ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο ιατρικών σπουδών

Το πρωτοποριακό εκπαιδευτικό μοντέλο ιατρικών σπουδών

Οι τεχνολογικά προηγμένες εγκαταστάσεις και το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου διαμορφώνουν τη νέα γενιά γιατρών.

 

Ο γιατρός διατηρεί, βελτιώνει, αποκαθιστά την υγεία των ανθρώπων, και όντας αδιάλειπτα στην υπηρεσία των ασθενών του. Η Ιατρική είναι ένα λειτούργημα που απαιτεί εξαιρετικούς επιστήμονες, αφοσιωμένους, και άριστα καταρτισμένους, με ακεραιότητα χαρακτήρα και βαθιά συνείδηση της δέσμευσης που έχουν αναλάβει. Για τους λόγους αυτούς, η καθηγήτρια Elizabeth Johnson και Κοσμήτορας της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (European University CyprusEUC), προτρέπει τους απόφοιτους της Ιατρικής Σχολής του EUC, να γίνονται πρεσβευτές των ηθικών αρχών, της επιστημονικής ακεραιότητας, της καινοτομίας και της αριστείας που διέπουν τη δομή και τη λειτουργία της. Έχοντας φοιτήσει στο πρωτοποριακό μαθησιακό μοντέλο της σχολής, οι νέοι επιστήμονες επιστρέφουν στην κοινωνία ως υπεύθυνοι πολίτες και ικανότατοι γιατροί.

Η φήμη και το κύρος της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου καταγράφεται παγκοσμίως με τη διαδικασία εισαγωγής να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, προσελκύοντας φοιτητές από την Κύπρο, την Ελλάδα, αλλά και χώρες όπως Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Νορβηγία, Ιταλία, Ιρλανδία, αλλά και από τις ΗΠΑ, Καναδά κ.α. Η Ιατρική Σχολή του EUC είναι αναμφισβήτητα μια διεθνής σχολή, με αποφοίτους που μπορούν να εργαστούν οπουδήποτε στον κόσμο, έχοντας αναπτύξει πολύτιμες κλινικές δεξιότητες, μέσω της επαφής τους με σύγχρονες ιατρικές τεχνολογίες, δίπλα σε κορυφαίους επιστήμονες, μεταξύ των οποίων και κατόχους του βραβείου Νόμπελ.

1722846800420-493464474-Picture2.jpg

Ίδρυση Ιατρικής Σχολής του EUC στη Φρανκφούρτη

Ο διεθνής προσανατολισμός αποτελεί προτεραιότητα για την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Το Σεπτέμβριο του 2022 ιδρύθηκε στη Γερμανία, παράρτημα της Ιατρικής Σχολής στην Φρανκφούρτη, επιβεβαιώνοντας τη διεθνή αναγνώριση και το κύρος του Πανεπιστημίου που συνεχίζει να λειτουργεί ως ένας κόμβος επιστημονικής καινοτομίας.

Τεχνολογική υπεροχή

Καταγράφοντας συνεχώς ανοδική πορεία, η Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ξεχωρίζει σήμερα σε ευρωπαϊκό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, επενδύοντας σε πρωτοποριακές προσεγγίσεις με υπερσύγχρονα εργαστήρια προσομοίωσης.

Μέσω της διαδικασίας του World Federation of Medical Education (WFME), εξασφαλίζει τη διεθνή αναγνώριση του πτυχίου ανοίγοντας πόρτες για κλινική άσκηση σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των Η.Π.Α. που βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των αποφοίτων Ιατρικής.

Η Ιατρική Σχολή προσφέρει ένα ολοκληρωμένο και πρωτοπόρο πρόγραμμα σπουδών, χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα μεθοδολογιών στη διδασκαλία και στη μάθηση όπως διαλέξεις, πρακτική άσκηση, διαδραστική διδασκαλία (problem-team-task-based learning), σεμινάρια κλινικών δεξιοτήτων, εικονική (virtual) μάθηση και κλινική εκπαίδευση από το πρώτο έτος σπουδών σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία της Κύπρου. Αυτό υπογραμμίζει τη σημασία της εφαρμογής των θεωριών αναπτύσσει περαιτέρω τα επαγγελματικά προσόντα και τις κλινικές και επικοινωνιακές δεξιότητες των φοιτητών.

1722846853570-996728926-Picture3.jpg

Ένα από τα κύρια πλεονεκτήματα της Ιατρικής Σχολής είναι οι στρατηγικές συνεργασίες της με κορυφαία ιατρικά κέντρα και νοσοκομεία. Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε:

  • Ελλάδα: Συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο ΙΑΣΩ, το ΙΑΣΩ Παίδων, τον Όμιλο Υγεία, και το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών
  • Ισραήλ: Συνεργασία με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah
  • Κύπρο: Συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, Γερμανικό Ιατρικό Ινστιτούτο, Mediterranean Hospital of Cyprus, American Medical Center, Απολλώνειο, Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, Πολυκλινική Λευκωσίας, CARE Medical Institute, Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ Λεμεσός, και Ινστιτούτο Οφθαλμός

Μάλιστα, τα καλοκαιρινά προγράμματα πρακτικής εκπαίδευσης (Summer Externships) σε νοσοκομεία και πανεπιστήμια του εξωτερικού, όπως το Shriners Hospitals for Children (HΠA), John Hopkins (ΗΠΑ), Imperial College London (HB), Barts of the London School of Medicine (HB), Weizmann Institute of Science (Ισραήλ), και Hebrew University of Jerusalem at the Laboratory of Ada Yonath (Nobel Laureate), συμπληρώνουν και ενισχύουν τα ερευνητικά και κλινικά ενδιαφέροντα των φοιτητών.

Picture4.jpg

Σπουδές 5 αστέρων

Βάσει των αποτελεσμάτων της παγκόσμιας αξιολόγησης πανεπιστήμιων QS Stars University Ratings 2021, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου έλαβε την ανώτατη διάκριση «Πέντε Αστέρια» (rated excellent) για τη συνολική του επίδοση. Επιπλέον, έλαβε «Πέντε Αστέρια» για τις επιδόσεις του στους τομείς της διδασκαλίας, της απασχολησιμότητας, της διεθνοποίησης, της στήριξης των φοιτητών και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Ειδικά το Πτυχίο Ιατρικής, είναι το μοναδικό στην Κύπρο που έλαβε την ανώτατη διάκριση «πέντε αστέρια» γεγονός που το κατατάσσει ανάμεσα στις κορυφαίες Ιατρικές Σχολές διεθνώς.

Picture5.jpg

#ProudtobeEUC

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις Σχολές και τα αναλυτικά προγράμματα σπουδών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου επισκεφτείτε την ιστοσελίδα https://euc.ac.cy/ ή επικοινωνήστε μαζί τους στο info@euc.ac.cy και στο 00357 22713000.