ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Pierce: Aπόφοιτοι της Γ’ Λυκείου και του IBDP εισήχθησαν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

Pierce: Aπόφοιτοι της Γ’ Λυκείου και του IBDP εισήχθησαν σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια

Οι μαθητές του Pierce, τόσο από τη Γ’ τάξη του Γενικού Λυκείου όσο και από το Πρόγραμμα Διεθνούς Απολυτηρίου (IBDP), την περασμένη σχολική χρονιά, εργάστηκαν μεθοδικά, προετοιμάστηκαν κατάλληλα και κατάφεραν να εισαχθούν σε φημισμένα πανεπιστήμια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, βλέποντας τις προσπάθειές τους να επιβραβεύονται.

Με την προσήλωση και την πειθαρχία τους δικαίωσαν για ακόμη μία φορά την παράδοση του Σχολείου να ξεχωρίζει διαχρονικά στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι απόφοιτοι της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου του Pierce – Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος εισήχθησαν σε κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας. Αξίζει να σημειωθεί πως το 30% των μαθητών του Σχολείου πέτυχε Μέσο Όρο Βαθμολογίας Άριστα, δηλαδή συγκέντρωσαν βαθμό πάνω από 18, ποσοστό τριπλάσιο του αντίστοιχου πανελλαδικού (10,7%), εξασφαλίζοντας την είσοδό τους σε υψηλόβαθμες σχολές των ΑΕΙ. Ενδεικτικά, οι μαθητές συγκέντρωσαν εξαιρετικές βαθμολογίες στα Μαθηματικά Προσανατολισμού, με ποσοστό αριστούχων επταπλάσιο σε σύγκριση με το αντίστοιχο εθνικό ποσοστό, ενώ οι βαθμολογίες ήταν υψηλές και στη Φυσική, με ποσοστό αριστούχων τετραπλάσιο σε σύγκριση με το πανελλαδικό ποσοστό.

p3.jpg

Συμπληρωματικά, 11 απόφοιτοι της Γ’ τάξης του Γενικού Λυκείου έχουν εξασφαλίσει θέσεις στα καλύτερα πανεπιστήμια του εξωτερικού και μάλιστα πρόκειται να εισαχθούν σε τμήματα που είχαν θέσει ως πρώτο στόχο τους. Μάλιστα, ορισμένοι εξ αυτών θα λάβουν πλήρη ή μερική υποτροφία, με το συνολικό ποσό των υποτροφιών να ανέρχεται στα $2.883.000. Μερικά από τα πανεπιστήμια του εξωτερικού που θα υποδεχθούν τους απόφοιτους του Pierce είναι το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου στη Σκωτία, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης στη Γαλλία, το Πανεπιστήμιο του Λέιντεν στην Ολλανδία, το Πανεπιστήμιο Bentley στις ΗΠΑ και πολλά ακόμη.

Αξίζει να αναφερθεί πως η 7η τάξη που αποφοίτησε από το Pierce IB DP, θα συνεχίσει τις σπουδές της σε καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έχοντας επιτύχει ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και βαθμολογίες από αυτές των προηγουμένων ετών, εξασφαλίζοντας υποτροφίες συνολικού ποσού $1.653.000. Μάλιστα, το σύνολο των αποφοίτων πρόκειται να εισαχθεί σε πανεπιστήμια της πρώτης επιλογής τους, ενώ όλοι οι μαθητές του Σχολείου ολοκλήρωσαν επιτυχώς το πρόγραμμα. Ακόμη, η Μέση Βαθμολογία Απόκτησης Διπλώματος είναι η βαθμολογία 36/45, ενώ ένας μαθητής συγκέντρωσε την απόλυτη βαθμολογία 45/45. Το 43% των αποφοίτων θα φοιτήσει σε πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το 21% σε πανεπιστήμια της Ολλανδίας και το 13% σε πανεπιστήμια των ΗΠΑ. Μερικά από τα γνωστικά πεδία που επέλεξαν οι μελλοντικοί φοιτητές είναι η Αρχιτεκτονική, η Ψυχολογία, η Λογοτεχνία, η Ιστορία και οι Διεθνείς Σχέσεις, τα Οικονομικά κ.ά.

p1.jpg

Τέλος, σημαντικός αριθμός αποφοίτων του 2024, επέλεξε να συνεχίσει τις σπουδές του στο Deree είτε αυτοτελώς, είτε μέσω του προγράμματος Παράλληλων Σπουδών με το δημόσιο πανεπιστήμιο στο οποίο εισήχθησαν, αξιοποιώντας την υποτροφία 50% επί των διδάκτρων που απολαμβάνουν οι απόφοιτοι του Pierce.

Η αριστεία και η διάκριση αποτελούν την επιβράβευση κάθε προσπάθειας για το Pierce και τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και η διοίκηση του Σχολείου είναι ιδιαίτερα υπερήφανοι για τις επιτυχίες των αποφοίτων, ενώ θεωρούν δεδομένο πως οι προσδοκίες τους για το μέλλον θα γίνουν πραγματικότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Θάλεια Θωμάτου, PitchPublic Relations and Strategic Communications, τηλ. 216 800 1595, email: tthomatou@pitchpr.gr

Νάσια Ντινοπούλου, εσωτ. 1476, 1477, e-mail: communication@acg.edu

Σχετικά με το Pierce

Το Pierce είναι το Nηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο-ΙΒ του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, το οποίο ξεκίνησε την εκπαιδευτική του πορεία το 1875 στη Σμύρνη ως σχολείο θηλέων. Από τότε έως και σήμερα, το Pierce προσφέρει με συνέπεια και ευθύνη ολοκληρωμένη εκπαίδευση με αποστολή να προετοιμάσει κατάλληλα τους μαθητές του, ώστε να εξελιχθούν ως ευαισθητοποιημένοι και δημιουργικοί πολίτες του κόσμου.

Σχετικά με το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος είναι ένας ιδιωτικός, μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός με ιστορία 149 ετών. Αποτελείται από τρεις εκπαιδευτικές βαθμίδες: το Νηπιαγωγείο-Δημοτικό, το Γυμνάσιο και το Λύκειο-ΙΒ του Pierce, το Deree –που προσφέρει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα– και το Alba Graduate Business School. Με αποστολή του να παρέχει ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος προσφέρει ετησίως περισσότερα από 8 εκατ. ευρώ σε υποτροφίες και προγράμματα οικονομικής στήριξης. Στο πλαίσιο της επερχόμενης 150ής επετείου από την ίδρυσή του, το Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος έχει θέσει σε ισχύ το στρατηγικό πλάνο ACG150 και έχει ιδρύσει Κέντρο Έρευνας, στο πλαίσιο των οποίων εκπονούνται επιστημονικές μελέτες και έργα έρευνας και καινοτομίας.