ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι αναγνωρισμένες σπουδές σε Νομική και Φυσική Αγωγή στην Ελλάδα μετά το Brexit περνούν από… Γαλλία

Η επιλογή του κατάλληλου εκπαιδευτικού προγράμματος, ειδικά μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις επιπλοκές στην αναγνώριση των βρετανικών πτυχίων, αλλά και την εκτίναξη των τιμών των ενοικίων, αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές αποφάσεις στη ζωή ενός φοιτητή.

Ζητούμενο είναι ο φοιτητής να μην βρεθεί με ένα πτυχίο στα χέρια του, που δεν θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα ή να ξοδέψει μια περιουσία, για να σπουδάσει.

Στην Ελλάδα, οι σπουδές στη Νομική και τη Φυσική Αγωγή προσφέρουν δύο εντελώς διαφορετικές, αλλά εξίσου ενδιαφέρουσες και δημοφιλείς ακαδημαϊκές «διαδρομές».

Χαρακτηριστικά, όσες και όσοι έχουν αποκτήσει ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Νομικής μπορούν να γίνουν, εκτός από δικηγόροι, δικαστές ή εισαγγελείς, εγκληματολόγοι, νομικοί σύμβουλοι, αλλά και να ασχοληθούν με τη διπλωματία αν ενδιαφέρονται για μια επαγγελματική πορεία με μεγαλύτερο γόητρο αλλά και ευθύνες. Επιπλέον, η γκάμα διευρύνεται ακόμα περισσότερο αν σκεφτεί κανείς πως ένα αναγνωρισμένο από το ΑΣΕΠ πτυχίο Νομικής μπορεί να συνδεθεί και με καριέρα στο δημόσιο.

Ο κλάδος της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού, από την άλλη, μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά μονοπάτια. Με ένα αναγνωρισμένο πτυχίο Φυσικής Αγωγής, ένας απόφοιτος μπορεί να εργαστεί ως γυμναστής σε δημόσιο ή ιδιωτικό σχολείο, προπονητής σε αθλητικό Σύλλογο και σωματεία ή σε γυμναστήρια (σε κάποιες περιπτώσεις, πριν καν πάρουν το πτυχίο τους για να αποκτήσουν εμπειρία). Τα τελευταία χρόνια, δε, λαμβάνοντας και μία επιπλέον πιστοποίηση σε συγκεκριμένο αντικείμενο όπως η yoga ή το Pilates έχουν τη δυνατότητα να απασχοληθούν και ως personal trainer. Τα επαγγελματικά μονοπάτια δεν σταματούν εδώ, βέβαια, καθώς μπορούν να εργαστούν ακόμα και σε κέντρα αποκατάστασης -ειδικά σε αυτά τα οποία εξειδικεύονται στους τραυματισμούς αθλητών αλλά και γενικότερα χρόνια προβλήματα.

Αναγνωρισμένες σπουδές στο IdEF College για πληθώρα ευκαιριών

Για να «κυνηγήσει» κάποιος το όνειρό του επιλέγοντας τις σπουδές στη Νομική ή τη Φυσική Αγωγή και τον Αθλητισμό δεν χρειάζεται να ακολουθήσει την «πεπατημένη» σε Ελλάδα ή εξωτερικό, αλλά ούτε και να βγει εκτός οικονομικού προϋπολογισμού.

Και αυτό, χάρη στο Γαλλικό Κολλέγιο Idef, το οποίο αποτελεί ακαδημαϊκό συνεργάτη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας, και έχει δημιουργήσει ένα συνεκτικό, υψηλού επιπέδου πρόγραμμα σπουδών με στόχο να προσφέρει, αποκλειστικά στην Ελλάδα, αναγνωρισμένες σπουδές φυσικής αγωγής, αλλά και νομικής του δημόσιου γαλλικού πανεπιστημίου της Σορβόννης Sorbonne Paris Nord.

Οι σπουδές στο Γαλλικό Κολλέγιο Idef λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα, στα ελληνικά. Παράλληλα, είναι εφικτή η παρακολούθηση του εκάστοτε προγράμματος σπουδών και εξ’ αποστάσεως, ενώ προσφέρεται και η δυνατότητα έμμισθης πρακτικής άσκησης. Για τους δικηγόρους προβλέπεται, φυσικά, η εγγραφή σε δικηγορικό σύλλογο της Ελλάδας για τη νομική άσκηση.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως οι φοιτητές, αν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, είναι φοιτητές του δημόσιου γαλλικού Πανεπιστημίου. Αυτό σημαίνει πως λαμβάνουν την ίδια φοιτητική ταυτότητα με αυτούς που φοιτούν στο Παρίσι, ενώ ταυτόχρονα απολαμβάνουν όλα τα δικαιώματα της φοιτητικής ταυτότητας δημόσιου ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου. Φυσικά, στο τέλος λαμβάνουν το ίδιο Πτυχίο, το οποίο ως γαλλικό -και όχι βρετανικό- αποτελεί πτυχίο από κράτος που ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι, απολαμβάνουν πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα στην Ελλάδα, ενώ παρέχεται και αναβολή στράτευσης.

Το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης (Université Sorbonne Paris Nord) είναι ένα εκ των δεκατριών αυτόνομων πανεπιστημίων τα οποία διαδέχθηκαν το Πανεπιστήμιο του Παρισιού, το οποίο είναι ευρέως γνωστό ως Πανεπιστήμιο της Σορβόννης. Θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ακαδημαϊκά και ερευνητικά κέντρα της Γαλλίας και λειτουργεί ως Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στο πλαίσιο της Ιατρικής Σχολής με εγκαταστάσεις σε πέντε πανεπιστημιουπόλεις (Villetaneuse, Bobigny, Saint-Denis, La Plaine Saint-Denis και Argenteuil). Επιπλέον, είναι ιδρυτικό μέλος του Campus Condorcet, ενός από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα σε παγκόσμιο επίπεδο στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, αλλά και της συμμαχίας πανεπιστημίων Sorbonne Paris-Cité με το Université Paris-Cité.

Ευελιξία, αναγνώριση και πολλαπλές επιλογές

Το κύρος και το υψηλό επίπεδο του Γαλλικού Κολλεγίου Idef έχει οδηγήσει στο να το επιλέξουν πολλοί νέοι άνθρωποι για τις σπουδές τους. Ήδη, εκατοντάδες απόφοιτοι της Νομικής δικηγορούν στην Ελλάδα, με το πτυχίο τους να είναι αναγνωρισμένο από την αρμόδια διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας (ΑΤΕΕΝ), ενώ το πτυχίο των αποφοίτων του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού αναγνωρίζεται επιπλέον από τον ΑΣΕΠ και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Εάν το επιθυμούν, οι απόφοιτοι του κολλεγίου, αφού ολοκληρώσουν τις προπτυχιακές σπουδές τους, έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν για μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών και μετά ακόμα και για διδακτορικό.

Για εκείνους και εκείνες οι οποίοι γοητεύονται από τη Νομική και τη Φυσική Αγωγή, το Κολλέγιο IdEF College στην Αθήνα τους δίνει όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στο www.idef.gr ή το τηλέφωνο 210 698 0772.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης