχε ως εθελοντής συνοδός Ατόμων με Αναπηρία στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, στέλνοντας ένα ηχηρό κοινωνικό μήνυμα συμπερίληψης και ισότητας στον αθλητισμό.

Μέσα από τη δική του αθλητική διαδρομή, ο Φώτης Ζησιμόπουλος εμπνέει μικρούς και μεγάλους να πιστεύουν στον εαυτό τους, να κυνηγούν τα όνειρά τους και να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο.