ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

TÜV HELLAS - Πάνος Δημάκης: Σεμινάριο για την απόκτηση και διατήρηση της γνώσης στη μνήμη

TÜV HELLAS - Πάνος Δημάκης: Σεμινάριο για την απόκτηση και διατήρηση της γνώσης στη μνήμη

Ο Πάνος Δημάκης, συγγραφέας και γνωστός ως το «Γεράκι» από το τηλεπαιχνίδι "The Chase"

TÜV HELLAS (TÜV NORD) / Δελτίο Τύπου

Ένα εξαιρετικά καινοτόμο και χρήσιμο σεμινάριο, το οποίο απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τεχνικές προκειμένου να διατηρούν τη γνώση στη μνήμη προσφέρει η TÜV HELLAS (TÜV NORD) σε συνεργασία με τον Πάνο Δημάκη.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου με τίτλο «ΚΥΝΗΓΩΝΤΑΣ ΤΗ ΓΝΩΣΗ: Το Ταξίδι στην Κατανόηση και την Κατάκτηση» ο κ. Δημάκης, συγγραφέας και γνωστός ως το «Γεράκι» από το τηλεπαιχνίδι "The Chase", θα παρουσιάσει έναν πλήρη, βιωματικό οδηγό για την αποτελεσματική εκμάθηση και διατήρηση πληροφοριών.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν να αποκτήσουν και να διατηρήσουν τη γνώση, ανεξαρτήτως του τομέα ενδιαφέροντος, καθώς και σε στελέχη επιχειρήσεων όλων των κλάδων από όλα τα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας.

Θα πραγματοποιηθεί στις 23 Οκτωβρίου (9πμ με 5μμ) και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο παρακάτω link: https://training.tuvhellas.gr:8443/ords/tuv/r/publicapps/app1?p3_type=t0324

Οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα μάθουν πώς λειτουργούν η μνήμη και η λήθη, και πώς μπορούν να ενσωματώσουν πρακτικές ασκήσεις, workshops και παιχνίδια για πιο αποτελεσματική μάθηση.

Επιπλέον, στο πλαίσιο του σεμιναρίου, ο κ. Δημάκης θα αναφέρει και θα παρουσιάσει πρακτικές μεθόδους για την απόκτηση και διατήρηση γνώσεων και πληροφοριών, όπως για παράδειγμα Spaced Repetition, Storytelling, Chunking, Learning by Association, Encoding και Memory Palace.

Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να υιοθετήσουν πρακτικές και μεθόδους για να αποφύγουν την απώλεια γνώσεων, να συνδέουν πληροφορίες για πιο εύκολη κατανόηση, να εφαρμόζουν διεπιστημονικές προσεγγίσεις για καλύτερη συγκράτηση γνώσεων, να εξοικονομούν χρόνο και χρήμα μέσω βέλτιστων πρακτικών καθώς και να αξιοποιούν την τεχνολογία για διαρκή αποτελέσματα.

Παράλληλα, σε εταιρικό επίπεδο οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις θα μπορούν να συνδέσουν το όραμα της εταιρείας με εκπαιδευτικούς στόχους για να ενισχύσουν την «ενεργή συμμετοχή» των στελεχών τους, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοσή τους, να αναπτύξουν προσωποποιημένα εκπαιδευτικά προγράμματα ενσωματώνοντας το microlearning στην εταιρική στρατηγική μάθησης και εν τέλει να μετατρέψουν τη μάθηση σε μια διασκεδαστική και ελκυστική διαδικασία.

Αξίζει να σημειωθεί πως στο πλαίσιο του σεμιναρίου ο κ. Δημάκης θα αναφερθεί στα βιβλία του, όπως το "Δεκαεπτά Κλωστές", που έχει μεταφερθεί στην τηλεόραση, και θα μοιραστεί πώς η παρατήρηση και το διάβασμα τον ώθησαν να γίνει συγγραφέας. Επιπλέον, θα μιλήσει για την εμπειρία του στο "The Chase" και πώς αυτό συνδέεται με την απόκτηση γνώσεων.