ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πώς θα πάρετε τη σωστή απόφαση μέσα από πέντε ερωτήσεις και απαντήσεις για κάθε εν δυνάμει φοιτητή

Αν υπάρχει ένα σημείο-σταθμός στη ζωή κάθε εν δυνάμει φοιτητή δεν είναι άλλο από τη στιγμή που θα κληθεί να πάρει τη σωστή απόφαση για το επαγγελματικό του μέλλον.

Πόσο εύκολο είναι, όμως, να φανταστεί, από μικρή ηλικία, την επαγγελματική του σταδιοδρομία έτσι ώστε να είναι βέβαιος πως έχει κάνει τη σωστή επιλογή;

Και όμως είναι, αρκεί να απευθυνθεί σε ένα πανεπιστημιακό ίδρυμα το οποίο προσφέρει υψηλής ποιότητας δια ζώσης και online bachelors και masters, τα οποία «υπόσχονται» να προσφέρουν τα εφόδια για να αποκτήσει απαραίτητες -και ενημερωμένες- γνώσεις και δεξιότητες. Γιατί, τελικά, ένα σύγχρονο και υψηλής ποιότητας πρόγραμμα σπουδών είναι αυτό που συμβάλλει στην απόκτηση προοπτικής και ευκαιριών σε όλους τους τομείς.

Κάπου εδώ κάνει την εμφάνιση του το BCA College, ο παλαιότερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός ο οποίος συνδυάζει την ποιότητα, την εξωστρέφεια και τις προοπτικές της βρετανικής πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τη ζωή στην Ελλάδα. Και έτσι, προσφέρει μία εγγυημένη επαγγελματική πορεία, αφού εδώ και 53 χρόνια δραστηριοποιείται σε ποικίλους επαγγελματικούς κλάδους.

Και επειδή το «κλειδί» για κάθε σωστή απόφαση έρχεται μέσα από τη γνώση, το μόνο που χρειάζεται, είναι να γνωρίζετε όλες τις απαντήσεις σχετικά με τα πιο καίρια ερωτήματα, τα οποία θα σας οδηγήσουν στη σωστή επιλογή πανεπιστημιακού ιδρύματος.

#1 Ποιος τομέας σπουδών σάς ενδιαφέρει πραγματικά;

Η επιλογή του σωστού εκπαιδευτικού ιδρύματος και προγράμματος σπουδών ξεκινάει από το να αναγνωρίσετε τα προσωπικά σας ενδιαφέροντα. Σκεφτείτε τι σας ενθουσιάζει και ποιοι τομείς σπουδών σας κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Είναι οι επιχειρήσεις, η ναυτιλία, ο τουρισμός, η πληροφορική ή το μάρκετινγκ; Εξετάστε ποιες δραστηριότητες σάς δίνουν χαρά και αίσθημα ολοκλήρωσης και, κατόπιν, κάντε μία αυτοαξιολόγηση των δεξιοτήτων και ταλέντων σας και αναρωτηθείτε πώς αυτά μπορούν να μετατραπούν σε μια επιτυχημένη καριέρα. Το BCA College προσφέρει μία ευρεία γκάμα προγραμμάτων σπουδών που καλύπτουν διαφορετικούς τομείς (Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Ξενοδοχειακά και Τουριστικά, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά και Πληροφορική), παρέχοντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να αναπτύξετε τις δεξιότητές σας και να πετύχετε τους εκπαιδευτικούς και επαγγελματικούς σας στόχους.

#2 Ποια είναι η εμπειρία του διδακτικού προσωπικού;

Η ποιότητα της εκπαίδευσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την εμπειρία και την εξειδίκευση του διδακτικού προσωπικού. Στο BCA College, το διδακτικό προσωπικό αποτελείται από έμπειρους επαγγελματίες και ακαδημαϊκούς με βαθιά γνώση στους τομείς τους και αυτό, γιατί διαθέτουν πολυετή εμπειρία στον επαγγελματικό χώρο και κατέχουν αναγνωρισμένα διπλώματα και τίτλους σπουδών από κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού. Αυτό τους επιτρέπει να προσφέρουν στους φοιτητές όχι μόνο θεωρητικές γνώσεις αλλά και πρακτικές δεξιότητες που είναι απαραίτητες στην αγορά εργασίας. Με διαρκή επαγγελματική ανάπτυξη και συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα, το διδακτικό προσωπικό του BCA College παραμένει στην αιχμή των εξελίξεων και εξασφαλίζει ότι η εκπαίδευσή σας είναι σύγχρονη, ουσιαστική και προσαρμοσμένη στις απαιτήσεις της κοινωνίας.

#3 Τι προβλέπει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών;

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών δεν περιορίζεται μόνο στη θεωρητική κατάρτιση, αλλά ενσωματώνει ποικίλα στοιχεία που εξασφαλίζουν την πολύπλευρη ανάπτυξη του φοιτητή. Στο BCA College, τα προγράμματα σπουδών έχουν σχεδιαστεί ώστε να συνδυάζουν τη θεωρία με την πρακτική εφαρμογή παρέχοντας στους φοιτητές μια ολιστική εκπαιδευτική εμπειρία. Περιλαμβάνουν διαλέξεις από καταξιωμένους ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες, πρακτικά εργαστήρια, projects σε συνεργασία με κορυφαίες επιχειρήσεις και προγράμματα πρακτικής άσκησης που προετοιμάζουν τους φοιτητές για την αγορά εργασίας. Επιπλέον, δίνεται έμφαση στην ανάπτυξη κρίσιμων δεξιοτήτων όπως η ομαδικότητα, η κριτική σκέψη, η επίλυση προβλημάτων και η ηγεσία. Μέσα από έναν συνδυασμό ακαδημαϊκής αριστείας και πρακτικής εμπειρίας, το BCA College εξασφαλίζει ότι οι απόφοιτοι είναι άρτια προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες του σύγχρονου επαγγελματικού περιβάλλοντος.

Φυσικά, στο BCA College δεν καλύπτονται μόνο τα παραπάνω, αφού κάθε χρόνο διοργανώνονται οι Ημέρες Καριέρας, workshops δηλαδή, προγραμματισμένες επισκέψεις σε μεγάλες εταιρείες που προσφέρουν τη δυνατότητα στους σπουδαστές και τους αποφοίτους να «ξεδιπλώσουν» τις ακαδημαϊκές και τις ατομικές τους δεξιότητες, δίνοντας συνεντεύξεις σε στελέχη γνωστών ελληνικών και πολυεθνικών εταιρειών, κυρίως διευθυντές προσωπικού, να αποκτήσουν διασυνδέσεις με απόφοιτους του κολλεγίου αλλά και τη δυνατότητα να δικτυωθούν με στελέχη της αγοράς.

#4 Ποιες είναι οι διασυνδέσεις που μπορείτε να αποκτήσετε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας;

Οι διασυνδέσεις που αποκτάτε κατά τη διάρκεια των σπουδών σας είναι καθοριστικές για την επαγγελματική σας εξέλιξη και επιτυχία. Στο BCA College, παράρτημα του University of West London στη χώρα μας, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίκτυο επαγγελματικών επαφών μέσα από πολυάριθμες συνεργασίες με κορυφαίες επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Ειδικότερα, το BCA College, συνεργάζεται με τις ελβετικές σχολές Glion και Les Roches, οι οποίες ανήκουν μέσα στα πέντε καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα στον κόσμο, το University of Catania προσφέροντας ένα πρωτοποριακό Master in Mediterranean Archaeology and Cultural Tourism, αλλά και την Ιταλική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού, τη Sherpa Society και τον Vincent Cider για την AI Academy for Marketers. Επιπλέον, έχει ιδρύσει το Hellenic Institute of Maritime Studies (HIMS) και το Greek Institute of Maritime Education (GIME). Με αυτόν τον τρόπο, οι απόφοιτοι του BCA College διαθέτουν τα εφόδια να εισέλθουν στην αγορά εργασίας με ένα ισχυρό δίκτυο υποστήριξης και ευκαιριών.

#5 Ποιες είναι οι επαγγελματικές προοπτικές μετά την αποφοίτηση;

Η αλήθεια είναι ότι ένα από τα πιο σημαντικά «κεφάλαια» στο επαγγελματικό «ταξίδι» ενός ανθρώπου είναι το διάστημα μετά από τις σπουδές του, δηλαδή η αρχή της καριέρας του. Σε αυτό, τον πιο μεγάλο ρόλο παίζουν οι γνώσεις, οι εμπειρίες και προσωπική εξέλιξη μέσω του πανεπιστημιακού ιδρύματος στο οποίο έχει φοιτήσει. Οπότε αυτή η ερώτηση είναι καίρια για την επιλογή των κατάλληλων σπουδών (και του BCA College). Και αυτό γιατί οι απόφοιτοί του έχουν υψηλό ποσοστό απασχόλησης χάρη στις στενές συνεργασίες του κολεγίου με την αγορά εργασίας και τους ισχυρούς δεσμούς με επιχειρήσεις σε διάφορους τομείς.

Σε μία εποχή που οι αλλαγές διαδέχονται η μία την άλλη, μία είναι η πιο σημαντική συνισταμένη για κάθε εν δυνάμει σπουδαστή: Το πανεπιστημιακό ίδρυμα που θα του προσφέρει προσωπική ανάπτυξη και επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης