ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΕΚΙΝΟ ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πήγαμε στο Πεκίνο και δοκιμάσαμε τα νέα καινοτόμα smartphone της Xiaomi

Πήγαμε στο Πεκίνο και δοκιμάσαμε τα νέα καινοτόμα smartphone της Xiaomi

Στο Πεκίνο βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα το CNN Greece παρέα με την Xiaomi. Εκεί, σε μία μοναδική βραδιά, κρατήσαμε πρώτοι στα χέρια μας τα νέα, καινοτόμα smartphone της Xiaomi, τα οποία παρουσίασε ο πρόεδρος και CEO της Xiaomi Global Lei Jun.

Συγκεκριμένα, ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, καλωσόρισε στην αρένα ShouGang, στο πλαίσιο της ετήσιας ομιλίας του, εκατοντάδες δημοσιογράφους από την Κίνα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Αφού λάβαμε τις θέσεις μας, ο Lei Jun παρουσίασε σε μία ιδιαίτερα εμπνευστική ομιλία, το όραμά του για την είσοδό του στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας με το Xiaomi SU7. Αφού επί 60 περίπου λεπτά εξιστόρησε πώς έπεισε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας να επενδύσει στο όραμά του, πέρασε στο λανσάρισμα της νέας, υπέρ-καινοτόμας σειράς Xiaomi MIX.

1722266756297-952730766-Picture2.jpg

Το κατάμεστο από χειροκροτήματα και επιφωνήματα θαυμασμού στάδιο, υποδέχτηκε θερμά τα αναδιπλούμενα Xiaomi MIX Fold 4 και Xiaomi MIX Flip, ενώ οι εξαγγελίες του Lei Jun δεν σταματούσαν να συναρπάζουν το κοινό.

Τρία είναι τα βασικά συστατικά της ολιστικής τεχνολογίας που εφάρμοσε η Χiaomi για να πετύχει αυτή την καινοτομία στα αναδιπλούμενα κινητά: Τα υλικά κατασκευής, η δομή και η λειτουργικότητα του δικτύου.

Συνοπτικά, το Xiaomi MIX Fold 4 κυκλοφορεί με σημαντικές καινοτομίες στην αρχιτεκτονική, την άρθρωση και τη μπαταρία. Επιπλέον, έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι εξαιρετικά λεπτό, χωρίς όμως να υστερεί σε αντοχή ή στη διαμόρφωσή του. Το Xiaomi MIX Flip ξεχωρίζει για τις επιδόσεις του, τη μπαταρία και τη λειτουργικότητα του δικτύου, φτάνοντας σε επίπεδα μη-αναδιπλούμενων συσκευών και καταρρίπτοντας έτσι το στερεότυπο ότι τα foldable τηλέφωνα έχουν μειωμένες επιδόσεις. Με τη μεγάλη εξωτερική οθόνη και το καινοτόμο σύστημα χρήσης, όλες οι καθημερινές λειτουργίες μπορούν να γίνουν εύκολα από την εξωτερική οθόνη, χωρίς να ξεδιπλώσει η συσκευή.

Picture3.jpg

Xiaomi MIX Fold 4: Το πιο ελαφρύ αναδιπλούμενο της κατηγορίας του

Αναλυτικά, όλη η εμπειρία που έχει αποκτήσει διαχρονικά η Xiaomi έχει αξιοποιηθεί για τη δημιουργία του Xiaomi MIX Fold 4. Έτσι, εδραιώνεται ως ηγέτιδα στην κατηγορία των ελαφρών αναδιπλούμενων smartphones. Η εκπληκτική αυτή συσκευή έχει πετύχει σημαντικές καινοτομίες, ξεπερνώντας την κοινή πεποίθηση ότι τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα είναι βαριά και δύσκολα στη χρήση.

Η νέα τεχνολογία της Xiaomi για τον μηχανισμό αναδίπλωσης των αναδιπλούμενων κινητών έχει πετύχει εκπληκτική μείωση στο βάρος και το μέγεθος. Η χρήση υλικών υψηλής αντοχής σε συνδυασμό με έναν ανθεκτικό στη φθορά μηχανισμό μετάδοσης κίνησης από ανθρακοκεραμικό χάλυβα έχει βελτιώσει την αξιοπιστία των αρθρώσεων. Το συνολικό πάχος και βάρος έχουν μειωθεί σημαντικά με το συνολικό όγκο του μηχανισμού αναδίπλωσης να μειώνεται κατά 34%. Ο νέος σχεδιασμός έχει πάχος 4,49mm, αναδιπλωμένο, και 9,47mm διπλωμένο. Η καινοτομία αυτή προσφέρει στους χρήστες μια άνευ προηγουμένου εμπειρία.

Για πρώτη φορά, το Xiaomi MIX Fold 4 υιοθετεί πλήρως μια «all carbon» αρχιτεκτονική. Η κινούμενη πλάκα του μηχανισμού αναδίπλωσης, η πλάκα στήριξης της οθόνης και η μεσαία πλάκα της θήκης της μπαταρίας είναι χυτευμένα με ακρίβεια από ανθρακόνημα τύπου Τ800Η. Έτσι, ενισχύεται σημαντικά η αντοχή και η ισχύς, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα και μείωση του βάρους.

Picture4.jpg

Το Xiaomi MIX Fold 4 έχει πετύχει σειρά από τεχνολογικά επιτεύγματα σε ό,τι αφορά στη διαδικασία παραγωγής. Ο καινοτόμος σχεδιασμός τριών επιπέδων και πέντε επιφανειών της μητρικής πλακέτας, σε συνδυασμό με την τεχνολογία tin spraying μεγάλης έκτασης, πετυχαίνουν συγκόλληση υψηλής ακρίβειας, βελτιώνοντας σημαντικά τη σταθερότητα και την αξιοπιστία του κυκλώματος. Επιπλέον, για πρώτη φορά, η εφαρμογή της τεχνολογίας μπαταριών με τρισδιάστατο σχήμα και η διαδικασία τρισδιάστατης στοίβαξης αξιοποιούν τον ακανόνιστο χώρο στην περιοχή συσκευασίας της μητρικής πλακέτας COP, αυξάνοντας έτσι τη χωρητικότητα της μπαταρίας κατά 260mΑh, η οποία φτάνει τα 5100mAh.

Με το νέο Snapdragon® 8 Gen 3 Mobile Platform και με καινοτόμα τεχνολογία ψύξης 3D, το σύστημα ψύξης φτάνει τα 11,912 τετραγωνικά χιλιοστά. Από πλευράς συνδεσιμότητας, το Xiaomi MIX Fold 4 διαθέτει μια ισχυρή αρχιτεκτονική αντένας, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων κορυφαίων στον κλάδο κεραιών λήψης χαμηλής συχνότητας και τεσσάρων τσιπ βελτίωσης σήματος Xiaomi Surge T1. Αυτό είναι ενσωματωμένο με το υποσύστημα δικτύου Xiaomi HyperOS για εγγυημένα εύκολη επικοινωνία μεταξύ των διαφόρων χειρισμών και των περιβαλλόντων χρήσης. Επίσης, υποστηρίζει δορυφορική επικοινωνία διπλής κατεύθυνσης για καλύτερη σύνδεση ακόμα και σε απομακρυσμένες περιοχές χωρίς επαρκές τηλεφωνικό δίκτυο. Η συσκευή υποστηρίζει όλα τα παγκόσμια δίκτυα επικοινωνίας και διαθέτει λειτουργία «Travel Assistance» που βοηθά όσους ταξιδεύουν συχνά.

Picture5.jpg

Το Xiaomi MIX Fold 4 διαθέτει δύο οθόνες υψηλότατου επιπέδου. Και οι δυο οθόνες του Xiaomi MIX Fold 4 υποστηρίζουν τεχνολογία Dolby Vision®, παρέχοντας στους χρήστες μια ακραία εμπειρία HDR. Το Dolby Vision® βελτιώνει τη φωτεινότητα και την αντίθεση, φέρνοντας περισσότερα επίπεδα χρωμάτων και λεπτομέρειας, ενώ κάνει κάθε καρέ να δείχνει φυσικό.

Το Xiaomi MIX Fold 4 διαθέτει ένα τετραπλό σύστημα καμερών της Leica, καλύπτοντας κάθε εστιακό επίπεδο. Παρά το γεγονός ότι η συσκευή είναι μικρότερη και ελαφρύτερη, οι δυνατότητες απεικόνισης είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες. Η βασική κάμερα χρησιμοποιεί μια νέα 50MP Light Fusion 800 με αισθητήρα δυναμικού εύρους. O ultra-wide φακός στα 12ΜΡ προσφέρει ένα οπτικό πεδίο 120 μοιρών, ενώ ο floating telephoto αισθητήρας στα 50ΜΡ προσφέρει εξαιρετικά εφέ πορτρέτου και δυνατότητες μακροφωτογραφίας. Ο ultra-telephoto αισθητήρας της Leica στα 115mm με περισκοπική κατασκευή, επίσης υποστηρίζει κοντινές λήψεις. Οι τέσσερεις αισθητήρες δουλεύουν τέλεια μαζί για να πετύχουν απρόσκοπτη κάλυψη σε κάθε εστιακό επίπεδο.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Leica είναι ο κορυφαίος παγκόσμιος κατασκευαστής καμερών και φακών υψηλής τεχνολογίας, ενώ συνεργάζεται με την Xiaomi από το 2022.

Picture6.jpg

Το μοναδικό, αναδιπλούμενο σώμα της συσκευής προσφέρει νέες δυνατότητες για ιδιαίτερες λήψεις: Selfie χωρίς να κρατάτε τη συσκευή, καλύτερο πλαίσιο στη φωτογραφία βλέποντας το στήσιμο μέσα από την εξωτερική οθόνη κ.ά. Έτσι, μετατρέπει αυτή τη ναυαρχίδα σε φορητό επαγγελματικό φωτογραφικό στούντιο, με έναν εκπληκτικό συνδυασμό αναδιπλούμενης οθόνης και φωτογραφικής τεχνολογίας.

Αναφορικά με την έξυπνη εμπειρία που προσφέρει η συσκευή, το Xiaomi HyperOS είναι ειδικά προσαρμοσμένο για χρήση σε μεγάλες οθόνες και προσφέρει σειρά από ΑΙ λειτουργίες.

Xiaomi MIX Flip: Όλες οι καθημερινές λειτουργίες στην εξωτερική οθόνη

Όπως υπερτόνισε ο ιδρυτής και CEO της Xiaomi, Lei Jun, η Xiaomi διαθέτει εξαιρετικές δυνατότητες στην αγορά των συμπαγών αναδιπλούμενων τηλεφώνων. Η εξωτερική οθόνη στις flip συσκευές έχει εξελιχθεί από μικρή σε μεγάλη, αλλά η αδιάκοπη χρήση καθημερινών εφαρμογών μέσα από την εξωτερική οθόνη απαιτεί επιπλέον προσπάθεια. Το Xiaomi MIX Flip διαθέτει μια εξωτερική οθόνη All Around Liquid στις 4 ίντσες με καμπυλωτό σχεδιασμό για μεγάλη άνεση στο χέρι. Ο χειρισμός της εξωτερικής οθόνης έχει ανασχεδιαστεί ώστε να μπορεί να λειτουργεί πλήρως όπως μιας μικρής συσκευής, χωρίς καν να χρειαστεί να ανοίξει η συσκευή.

Η εξωτερική οθόνη του Xiaomi MIX Flip καλύπτει όλες τις μοντέρνες προϋποθέσεις: ανάλυση 1,5Κ, 460PPI, 120Hz ρυθμός ανανέωσης, 3000 nits μέγιστη φωτεινότητα, Original Color Pro, υποστήριξη HDR και προστασία των ματιών. Αυτές οι προδιαγραφές παραμένουν σταθερές στην εσωτερική και την εξωτερική οθόνη για μια ομοιόμορφη εμπειρία.

Picture7.jpg

Με βάση το νέο σχεδιασμό της οθόνης και τα πιο διαδεδομένα σενάρια χρήσης, το Xiaomi HyperOS επαναπροσδιορίζει πλήρως τα χαρακτηριστικά της εξωτερικής οθόνης, καθιστώντας δυνατή την κάλυψη των περισσότερων αναγκών καθημερινής χρήσης από την εξωτερική οθόνη. Η εξωτερική οθόνη του Xiaomi MIX Flip διαθέτει όλες τις λειτουργίες και τα συστήματα ειδοποιήσεων που έχει μια ναυαρχίδα, χωρίς να χρειαστεί να μάθετε εκ νέου το χειρισμό της. Διαθέτει σύστημα διπλής περιστροφής, είναι κατάλληλη για αριστερόχειρες και δεξιόχειρες και διαθέτει ένα πλήρες πληκτρολόγιο το οποίο είναι σχεδόν στο ίδιο εύρος με την εσωτερική οθόνη.

Πάνω από 200 δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας, ψυχαγωγίας, υγείας, ανάγνωσης, αγορών και μάθησης λειτουργούν τέλεια στο αντίστοιχο χώρο των 3,5’’, σε αναλογία 16:9. Χάρη στο ευέλικτο σύστημα του Xiaomi HyperOS, οι εφαρμογές εμφανίζονται χωρίς εμπόδια ή περικοπές, για μια ομαλή εμπειρία χρήσης. Ο καινοτόμος σχεδιασμός επιτρέπει τη χρήση widgets για την εμφάνιση της ώρας, του καιρού, την καταμέτρηση βημάτων, τον έλεγχο της μουσικής και άλλων καθημερινών εφαρμογών. Για χρήσεις όπως κλήσεις, παράδοση φαγητού και άλλα, τα widgets αυτόματα μεταφέρονται από οθόνη σε οθόνη, ενώ εμφανίζονται και ενημερώνονται σε πραγματικό χρόνο.

Picture8.jpg

Αυτή η εξωτερική οθόνη ενσωματώνεται σε βάθος με το οικοσύστημα Human x Car x Home. Οι εφαρμογές AI, Xiaomi EV και Mi Home είναι προσαρμοσμένες στην εξωτερική οθόνη, επιτρέποντας στους χρήστες να διαχειρίζονται τις προσωπικές καθημερινές υποθέσεις τους και να ελέγχουν την κατάσταση των Xiaomi EV και των έξυπνων οικιακών συσκευών τους. Το έξυπνο κέντρο εκμάθησης Xiaomi HyperMind είναι επίσης προσαρμοσμένο στην εξωτερική οθόνη, μαθαίνοντας και καταγράφοντας τις συνήθειες χρήσης των έξυπνων οικιακών συσκευών των χρηστών και εκτελώντας τις προληπτικά. Ο AI Input Assistant, ενσωματωμένος στην εξωτερική οθόνη, μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να βελτιώσουν ή να δημιουργήσουν κείμενο ανάλογα με τις ανάγκες, διευκολύνοντας τη δημιουργία του.

Πολλά συμπαγή αναδιπλούμενα προϊόντα υποστηρίζουν κλήσεις hands-free μόνο όταν είναι κλειστά. Το Xiaomi MIX Flip αντιμετωπίζει τα τρία παρακάτω βασικά ζητήματα, εξασφαλίζοντας εξαιρετική ποιότητα κλήσης είτε με ανοιχτή είτε με κλειστή συσκευή:

  1. Ισχύς σήματος: Η αρχιτεκτονική υλικού κεραίας του Xiaomi MIX Flip, σε συνδυασμό με τις έξυπνες δυνατότητες συντονισμού του τσιπ βελτίωσης σήματος Xiaomi Surge T1 και τον αλγόριθμο αναγνώρισης λαβής, επιλέγει έξυπνα το βέλτιστο πομπό, αποφεύγοντας τα αδύναμα σήματα.
  2. Έξοδος ήχου: Με μία μονάδα ήχου εξοπλισμένη με διάφραγμα τόσο για την εσωτερική όσο και για την εξωτερική οθόνη, υποστηρίζονται κλήσεις με ακουστικό είτε με ανοιχτό είτε με κλειστό κινητό. Αξιοποιώντας τα φυσικά χαρακτηριστικά της λειτουργίας «opposite phase cancellation» του δίπολου συστήματος ηχείων, υποστηρίζει ιδιωτικές κλήσεις, αποτρέποντας τη μετάδοση της φωνής της κλήσης προς τα έξω και εξασφαλίζοντας την ιδιωτικότητα σε οποιαδήποτε συνθήκη.
  3. Ένα ανεξάρτητο μικρόφωνο ακύρωσης θορύβου κοντά στο μηχανισμό αναδίπλωσης και το επάνω πλαίσιο διασφαλίζει την ποιότητα των κλήσεων όταν είναι διπλωμένη η συσκευή.
Picture9.jpg

Το Xiaomi MIX Flip τροφοδοτείται από την πλατφόρμα κινητής τηλεφωνίας Snapdragon® 8 Gen 3, η οποία το καθιστά μία από τις λίγες συμπαγείς αναδιπλούμενες συσκευές που χρησιμοποιούν ένα σύγχρονο chipset ναυαρχίδας.

