ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Συνέδριο Seneca Medical Group: Η μεταμόσχευση μαλλιών δημιουργεί ευκαιρίες ανάπτυξης για την Ελλάδα

Μπορεί ένα συνέδριο να αναδείξει πώς ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να ενισχύσει το τουριστικό προϊόν της χώρας μας, ακόμα και σε περιοχές μη τυπικά τουριστικές, τον ρόλο των ιατρικών υπηρεσιών και του επιστημονικού προσωπικού σε αυτήν τη διαδικασία, αλλά και τις καινοτομίες και τις τεχνολογικές εξελίξεις οι οποίες αναβαθμίζουν τον κλάδο της μεταμόσχευσης μαλλιών;

Το CNN Greece παρακολούθησε τις διεργασίες του συνεδρίου «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism» και η απάντηση είναι θετική.

Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε, με τη συμμετοχή διακεκριμένων χειρουργών, στις 14 και 15 Ιουνίου στην κλινική της Seneca Medical Group και το Wyndham Grand Athens, αντίστοιχα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον ακόμα και επαγγελματιών του κλάδου από το εξωτερικό. Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου, μάλιστα, όσες και όσοι συμμετείχαν είχαν την ευκαιρία να κατανοήσουν τις δυνατότητες ανάπτυξης τις οποίες προσφέρει ο ιατρικός τουρισμός και τη δυναμική την οποία μπορεί να δημιουργήσει ως πυλώνας της ελληνικής οικονομίας.

Συγχρόνως, το συνέδριο έδωσε την ευκαιρία σε όλους όσοι το παρακολουθούσαν, να ενημερωθούν για όλες τις πρωτοποριακές τεχνικές και επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών μέσα από ομιλίες κορυφαίων επιστημόνων και live workshops από εξειδικευμένους επαγγελματίες.

Το παράδειγμα της Seneca Medical Group, ιατρικός τουρισμός και brain gain

Το «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism» ξεκίνησε την Παρασκευή, 14 Ιουνίου με τον κ. Γιώργο Κοτταρίδη, CEO της Seneca Medical Group, να παρουσιάζει το παράδειγμα του ομίλου. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, στην κλινική πραγματοποιούνται περισσότερες από 1.800 μεταμοσχεύσεις μαλλιών και τουλάχιστον 3.000 διαγνώσεις και θεραπείες PRP κάθε χρόνο. Στη συνέχεια, στάθηκε στην επέκταση της Seneca με νέες συνεργασίες στη Γαλλία και το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι οι ιατρικές εγκαταστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καλαμάτα, Γλασκώβη, Εδιμβούργο, Κοπεγχάγη, Βουκουρέστι και Δουβλίνο είναι «πολύ εξελιγμένες και σύγχρονες». Ο ίδιος επισήμανε ότι, σε όλες τις κλινικές, οι μεταμοσχεύσεις πραγματοποιούνται αποκλειστικά από ιατρούς και πως η αξιοποίηση καινοτόμων πρακτικών και τεχνολογιών βρίσκεται στον πυρήνα του ομίλου, με στόχο τη βελτίωση των θεραπειών. Τέλος, σχολίασε πως η διευρυμένη προβολή που έχει επέλθει για τη Seneca Medical Group είναι αποτέλεσμα συνεργασιών με γνωστούς influencers σε όλη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Σοφία Ζαχαράκη, υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, η οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι: «Ο ιατρικός τουρισμός μάς δίνει την ευκαιρία να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε την ιστορία μας στο κομμάτι της υγείας αλλά και την καινοτομία που έχουμε πετύχει, το ταλέντο που έχει αξιοποιηθεί και τις σημαντικές επενδύσεις που έχουν γίνει. Δίνει, επίσης, την ευκαιρία να προβάλλουμε τα ιατρικά μας επιτεύγματα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό, πετυχαίνοντας σταδιακά η χώρα να γίνει όχι μόνο περιφερειακό κέντρο ιατρικού τουρισμού, αλλά και ένας ευρύτερος πόλος στον κλάδο». Επίσης, ανέδειξε τη συμβολή της Seneca Medical Group στην προώθηση του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας και την ανάπτυξη της επιστημονικής καινοτομίας, αλλά και την ενίσχυση του brain gain, προσελκύοντας επιστημονικό προσωπικό το οποίο είχε φύγει από την Ελλάδα.

Με τη σειρά του, ο κ. Γιώργος Πατούλης, πρόεδρος του Ελληνικού Συμβουλίου Τουρισμού Υγείας (ΕΛΙΤΟΥΡ) και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, συνεχάρη τη Seneca Medical Group και τον CEO της, κ. Κοτταρίδη, για την πρωτοβουλία που «αντανακλά την έρευνα και την καινοτομία στον κλάδο αυτό». Επιπλέον, επισήμανε την ανταγωνιστικότητα της Ελλάδας στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού παγκοσμίως, τόσο σε ποιότητα όσο και σε τιμές, και τις προσπάθειες οι οποίες γίνονται για την προώθηση της χώρας ως προορισμό ιατρικού τουρισμού και τουρισμού ευεξίας, μέσα από διεθνή παρουσία και δράσεις.

Ο κ. Γιώργος Μαρκόπουλος, πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ), αφού συνεχάρη με τη σειρά του τη Seneca Medical Group, τόνισε πως πρόκειται για έναν σημαντικό οργανισμό με διακριτό έργο και διεθνή παρουσία. Υπογράμμισε, δε, μεταξύ άλλων, τη σημασία του ιατρικού τουρισμού για την αξιοποίηση των τουριστικών υποδομών καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ώστε να ενισχυθεί η τοπική οικονομία αλλά και να αξιοποιηθεί, στον βέλτιστο βαθμό, το ανθρώπινο ταλέντο και η γνώση που αναπτύσσεται.

Τέλος, η Ανδρονίκη Κάλφα, Marketing Manager της Marketing Greece, ανέπτυξε τα οφέλη που αποκομίζονται από τον ιατρικό τουρισμό. «Όλα τα διεθνή στοιχεία συνηγορούν στο ότι ο τουρισμός της υγείας δημιουργεί προστιθέμενη αξία για τις χώρες. Μπορεί δε να δημιουργήσει τουριστικό προϊόν σε περιοχές που δεν έχουν τα τυπικά τουριστικά χαρακτηριστικά. Ενισχύει το εθνικό brand, συνολικά, με ποιοτικά χαρακτηριστικά», τόνισε.

Αναδεικνύοντας την καινοτομία

Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου «Seneca Hair Restoration Summit Pioneering the Future in Medical Tourism», οι συμμετέχουσες και οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν, μέσα από workshops και live μεταδόσεις από τα χειρουργεία, όλες τις πρωτοποριακές μεθόδους και τις καινοτόμες πρακτικές της Seneca Medical Group που αφορούν στη μεταμόσχευση μαλλιών. Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από έμπειρους και διακεκριμένους χειρουργούς για την πρόοδο στον τομέα αυτό, αλλά και το πώς η Seneca Μedical Group έχει ενσωματώσει την καινοτομία στον τρόπο λειτουργίας της.

Με το κλείσιμο του φετινού συνεδρίου της Seneca Μedical Group, αν υπάρχει κάτι το οποίο έγινε σαφές είναι το εξής: Η αξιοποίηση των καινοτόμων τεχνολογιών και το «χτίσιμο» σχέσεων εμπιστοσύνης ανάμεσα σε ιατρούς και ασθενείς είναι παράγοντες, οι οποίοι μπορούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως προορισμό ιατρικού τουρισμού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης