ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

IST College: Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με εμπειρία 35 χρονών και με επίκεντρο τον φοιτητή

IST College: Ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό ίδρυμα με εμπειρία 35 χρονών και με επίκεντρο τον φοιτητή

Tο IST College ιδρύθηκε το 1989 και σήμερα είναι ένα πολυδύναμο και πολυεπίπεδο εκπαιδευτικό ίδρυμα, αναγνωρισμένο από το Ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, με άδειες λειτουργίας για Κολλέγιο και Κέντρο Δια Βίου Μάθησης.

Σε συνεργασία με διακεκριμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, το IST College προσφέρει Bachelors και Masters, Supported Distance Learning προγράμματα, καθώς και προγράμματα Επαγγελματικής Κατάρτισης & Εξειδίκευσης, Σεμινάρια και Επιμορφωτικά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, όπως επίσης και tailor-made εταιρικές εκπαιδεύσεις.

Eikona2.jpg

Οι βασικοί ακαδημαϊκοί τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το IST είναι:

600x600-post-Psychology_-(2).jpg
600x600-post-Computer-Science-copy-(1).jpg
600x600-post-Business-and-management-copy-(1).jpg

Το IST έχει ως κύριο μέλημα τη σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και την απασχολησιμότητα των νέων και αυτό, επιτυγχάνεται ενεργά μέσω μιας σειράς προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών, τα οποία συνδυάζουν τη θεωρία με τη διεθνή μεθοδολογία και πρακτική ενώ, ταυτόχρονα, απαντούν και είναι προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της ελληνικής πραγματικότητας και της διεθνούς αγοράς εργασίας. H συνεχής ανανέωση του portfolio των προγραμμάτων σπουδών του IST College αποτελεί «μονόδρομο», ώστε οι απόφοιτοί του να λαμβάνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες, απαραίτητα εφόδια, για να απογειώσουν την καριέρα τους.

Φέτος, το IST College προχώρησε σε συνεργασία με το Swansea University, το οποίο κατέχει την 20η θέση στο Ηνωμένο Βασίλειο στην έρευνα (The Times και Sunday Times Good University Guide 2022) για να προσφέρει δύο καινοτόμα Προγράμματα στον κλάδο της Ψυχολογίας:

  • MSc in Cognitive Neuroscience, ένα ιδιαίτερα σύγχρονο και ενδιαφέρον μεταπτυχιακό για τη Σύνδεση Νου, Εγκεφάλου και Τεχνητής Νοημοσύνης και
  • MSc in Clinical Psychology and Mental Health, το οποίο παρέχει μια εις βάθος κατανόηση των ψυχολογικών θεωριών, πρακτικών και μεθοδολογιών έρευνας

Επίσης, τα παρακάτω προγράμματα συνεχίζουν να αποτελούν κορυφαία επιλογή σπουδών:

Η βιωματική εκπαίδευση, η σύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας και η έμφαση στη δικτύωση διαφοροποιούν το IST College προκειμένου οι απόφοιτοι να είναι έτοιμοι για την καριέρα που επιθυμούν. Η ανάπτυξη του επιχειρηματικού πνεύματος και η προτεραιότητα στην επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, επιτυγχάνεται μέσω του Προγράμματος Επαγγελματικών Δεξιοτήτων (J.O.P) με δραστηριότητες όπως η πρακτική άσκηση, η συμβουλευτική για την συνέχιση σπουδών, οι διαλέξεις στελεχών «Business Voices», οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις «IST on Site», οι Ημέρες Καριέρας, και φυσικά ο διαγωνισμός - θεσμός πλέον, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας «Crazy Business Ideas» που υλοποιεί με επιτυχία το IST, από το 2011.

Μέσω της ενθάρρυνσης της επιχειρηματικότητας και του διαγωνισμού «Crazy Business Ideas», έχουν προκύψει εξαιρετικά επιτυχημένα Startups όπως τα TaxiBeat, Simple Apps, Pollfish, Phee, Sourcelair κ.α.

Ο διαγωνισμός «Crazy Business Ideas» τελεί υπό την Αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης & Νεολαίας του Υπουργείου Παιδείας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (EBEA).

Το IST College ενισχύει την εξωστρέφεια και τον διεθνή προσανατολισμό μέσω της δράσης «Study Abroad» και «Semester Abroad». Πανεπιστήμια του εξωτερικού επιλέγουν το IST για να έρθουν οι φοιτητές τους και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας από μια εβδομάδα μέχρι τρεις μήνες σε προεπιλεγμένη θεματολογία που άπτεται του αντικειμένου των ακαδημαϊκών σπουδών που έχουν επιλέξει. Με τη σειρά τους, οι φοιτητές/τριες του IST College, κατά την συναναστροφή τους με τους ξένους φοιτητές/τριες, εξοικειώνονται με την κουλτούρα, τη νοοτροπία των ξένων και αποκτούν διεθνοποιημένη αντίληψη, προσέγγιση και τρόπο σκέψης.

Ακόμη, το IST College προχώρησε τον Σεπτέμβριο του 2023 σε σύναψη στρατηγικής συνεργασίας με τα Ella Resorts, την αλυσίδα πολυτελών eco-chic ξενοδοχειακών μονάδων που λειτουργεί 7 παραθαλάσσια lifestyle και οικογενειακά θέρετρα στη Ρόδο, την Κρήτη και την Κέρκυρα.

Η στρατηγική αυτή συνεργασία έρχεται ως πρωτοβουλία στη συνεχώς αυξημένη ζήτηση για άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες και στελέχη στον τουριστικό κλάδο, ενός από τους σημαντικότερους κλάδους για την ελληνική οικονομία, με εκπληκτικές επαγγελματικές προοπτικές.

600x600-post-tourism-and-hospitality-copy-(1).jpg

Σημειώνεται ότι οι συμμετέχοντες στα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα έχουν τη δυνατότητα άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης, είτε έμμισθης πρακτικής άσκησης, από το πρώτο εξάμηνο φοίτησης, αλλά και υπογραφή σύμβασης εργασίας μετά το πέρας των σπουδών τους!

Για την ενίσχυση του οράματος του, το IST College συνεργάζεται, επίσης, μεταξύ άλλων, με το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (EBEA), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ), την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αττικής (ΕΦΕΕΑ), την πλατφόρμα εύρεσης εργασίας «InnJobs», καθώς και με Διεθνείς Φορείς Πιστοποίησης όπως το Digital Marketing Institute (DMI), το Institute of Sales Management (ISM) και το Chartered Management Institute (CMI).

Οι σπουδές στο IST College είναι πιο εύκολες από ποτέ, γιατί παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές να σπουδάσουν με ευέλικτο τρόπο παρακολούθησης, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία, με έμφαση στη βιωματική εκπαίδευση και τη δικτύωση, με την εξ αποστάσεως σύγχρονη (on line) και την on demand εκπαίδευση, μέσω της δυναμικής εκπαιδευτικής πλατφόρμας του IST College, στον χρόνο και ρυθμό που επιθυμούν.

Στο IST College, επίκεντρο είναι ο φοιτητής!

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Λ. Συγγρού 68

117 42 Αθήνα

Τηλ: 210 4822222

e-mail: info@ist.edu.gr / website: www.ist.edu.gr

Facebook: IST College

Instagram: @ist_college

TikTok: @istcollegegr

LinkedIn: IST College

YouTube: ISTCollegeAthens