ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Trees4Greece: Η συμβολή της κοινωνίας, απαραίτητο στοιχείο για ένα «πράσινο» μέλλον

Trees4Greece: Η συμβολή της κοινωνίας, απαραίτητο στοιχείο για ένα «πράσινο» μέλλον

Είναι γεγονός ότι η κατάσταση σε ό,τι αφορά στο περιβάλλον, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας για τα επόμενα χρόνια, κυρίως αν δεν αναλάβουμε δράση τόσο ατομικά όσο και συλλογικά.

Και αυτό, διότι οι συνέπειες της κλιματικής κρίσης -από ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες και δασικές πυρκαγιές, μέχρι πλημμύρες και απώλεια οικοτόπων- είναι εμφανείς.

Χαρακτηριστικά, στην Ελλάδα είναι δύσκολο να ξεχαστούν οι πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν στην Εύβοια τον Αύγουστο του 2021 και οι οποίες άφησαν πίσω τους χιλιάδες καμένα στρέμματα. Φαινόμενα όπως αυτό άλλωστε, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή δέντρων -και ολόκληρων δασικών εκτάσεων, αλλά και στην παρεμπόδιση της ανάπτυξης νέων δέντρων και καλλιεργειών.

Και κάπου εδώ, κάνει την εμφάνισή της η συμβολή της κοινωνίας που είναι το Α και το Ω για ένα πιο «πράσινο» μέλλον. Σε αυτήν τη δύσκολη περίοδο για τη χώρα μας και το περιβάλλον, λοιπόν, «γεννήθηκε» το Trees4Greece, με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου για εμάς και τις επόμενες γενιές. Στόχος του, να εξασφαλίζει πόρους για την αγορά μεγαλωμένων δέντρων προς μεταφύτευση σε καμένες και άψιλες περιοχές της Ελλάδας.

1720528880578-879662740-Picture2.jpg

Τα οφέλη της μεταφύτευσης δέντρων

Η μεταφύτευση μεγαλωμένων δέντρων από το Trees4Greece σε περιοχές όπου υπάρχει ανάγκη αποτελεί συμπλήρωμα των φυσικών πηγών οξυγόνου και πρασίνου, δρώντας παράλληλα, ως «ανάχωμα» στην κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Επίσης, συμβάλλει στην αποκατάσταση και προστασία των τοπίων αλλά και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Τα οφέλη της μεταφύτευσης, μάλιστα, δεν περιορίζονται μόνο στο περιβάλλον, αλλά έχουν και κοινωνικό πρόσημο, καθώς, μέσω αυτής, δημιουργούνται τοπικές κοινότητες οι οποίες φροντίζουν και προστατεύουν τα δέντρα, ενώ πολλοί επαγγελματίες όπως οι αγρότες, οι οποίοι επηρεάζονται άμεσα από την κλιματική αλλαγή, απελευθερώνονται από τη φτώχεια.

Οι τρόποι ενίσχυσης της μεταφύτευσης

Από τα παραπάνω προκύπτει πως ακόμα και ένα δέντρο μπορεί να ξεκινήσει τη (θετική) αλλαγή που έχει ανάγκη το περιβάλλον και το κλίμα. Για να γίνετε και εσείς μέρος αυτής της αλλαγής, αρκεί να επιλέξετε τη δωρεά που θέλετε να κάνετε στο Trees4Greece, καθώς και να σημειώσετε τον λόγο για τον οποίο συμμετέχετε στη μεταφύτευση.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να επισημανθεί ότι εσείς επιλέγετε τα χρήματα που επιθυμείτε να διαθέσετε και τον αριθμό των δέντρων τα οποία αντιστοιχούν στη δωρεά σας και θα φυτευτεί σε περιοχή ανάλογα με τις προγραμματισμένες δεντροφυτεύσεις. Αφού πραγματοποιήσετε τη δωρεά σας, αποθηκεύετε τον μοναδικό ηλεκτρονικό κωδικό σας, τον οποίο στέλνει το Trees4Greece προς επιβεβαίωση της μεταφύτευσης του δέντρου σας. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε, όποια στιγμή επιθυμείτε, την εξέλιξη και ανάπτυξη του δέντρου (ή των δέντρων) σας μέσα από την υπηρεσία Track your tree(s).

1720528903359-807626640-Picture3.jpg

Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να συμμετάσχετε ενεργά στις προσπάθειες του Trees4Greece είναι ως εθελοντές, οι οποίοι κάνουν πράξη το όραμα του οργανισμού και φροντίζουν για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές. Σε αυτό το πλαίσιο, επιστήμονες οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον κλάδο παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση για το καλύτερο αποτέλεσμα, ενώ ειδικοί όπως δασολόγοι, γεωπόνοι, βιολόγοι και ειδικοί πυροπροστασίας φροντίζουν για τη λειτουργικότητα και αμεσότητα του έργου. Από την πλευρά σας δεν απαιτείται να έχετε κάποια εξειδίκευση για να βοηθήσετε, αρκεί να θέλετε να κάνετε την αλλαγή προσφέροντας το δικό σας δέντρο.

Μια δωρεά στο Trees4Greece και ένα δέντρο μπορούν να κάνουν την αλλαγή με στόχο τη βιωσιμότητα. Όχι μόνο του περιβάλλοντος αλλά και της κοινωνίας.