ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Summer Sales: Top smartphones με top κάμερα

Summer Sales: Top smartphones με top κάμερα

Το καλοκαίρι είναι η εποχή που θα επιτρέψει στο smartphone σου να αναδείξει όλες του τις αρετές, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την κάμερα.

Για την αποτύπωση του ατελείωτου γαλάζιου των ελληνικών θαλασσών, των υπέροχων παραλιών με τη χρυσή άμμο και τα λευκά ή μαύρα βότσαλα, των γραφικών οικισμών σε νησιά και ηπειρωτική Ελλάδα, του πεντακάθαρου ουρανού και βέβαια των χρωμάτων που κυριαρχούν στην άδεια πόλη, θα χρειαστείς μία συσκευή με top camera η οποία θα σου επιτρέψει να βγάλεις τον φωτογράφο που κρύβεις μέσα σου.

Ευτυχώς για ‘σένα, οι καλοκαιρινές εκπτώσεις που τρέχουν αυτή την εποχή, θα σου επιτρέψουν να κάνεις δικό σου το smartphone της αρεσκείας σου χωρίς να χρειαστεί να βάλεις απελπιστικά βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Τι λες, πάμε να δούμε μερικές προτάσεις;

realme 12 Pro+

pic2.jpg

Με το realme 12 Pro+ ένα είναι το σίγουρο: φέτος το καλοκαίρι η παρέα θα σε αναδείξει παμψηφεί ως τον επίσημο φωτογράφο της! Ο συνδυασμός κάμερας 50 MP με αισθητήρα Sony IMX890 και περισκοπικού τηλεφακού 64 MP με f/2,8 και 3x οπτικό zoom (αμφότεροι διαθέτουν PDAF και OIS) είναι πραγματικά το κάτι άλλο κι αν προσθέσεις και τον αλγόριθμο Omnifocal MasterShot, τότε το αποτέλεσμα ξεφεύγει από καθετί μπορείς να φανταστείς. Τα πορτρέτα σου θα έχουν μία κινηματογραφική εσάνς χάρη στο εστιακό μήκος των 80 χιλ. με το δέρμα να δείχνει πιο φυσικό από ποτέ και το bokeh να είναι καλύτερο κι από DSLR. Προσάρμοσε τις ρυθμίσεις κάθε σου λήψης ή άφησε την AI να το κάνει για λογαριασμό σου και απόλαυσε ποιότητα που θα σε αφήσει με το στόμα ανοιχτό.

POCO X6 Pro

pic3.jpg

Με το POCO X6 Pro δεν πρόκειται να χάσεις ποτέ ξανά καρέ. Γι’ αυτό θα φροντίσει το ταχύτατο σύστημα καμερών του με την εκπληκτική απόκριση που θα σου επιτρέψει να απαθανατίσεις ό,τι κι αν βάλεις κατά νου σε χρόνο μηδέν. Η συσκευή έρχεται με τριπλό σύστημα που απαρτίζεται από κύρια κάμερα 64 MP, υπερευρυγώνια 8 MP και κάμερα macro 2 MP. Όλες τους πλαισιώνονται από λειτουργίες και αλγορίθμους AI που θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη -και τις λήψεις σου εντυπωσιακότερες. Το διπλό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας OIS + EIS είναι ό,τι χρειάζεσαι για τις καλοκαιρινές σου περιπέτειες αφού εγγυάται σταθερά βίντεο γεμάτα δράση και μάλιστα σε 4K ανάλυση για να μη χρειαστεί να κάνεις εκπτώσεις στην ποιότητα της οθόνης.

Apple iPhone 15 Pro Max

pic4.jpg

Το iPhone 15 Pro Max θα ικανοποιήσει κάθε σου «θέλω». Δεν έχει σημασία τι θα βάλεις κατά νου; Από πανοραμικές λήψεις και πορτρέτα επαγγελματικής αισθητικής, μέχρι λήψεις γεμάτες ένταση και δράση και κοντινά ενσταντανέ από λεπτομέρειες του κόσμου γύρω σου, το iPhone 15 Pro Max θα σου επιτρέψει να κάνεις τα πάντα. Χάρη στα πολλαπλά εστιακά μήκη δε, θα είναι σαν να έχεις στην τσέπη σου επτά (!) διαφορετικές κάμερες. Η κύρια κάμερα των 48 MP χαρίζει σπουδαίες λήψεις μέρα και νύχτα με ρεαλιστικά αλλά απόλυτα ισορροπημένα χρώματα, ανύπαρκτο θόρυβο και artsy εφέ. Το 5x οπτικό zoom θα σε φέρει πιο κοντά στα θέματά σου ενώ το Smart HDR θα βελτιστοποιήσει κάθε σου λήψη χωρίς εσύ να κάνεις το παραμικρό.

Xiaomi 14

pic5.jpg

Το Xiaomi 14 είναι ένα εκπληκτικό από κάθε άποψη camera phone κι αν δεν πιστεύεις εμάς, τότε ίσως να σε πείσει η υπογραφή της Leica. Σωστά διάβασες. Η Xiaomi έχει συνεργαστεί με ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο της φωτογραφίας, με αποτέλεσμα όλοι οι φακοί του Xiaomi 14 να διαθέτουν οπτικά μέρη Leica Summilux. Για να καταλάβεις, η κύρια κάμερα έρχεται με μεγάλο διάφραγμα f/1,6, αισθητήρα Light Fusion 900 στα 50 MP και φακό 23 χιλ. προσφέροντας ακόμα OIS, dual-pixel PDAF και laser AF. Και φυσικά οι υπόλοιπες δεν πάνε πίσω από πλευράς επιδόσεων. Γράψε βίντεο 4K μέχρι στα 60 fps κι αν θες κάτι πραγματικά εντυπωσιακό, ανέβασε την ανάλυση στο 8K αφήνοντας τους πάντες με το στόμα ανοιχτό!

Samsung Galaxy A23

pic6.jpg

Αν αναζητάς έναν προσιτό οικονομικά τρόπο να αποτυπώσεις κάθε στιγμή από το φετινό σου καλοκαίρι, το Galaxy A23 της Samsung μπορεί να αποτελέσει την τέλεια πρόταση. Αν και mid-range συσκευή, είναι εφοδιασμένο με ένα υπερπλήρες σύστημα καμερών που αποτελείται από τέσσερις φακούς: κύριο 50 MP (f/1,8, OIS), υπερευρυγώνιο 5 MP, macro 2 MP και κάμερα βάθους 2 MP. Χάρη σε αυτούς θα απολαύσεις σπουδαίες λήψεις με εντυπωσιακή έμφαση στη λεπτομέρεια και ζωηρά χρώματα και βίντεο χωρίς απότομα κουνήματα σαν να χρησιμοποιούσες gimbal, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να έρθεις όσο κοντά θες στο θέμα σου. Η δε κάμερα πρόσοψης των 8 MP, θα σου χαρίσει επαγγελματικές selfies με το πρόσωπό σου σε πρώτο πλάνο.