ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Athens Democracy Forum 2024: «Μια Στιγμή Αλήθειας»

Athens Democracy Forum 2024: «Μια Στιγμή Αλήθειας»

Σε μια εποχή όπου η τεχνητή νοημοσύνη, τα fake news, οι θεωρίες συνωμοσίας και οι αυταρχικές κυβερνήσεις υπονομεύουν συστηματικά την αλήθεια, την ορθότητα, την επιστήμη, την εντιμότητα και τον εποικοδομητικό διάλογο, το Athens Democracy Forum φέρνει στο προσκήνιο «Μια Στιγμή Αλήθειας», σε μια συνεχή προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα κρίσιμα ζητήματα που διαμορφώνουν τον κόσμο και τις κοινωνίες μας.

Το 12ο Athens Democracy Forum θα διεξαχθεί στην Αθήνα από 1 έως 3 Οκτωβρίου 2024, από το Democracy & Culture Foundation σε συνεργασία με τους The New York Times. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με την καθιερωμένη ενότητα «Η Κατάσταση της Δημοκρατίας» και θα δομηθεί γύρω από τρεις θεματικούς πυλώνες: τοπικές μελέτες περίπτωσης, επαναξιολόγηση βασικών ζητημάτων και διερεύνηση πρακτικών και καινοτόμων εργαλείων για την ενίσχυση των δημοκρατικών διαδικασιών.

Εκτός από αυτές τις κρίσιμες συζητήσεις, το φόρουμ θα περιλαμβάνει και την απονομή του 2ου ετήσιου Βραβείου Δημοκρατίας Kofi Annan NextGen, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Kofi Annan. Η βράβευση θα τιμήσει την εξαιρετική συνεισφορά ενός νεαρού υπέρμαχου της δημοκρατίας. Το τριήμερο συνέδριο θα τιμήσει επίσης την εισαγωγή των επόμενων πρεσβευτών της δημοκρατίας στο Democratic Innovators Politicians' Hall of Fame, μια πρωτοβουλία σε συνεργασία με το Apolitical Foundation, που αναδεικνύει εξαιρετικούς ηγέτες και πρωτοπόρους στον τομέα της δημοκρατίας.

Το Athens Democracy Forum 2024 φέρνει στο προσκήνιο μια καθοριστική συνάντηση για υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, ακτιβιστές, μελετητές και πολίτες που μοιράζονται το κοινό όραμα ενίσχυσης της δημοκρατίας σε ένα ολοένα και πιο σύνθετο παγκόσμιο τοπίο. Συμμετέχοντες και ομιλητές θα μοιραστούν γνώσεις, θα διαμορφώσουν ιδέες και θα χαράξουν μια κοινή πορεία προς ένα πιο ανθεκτικό και συμπεριληπτικό δημοκρατικό μέλλον.

Οι θεματικές ενότητες φέτος περιλαμβάνουν την αντιμετώπιση της κρίσης εμπιστοσύνης στην ακεραιότητα των μέσων ενημέρωσης, την εξερεύνηση των δυνατοτήτων και των προκλήσεων της τεχνολογίας σχετικά με το κλίμα για την προώθηση των στόχων αειφόρου ανάπτυξης, την εξέταση του εξελισσόμενου ρόλου των θρησκευτικών ιδρυμάτων στις δημοκρατικές κοινωνίες και την αξιολόγηση των μηχανισμών για την ενίσχυση της πολιτικής συμμετοχής.

Ανάμεσα στους ομιλητές θα είναι ο Χάρης Δούκας, Δήμαρχος Αθηνών, ο Oliver Ropke, Πρόεδρος, European Economic and Social Committee, Azeem Azhar, Επιχειρηματίας και Tech Analyst, Jill Abramson, Συγγραφέας και Πρώην Διευθυντής Σύνταξης, The New York Times, Lord Ed Vaizey, Βουλή των Λόρδων, ΗΒ, Amy K. Dacey, Executive Director, Sine Institute of Policy & Politics, American University, Camille Grenier, Forum for Information and Democracy, Persiana Aksentieva, International Youth Think Tank.

Κρατήστε την ημερομηνία: 1-3 Οκτωβρίου 2024

Για να δείτε την ατζέντα:
https://www.athensdemocracyforum.com/program/2024-detailed-agenda/

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα για ενημερώσεις: https://www.athensdemocracyforum.com

Σχετικά με το Democracy & Culture Foundation

Το Democracy & Culture Foundation ιδρύθηκε το 2019. Η αποστολή του Ιδρύματος είναι να ενδυναμώσει την κοινωνία μέσω της συμμετοχής των πολιτών και της καλύτερης διακυβέρνησης, καθιστώντας το μια κορυφαία παγκόσμια πλατφόρμα για διάλογο και δράσης προσανατολισμένες στην εξέλιξη της δημοκρατίας και του πολιτισμού.

Δύο από τις κύριες δράσεις του Ιδρύματος του, το Athens Democracy Forum σε συνεργασία με τους The New York Times και το Art for Tomorrow, πραγματοποιούνται ετησίως και έχουν σχεδιαστεί για να συγκεντρώνουν, να συνδέουν και να προωθούν τη συνεργασία μεταξύ διακεκριμένων και αναδυόμενων φωνών για τη δημοκρατία και τον πολιτισμό. Το Ίδρυμα διοργανώνει επίσης διεθνή έργα με τους συνεργάτες του, όπως το Teens for Democracy και το Building Blocks for Democracy.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος
https://www.democracyculturefoundation.org/ και να εγγραφείτε στα Social Media του Ιδρύματος.

Ερωτήσεις Τύπου: Paul Goguel Masson, Διευθυντής Επικοινωνίας - paul@democracyculturefoundation.org