Το Xiaomi MIX Flip διαθέτει μπαταρία με εξαιρετικά υψηλή χωρητικότητα 4780mAh, ξεπερνώντας τη ναυαρχίδα Xiaomi 14. Σε συνδυασμό με τις αυτοδιορθωτικές ιδιότητες της μπαταρίας, μπορεί να διατηρήσει τουλάχιστον 80% χωρητικότητα μετά από 1600 κύκλους. Αυτό προσδίδει στο Xiaomi MIX Flip μια απόδοση διάρκειας ζωής της μπαταρίας συγκρίσιμη με τα μη αναδιπλούμενα μοντέλα, ανακουφίζοντας το άγχος των χρηστών των συμπαγών αναδιπλούμενων συσκευών.

Το Xiaomi MIX Flip μοιράζεται τον ίδιο σχεδιασμό κεραίας χαμηλής συχνότητας με το Xiaomi 14 Ultra και είναι εξοπλισμένο με το τσιπ ενίσχυσης σήματος Xiaomi Surge T1. Το Xiaomi MIX Flip προσφέρει επίσης δυνατότητες ταυτόχρονης απεικόνισης για offline μετάφραση μέσω AI τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική οθόνη, διευκολύνοντας την επικοινωνία κατά τη διάρκεια συνομιλιών σε ξένη γλώσσα, εμφανίζοντας δίγλωσσες μεταφράσεις σε πραγματικό χρόνο και στις δύο πλευρές.

Το Xiaomi MIX Flip παρέχει ανθεκτικότητα και προστασία. Το μεσαίο πλαίσιο χρησιμοποιεί το ίδιο κράμα αλουμινίου 6M42 με το MIX Fold 4, διπλασιάζοντας την αντοχή. Το Xiaomi Shield Glass και το εξαιρετικά λεπτό εύκαμπτο γυαλί UTG προστατεύουν την εξωτερική και την εσωτερική οθόνη. Ο εσωτερικός μηχανισμός του συμπαγούς μηχανισμού αναδίπλωσης διπλής σύνδεσης χρησιμοποιεί τα ίδια υλικά υψηλής αντοχής στη φθορά με το MIX Fold 4, με διάρκεια ζωής αναδίπλωσης και ξεδίπλωσης 500.000 φορές. Προσφέρει επίσης μια ειδική έκδοση Xiaomi Nylon Fiber από σχολαστικά υφασμένη νάιλον ίνα με εξαιρετική αντοχή στην τριβή και τους λεκέδες.

Picture10.png

Οι δύο κάμερες 50ΜΡ του Xiaomi MIX Flip και διαθέτουν φακούς Summilux Xiaomi x Leica επόμενης γενιάς. Η κύρια κάμερα χρησιμοποιεί τον αισθητήρα υψηλής δυναμικής περιοχής Light Fusion 800. Το συμπαγές σώμα, η μεγάλη εξωτερική οθόνη και η αναδιπλούμενη μορφή προσφέρουν πρωτοφανή ελευθερία στις δυνατότητες απεικόνισης του Xiaomi MIX Flip. Όταν είναι κλειστή, η μεγάλη εξωτερική οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με τους δύο οπτικούς φακούς Leica για φωτογράφηση και εγγραφή βίντεο, ενώ υποστηρίζει ακόμη και λειτουργία καθρέφτη μακιγιάζ, επιτρέποντας στους χρήστες να ελέγχουν το μακιγιάζ τους με χρήση του κυμαινόμενου τηλεφακού. Η Xiaomi έχει επίσης σχεδιάσει το ειδικό «Xiaomi Photography Kit», το οποίο, όταν συνδεθεί, επιτρέπει την άμεση λήψη και εκτύπωση, αποτυπώνοντας αξέχαστες στιγμές.

Το λανσάρισμα της αναδιπλούμενης σειράς Xiaomi MIX σηματοδοτεί ένα νέο ορόσημο, αναδεικνύοντας την προσπάθεια της Xiaomi να επιλύσει τα προβλήματα των χρηστών και να εισαγάγει νέα τεχνολογία. Ενσαρκώνει την αδιάκοπη επιδίωξη της Xiaomi για καινοτομία και ποιότητα, υποσχόμενη μια εξαιρετική εμπειρία χρήστη.