ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πώς με ένα Executive MBA τα ανώτερα στελέχη ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής

Πώς με ένα Executive MBA τα ανώτερα στελέχη ανταποκρίνονται στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής

Είναι γεγονός πως το σύγχρονο επιχειρηματικό τοπίο χαρακτηρίζεται από ταχείες τεχνολογικές εξελίξεις, μεταβαλλόμενες δυναμικές της αγοράς και μια ολοένα και πιο παγκοσμιοποιημένη οικονομία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες και τα c-level στελέχη να πρέπει να προετοιμάζονται όλο και καλύτερα για να αντιμετωπίσουν τις σύνθετες προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Και επειδή, μία από τις πιο σημαντικές προκλήσεις -η οποία επηρεάζει κάθε πτυχή της λειτουργίας των επιχειρήσεων- είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός, η ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων, η καινοτόμος σκέψη, η προσαρμοστικότητα αλλά, κυρίως, η ενσωμάτωση νέων ψηφιακών τεχνολογιών, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, δεν είναι πλέον προαιρετική, αλλά επιβεβλημένη.

Αυτό, φυσικά, απαιτεί ένα σαφές όραμα από τα ηγετικά στελέχη, αλλά και την ικανότητα να εμπνεύσουν και να προωθήσουν την αλλαγή κουλτούρας εντός της επιχείρησης. Ως εκ τούτου, είναι εμφανής η σημασία της υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, η οποία συμβαδίζει με τις ανάγκες του σήμερα.

Alba Executive MBA: Ένα διεθνές πρωτοποριακό
και σύγχρονο πρόγραμμα ΜΒΑ για διευθυντικά στελέχη

Αναγνωρίζοντας ότι τα ανώτερα στελέχη των επιχειρήσεων χρειάζονται όχι μόνο να αποκτήσουν νέες γνώσεις, αλλά και να αναβαθμίσουν τις ηγετικές τους δεξιότητες και να προετοιμαστούν για το επόμενο βήμα στην καριέρα τους, το Alba Graduate Business School, The American College of Greece, έχει δημιουργήσει το Executive MBA, το οποίο μάλιστα «κλείνει» τα 10 του χρόνια. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, το οποίο ξεκινάει την 6η τάξη του στις αρχές Οκτωβρίου του 2024 και απευθύνεται αποκλειστικά σε c-level στελέχη και επιχειρηματίες, με τουλάχιστον 10ετή προϋπηρεσία, από όλο το φάσμα της ελληνικής οικονομίας.

1720794151638-410693550-2.jpg

Το Alba Graduate Business School έχει φροντίσει ώστε το περιεχόμενο του προγράμματος να αντικατοπτρίζει τα δεδομένα και τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Έτσι, περιλαμβάνει πέντε στρατηγικές θεματικές ενότητες -«Προκλήσεις του Διεθνούς Περιβάλλοντος», «Θεμελιώδεις Αρχές της Επιχείρησης», «Ανάπτυξη Προσωπικών Ικανοτήτων», «Ανάπτυξη Οργανωσιακών Ικανοτήτων» και «Ανανέωση της Επιχείρησης»-, δίνοντας παράλληλα ιδιαίτερη έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό και τη δυναμική του. Με αυτόν τον τρόπο, τα πολύπειρα επιχειρηματικά στελέχη θα έχουν τη δυνατότητα να ηγηθούν του μέλλοντος και να εξοικειωθούν με την ψηφιακή εποχή που διανύουμε. Εκτός της καινοτομίας, το συγκεκριμένο Executive MBA χαρακτηρίζεται από ευελιξία, καθώς τα μαθήματα θα διεξάγονται -στα Αγγλικά- ανά δύο Σαββατοκύριακα κάθε μήνα, για συνολικό χρονικό διάστημα 20 μηνών.

Σε ότι αφορά στον σχεδιασμό του προγράμματος σπουδών, έχει γίνει με τέτοιον τρόπο, ώστε να παρέχει στους συμμετέχοντες την επιχειρηματική οξυδέρκεια αλλά και τις απαιτούμενες δεξιότητες και ικανότητες, με στόχο την ανάδειξή τους σε σύγχρονους ηγέτες. Για τον λόγο αυτό, στα μαθήματα που πραγματοποιούνται περιλαμβάνονται οι παρουσιάσεις case studies, συζητήσεις, προσομοιώσεις και εργασίες. Φυσικά, δεν λείπουν οι διαλέξεις από καταξιωμένους καθηγητές αναγνωρισμένων πανεπιστημίων του εξωτερικού.

Υψηλό επίπεδο αποφοίτων

Η ποιότητα ενός μεταπτυχιακού προγράμματος δεν ορίζεται μόνο μέσα από τα μαθήματα τα οποία προσφέρει ή τους καθηγητές και τις καθηγήτριες οι οποίοι διδάσκουν, αλλά και από τους ανθρώπους οι οποίοι φοιτούν σε αυτό. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως η επιλογή όσων συμμετέχουν σε αυτό γίνεται αφού έχουν αξιολογηθεί με αυστηρά κριτήρια, και με γνώμονα την επαγγελματική τους πορεία και καταξίωση. Μέσα από αυτήν τη διαδικασία διασφαλίζεται ότι οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα δίκτυο επαγγελματικών επαφών.

Από τότε που ξεκίνησε το Alba Executive MBA - πριν από 10 χρόνια –, έχουν αποφοιτήσει συνολικά 94 υψηλόβαθμα στελέχη, τα οποία καλύπτουν όλους τους κλάδους της ελληνικής οικονομίας, από το Marketing, τα Χρηματοοικονομικά και τις Τηλεπικοινωνίες μέχρι τη Ναυτιλία, τον Τουρισμό και την Παραγωγή. Όσον αφορά στην επαγγελματική εμπειρία και την ηλικία τους, υπολογίζεται αντίστοιχα σε 18 και 42 χρόνια κατά μέσο όρο. Μάλιστα, από τον πιο πρόσφατο, 5ο κύκλο του προγράμματος, αποφοίτησαν 18 πολύπειρα στελέχη, με μέσο όρο επαγγελματικής εμπειρίας τα 19,7 έτη και ηλικίας τα 43,5 έτη.

1720794193006-229032345-3.jpg

Η σύγχρονη εποχή απαιτεί υψηλού επιπέδου κατάρτιση, ανοιχτό τρόπο σκέψης, απόκτηση νέων δεξιοτήτων και ανθεκτικότητα. Δηλαδή, ότι ακριβώς προσφέρει το Executive MBA του Alba Graduate Business School.

  • Σημειώνεται πως, όσες και όσοι ενδιαφέρονται για τη φετινή, 6η τάξη του Executive MBA,από το Alba Graduate Business School, είτε μπορούν να επικοινωνήσουν απευθείας μέσω email (executivemba@alba.acg.edu) με τους υπεύθυνους του προγράμματος είτε να συμπληρώσουν τη φόρμα που βρίσκεται στην ιστοσελίδα.