ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Gift Trees: Η μνήμη αγαπημένων ανθρώπων γίνεται «πνοή» ζωής και ελπίδας από την Trees4Greece

Gift Trees: Η μνήμη αγαπημένων ανθρώπων γίνεται «πνοή» ζωής και ελπίδας από την Trees4Greece

Η μεταφύτευση είναι μία διαδικασία η οποία, σε συμβολικό επίπεδο, συνδέεται συχνά με την ελπίδα, την ανανέωση, την ίδια τη ζωή.

Υπάρχουν, όμως, και συναισθηματικοί λόγοι οι οποίοι μπορεί να οδηγούν πολλούς ανθρώπους σε αυτήν τη διαδικασία, όπως για παράδειγμα η μνήμη ενός σημαντικού ανθρώπου, ο οποίος μπορεί να είναι άμεσα συνδεδεμένος με έναν συγκεκριμένο τόπο.

Φυτεύοντας ένα δέντρο «εις μνήμην» κάποιου λοιπόν, δίνεται εκ νέου ζωή και ελπίδα σε έναν τόπο και υπενθυμίζεται το γεγονός πως η ζωή μπορεί να «κρύβεται» ακόμα και εκεί που δεν το περιμένουμε. Το μόνο που χρειάζεται, λοιπόν, για να έρθουμε ακόμη πιο κοντά με τους αγαπημένους μας ανθρώπους, ακόμη και εάν δεν είναι πια εδώ, είναι να κάνουμε μία δωρεά για μεταφύτευση μεγαλωμένου δέντρου μέσα από την υπηρεσία Gift Trees της Trees4Greece.

Το Trees4Greece δεν ξεχνάει τους ανθρώπους οι οποίοι έχουν φύγει από τη ζωή, λόγω μεγάλων πυρκαγιών ή καταστροφικών φωτιών και, έτσι, η συγκεκριμένη υπηρεσία αποδίδει φόρο τιμής τόσο στους ίδιους όσο και τις οικογένειές τους. Βέβαια, καθώς η μεταφύτευση είναι μια διαδικασία (ανα)γέννησης, επιλέγουμε την υπηρεσία Gift Trees ακόμα και ως δώρο σε χαρούμενες περιστάσεις όπως η γέννηση ενός παιδιού, ένας γάμος ή μια επέτειος γάμου, ακόμα και τα γενέθλια κάποιου αγαπημένου μας προσώπου.

Πώς γίνεται η δωρεά δέντρου «εις μνήμην»;

Για να κάνετε μία δωρεά «εις μνήμην» για μεταφύτευση σε περιοχή όπου έχει προγραμματιστεί να γίνει μεταφύτευση, αυτό που χρειάζεται αρχικά, είναι να επιλέξετε το ύψος του χρηματικού ποσού που θέλετε -ακόμα και 1 ευρώ- να διαθέσετε μέσα από τη σχετική φόρμα του Trees4Greece, καθώς και να σημειώσετε το όνομα του ατόμου στη μνήμη του οποίου επιθυμείτε να κάνετε τη δωρεά. Μάλιστα, έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε, πέρα από τα χρήματα που θα διαθέσετε, και τον αριθμό των δέντρων τα οποία αντιστοιχούν στη δωρεά σας. Φυσικά, τα δέντρα έχουν ελεγχθεί με ιδιαίτερη προσοχή από τους ειδικούς της ομάδας του Trees4Greece, ώστε να έχει διασφαλιστεί ότι είναι υγιή πολύ πριν γίνει η μεταφύτευση στο νέο τους «σπίτι».

1720529390796-941945362-Picture5.jpg

Αφού πραγματοποιήσετε τη δωρεά, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό σας, ο οποίος στέλνεται από το Trees4Greece, επιβεβαιώνοντας τη μεταφύτευση του δέντρου σας. Έτσι, παρακολουθείτε, όποτε θέλετε, την εξέλιξη και ανάπτυξη του δέντρου (ή των δέντρων) σας μέσα από την υπηρεσία Track your tree(s). Στο πλαίσιο του Gift Trees, θα υπάρχει πάνω στο δέντρο (ή τα δέντρα) που θα φυτευτεί στη μνήμη του αγαπημένου σου ανθρώπου all-weather ταμπελάκι με το όνομα και την διάρκεια ζωής του.

Από εκεί και πέρα, το Trees4Greece φροντίζει το δέντρο που θα μεταφυτέψετε να αντέξει για πάντα. Με αυτό το σκεπτικό, έχουν δημιουργηθεί local communities που ενημερώνουν, φροντίζουν και προστατεύουν τα δέντρα που μεταφυτεύονται.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η Trees4Greece βρίσκεται σε διαδικασίες συζήτησης με Δήμους από όλη τη χώρα, οι οποίοι μάλιστα είναι όλοι θετικοί, ώστε να διαθέσει ο καθένας ένα ξεχωριστό κομμάτι γης γι’ αυτόν τον «πράσινο» σκοπό.

Πώς αλλιώς μπορείτε να στηρίξετε το Trees4Greece;

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να βοηθήσετε τις προσπάθειες του Trees4Greece είναι να γίνετε εθελοντές, για να συμβάλλετε στην πραγματοποίηση του οράματος του οργανισμού για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές. Σε αυτό το πλαίσιο, επιστήμονες του κλάδου συμβουλεύουν και καθοδηγούν με στόχο το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ειδικοί όπως δασολόγοι, γεωπόνοι, βιολόγοι και ειδικοί πυροπροστασίας φροντίζουν για τη λειτουργικότητα και αμεσότητα του έργου. Εσείς δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάποια εξειδίκευση για να βοηθήσετε, αρκεί να θέλετε να κάνετε την αλλαγή με το δικό σας δέντρο.

Μια δωρεά εις μνήμην ενός αγαπημένου προσώπου όχι μόνο συντηρεί τη μνήμη του αλλά φέρνει την ελπίδα για ένα πιο φωτεινό -και «πράσινο»- μέλλον.