ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Cyclon: Δίνοντας ευκαιρίες στη νέα γενιά οδηγών

Η παρουσία και η εμπλοκή της Cyclon, μιας εταιρείας με μακρά ιστορία στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, με τους αγώνες ράλλυ γενικά και με τον εθνικό μας αγώνα, το Ράλλυ Ακρόπολις, ειδικά είναι και μακροχρόνια και συνεχής.

Η ιστορική σχέση της Cyclon με το Ράλλυ Ακρόπολις ξεκίνησε το 1987, όταν το εμβληματικό δίδυμο των «Jigger» - Κώστα Στεφανή πρωταγωνιστούσε στο φημισμένο αγώνα, καταφέρνοντας να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα και να κατακτήσει την 1η θέση μεταξύ των ελληνικών πληρωμάτων για πέντε συνεχόμενα έτη (από το 1988 έως και το 1992).

Οι επιτυχίες αυτές υπογραμμίζουν τη δέσμευση της Cyclon για αντοχή, αξιοπιστία και δυναμισμό, στοιχεία που χαρακτηρίζουν τόσο τα προϊόντα, όσο και τις αξίες της.

Ταυτόχρονα η Cyclon δίνει ιδιαίτερη σημασία στην έρευνα και την εξέλιξη των κάθε λογής λιπαντικών της, που με τη συνεργασία της με την M Sport δίνουν το «παρών» στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού.

Την ίδια πορεία ανέλιξης θέλει να έχουν και τα ράλλυ. Να γίνουν δηλαδή ακόμα πιο ανταγωνιστικά και θεαματικά και φυσικά να υπάρχουν και καινούργιοι πρωταγωνιστές που θα προσφέρουν θέαμα και επιδόσεις, οδηγώντας στο όριο τα ολοένα και πιο εξελιγμένα αγωνιστικά τους αυτοκίνητα.

Για να μπορέσουν όμως να προκύψουν τα νέα αστέρια των ράλλυ απαιτείται μια πορεία «εκπαίδευσης» των νέων οδηγών, που θα ξεκινήσουν από τη βάση της πυραμίδας των διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (FIA) και θα προχωρούν προς την κορυφή της που είναι το WRC.

Η Cyclon βρίσκεται δυναμικά στο πλευρό της νέας γενιάς αγωνιζομένων και για το λόγο αυτό υποστηρίζει έναν από τους πιο πολλά υποσχόμενους νέους οδηγούς του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ (WRC).

Τον 18χρονο Πολωνό Hubert Laskowski ο οποίος μετέχει στο Junior WRC και φυσικά και στο φετινό Ράλλυ Ακρόπολις.

To Junior WRC, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων Οδηγών ηλικίας έως 29 ετών, αποτελεί πρακτικά την «ακαδημία» του WRC και πρωταθλητές στον συγκεκριμένο θεσμό έχουν αναδειχθεί ορισμένοι από τους σημαντικότερους οδηγούς στην ιστορία του σπορ όπως οι Sebastien Loeb, Sebastien Ogier, Dani Sordo, Elfyn Evans κ.ά.

Ο Hubert Laskowski μετέχει σε αγώνες ράλλυ από το 2019 και σε ηλικία μικρότερη των 14(!) ετών, έχει ήδη καταγράψει 34 συμμετοχές και έχει κατακτήσει δύο τίτλους -Κυπελλούχος κλάσης EMV3 2022 (Εσθονία) και LRC3 2022 (Λετονία).

Το Ράλλυ Ακρόπολις με τον έντονο συναγωνισμό, το απαράμιλλο πάθος, τη σκόνη και τις πέτρες θα εμπλουτίσουν και άλλο τις εμπειρίες και τις παραστάσεις του 18χρονου οδηγού που φυσικά έχει την αμέριστη συμπαράσταση και βοήθεια της Cyclon, η οποία θα συνεισφέρει στην ανάδειξη και άλλων νέων οδηγών το επόμενο χρονικό διάστημα. Και ποιος ξέρεις ίσως ανάμεσά τους να είναι και κάποιοι Έλληνες που θα συνεχίσουν την παράδοση που έχουν δημιουργήσει οι «Jigger» - Στεφανής με την εξαιρετική τους παρουσία στο Ράλλυ Ακρόπολις με τα χρώματα της Cyclon.

Ραντεβού λοιπόν στις ειδικές του Ράλλυ Ακρόπολις για να δούμε από κοντά την προσπάθεια του 18χρονου Hubert Laskowski και του συνοδηγού του Michal Kusnierz με το Cyclon Ford Fiesta Rally3!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης