ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι σύγχρονες μέθοδοι διδασκαλίας και οι τεχνολογίες μάθησης «υπόσχονται» την επαγγελματική επιτυχία

Η ακαδημαϊκή χρονιά η οποία ξεκινάει τον Σεπτέμβριο αναμένεται να είναι εξαιρετικά σημαντική για κάθε εκπαιδευτικό οργανισμό που βρίσκεται στη διαδικασία μετάβασης σε ιδιωτικό πανεπιστήμιο.

Λαμβάνοντας υπόψη τον νέο νόμο σχετικά με τα μη κρατικά πανεπιστήμια, οι εκπαιδευτικοί οργανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται για τις αλλαγές που έρχονται, θέτοντας τις βάσεις για μία επιτυχημένη και ομαλή μετάβαση.

Σε αυτό το πλαίσιο, τα ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας προσπαθούν να αναβαθμίσουν τα προγράμματα σπουδών τους, να διασφαλίσουν την τήρηση των υψηλότερων ακαδημαϊκών προδιαγραφών και να προσαρμοστούν στις διεθνείς εκπαιδευτικές τάσεις. Ειδικά στην εποχή των ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και της μεταβαλλόμενης αγοράς εργασίας, οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τις μεθοδολογίες διδασκαλίας και τις τεχνολογίες μάθησης καθώς, με αυτόν τον τρόπο, προετοιμάζουν τους σπουδαστές για το μέλλον και την επαγγελματική τους επιτυχία.

Υπάρχουν, βέβαια, εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως το BCA College, το οποίο είναι ήδη έτοιμο για την επόμενη ημέρα της εκπαίδευσης. Ο παλαιότερος ιδιωτικός εκπαιδευτικός οργανισμός στη χώρα μας έχει ήδη μία πετυχημένη πορεία 53 χρόνων, προσφέροντας σπουδές που περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα κλάδων: Διοίκηση Επιχειρήσεων, Ναυτιλιακά, Ξενοδοχειακά, Τουριστικά, Ψυχολογία, Παιδαγωγικά και Πληροφορική. Αποτελώντας το ελληνικό παράρτημα του University of West London προσφέρει προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου με βρετανικούς τίτλους σπουδών, από το University of West London, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίες και τις ψηφιακές εφαρμογές.

Καινοτομία στη διδασκαλία

To blended learning αποτελεί τη μεθοδολογική βάση της διδασκαλίας στο BCA College. Πρόκειται για ένα τεχνολογικά εξελιγμένο σύστημα σπουδών, στο οποίο η φυσική παρουσία συνδυάζεται με την εξ αποστάσεως διδασκαλία, η σύγχρονη διδασκαλία με την ασύγχρονη, περιλαμβάνοντας διαδραστικές εργασίες, role playing, σεμινάρια, εκπαιδευτικές επισκέψεις, διαλέξεις κορυφαίων στελεχών από την παγκόσμια αγορά, workshops, ασκήσεις και case studies.

Όλοι οι φοιτητές έχουν πρόσβαση σε μία ψηφιακή πλατφόρμα διαδικτυακών μαθημάτων και ακαδημαϊκών δραστηριοτήτων, η οποία μάλιστα, ήταν διαθέσιμη προς διευκόλυνση όσων έμεναν ή εργάζονταν εκτός Αθήνας πριν την «εμφάνιση» της Covid-19. Μέσω αυτής, γίνεται 100% προσομοίωση της αίθουσας διδασκαλίας σε ψηφιακό περιβάλλον και οι φοιτητές μπορούν να συμμετάσχουν σαν να παρακολουθούν δια ζώσης το εκάστοτε μάθημα. Αξίζει να σημειωθεί πως στα μεταπτυχιακά μαθήματα του BCA College, γίνεται βιντεοσκόπηση όλων των παραδόσεων, οι οποίες αποθηκεύονται στην ψηφιακή πλατφόρμα ώστε οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση σε αυτές οποιαδήποτε στιγμή επιθυμούν.

Ψηφιακά εργαλεία που αναβαθμίζουν την εκπαιδευτική διαδικασία

Στο πλαίσιο αυτό, το BCA College παρέχει στους φοιτητές του καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία με στόχο να τους βοηθήσει να οργανώσουν καλύτερα και να αξιοποιήσουν τον χρόνο τους στο έπακρο. Ενδεικτικά, προσφέρει πρόσβαση στην ολοκληρωμένη πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης iLearn, όπου οι καθηγητές «ανεβάζουν» τις σημειώσεις και τις παρουσιάσεις τους αλλά και ακαδημαϊκά άρθρα, ενημερώσεις για εκδηλώσεις και θέσεις εργασίας μέσω του Webmail. Από την πλευρά τους, οι φοιτητές «κατεβάζουν» το υλικό, καταθέτουν ερωτήσεις στο φόρουμ συζητήσεων και, φυσικά, παραδίδουν ηλεκτρονικά τις εργασίες τους.

Ένα άλλο εργαλείο το οποίο κατέχει κεντρική θέση στο BCA College είναι το Student Portal, ένα website στο οποίο οι φοιτητές έχουν τη δυνατότητα να βρουν το πρόγραμμα μαθημάτων και εξεταστικής, αλλά και βαθμολογίες και γενικές ανακοινώσεις και πληροφορίες για μαθήματα και απουσίες. Επίσης, μπορούν να δηλώσουν τα μαθήματα επιλογής τους καθώς και να υποβάλλουν αιτήματα προς τη γραμματεία και να παρακολουθούν την εξέλιξή τους.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα καινοτόμα ψηφιακά εργαλεία, στα οποία επενδύει το BCA College. Φυσικά, έχει φροντίσει για τη συγκρότηση τμήματος ΙΤ το οποίο επικαιροποιεί τα προγράμματα και υποστηρίζει τους φοιτητές. Όχι μόνο με το να επιλύουν τις απορίες τις οποίες μπορεί να έχουν αλλά και να τους εκπαιδεύουν σε ό,τι αφορά στη σωστή χρήση των δικτύων και των ηλεκτρονικών εφαρμογών που χρησιμοποιεί ο εκπαιδευτικός οργανισμός.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η παρακολούθηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μαθημάτων γίνεται ευχάριστη, χωρίς να «χάνει» την υψηλή ακαδημαϊκή ποιότητά της. Το αντίθετο, μάλιστα -αναβαθμίζεται σε μία ολοκληρωμένη βιωματική εμπειρία για τους φοιτητές.

Καθώς οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί οργανισμοί όπως το BCA College συνεχίζουν να «αγκαλιάζουν» και να ενσωματώνουν σύγχρονες μεθόδους διδασκαλίας και τεχνολογίες μάθησης, συμβάλλουν στην επαγγελματική επιτυχία των φοιτητών. Προάγοντας την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων, παρέχοντας πρακτικές εμπειρίες και προωθώντας την ευέλικτη μάθηση, αυτές οι εκπαιδευτικές καινοτομίες όχι μόνο «μεταμορφώνουν» την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και διασφαλίζουν ότι οι φοιτητές θα ευδοκιμήσουν σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο επαγγελματικό τοπίο.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης