ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Τσιάκαλος (CEO Bolivar Beach Club): Το Bolivar Beach Club παρέχει μια απαράμιλλη ολιστική εμπειρία

Τσιάκαλος (CEO Bolivar Beach Club): Το Bolivar Beach Club παρέχει μια απαράμιλλη ολιστική εμπειρία

Με αφορμή τα 20ά «γενέθλια» του Bolivar Beach Club, ο ιδιοκτήτης και CEO κ. Χάρης Τσιάκαλος μιλάει στο CNN Greece για το παρελθόν, αλλά και το τι ετοιμάζεται αυτό το καλοκαίρι από τον κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό διασκέδασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα.

Όταν το Bolivar Beach Club ξεκίνησε να λειτουργεί στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο, «όραμά μας ήταν να προσφέρουμε κάτι περισσότερο από μια απλή εμπειρία στην παραλία», σχολιάζει ο κ. Τσιάκαλος. Τώρα, μετά από δύο δεκαετίες, το Bolivar έχει εξελιχθεί σε κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό και σύμβολο διασκέδασης, που προσελκύει ντόπιους και διεθνείς επισκέπτες, οι οποίοι επιθυμούν «να απολαύσουν την παραλία μας, τη ζωντανή του ατμόσφαιρα, τις παγκοσμίου φήμης εκδηλώσεις και τις εξωτικές εγκαταστάσεις μας».

Όσο για τα στοιχεία που το κάνουν να ξεχωρίζει όλα αυτά τα χρόνια, ο κ. Τσιάκαλος προκρίνει τον συνδυασμό της προνομιακής τοποθεσίας, της ποιότητας, της δέσμευσης της ομάδας και της αφοσίωσης της κοινότητας.

Picture9.jpg

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη με τον κ. Χάρη Τσιάκαλο, ιδιοκτήτη και CEO του Bolivar Beach Club στο CNN Greece:

20 χρόνια καλοκαιρινής διασκέδασης στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, δηλαδή 20 χρόνια Bolivar Beach Club. Αλήθεια, κ. Τσιάκαλε, από πού προέρχεται η ιδέα για το όνομα; Και γενικά, ποια είναι η ιστορία πίσω από το beach club, που είναι συνώνυμο της καλοκαιρινής διασκέδασης;

Η έμπνευση της ονομασίας προέρχεται από την ποιητική σύνθεση του Νίκου Εγγονόπουλου και συγκεκριμένα τον στίχο «Μπολιβάρ είσαι ωραίος σαν Έλληνας». Ο Σιμόν Μπολιβάρ, ο εμβληματικός Νοτιαμερικανός ηγέτης, ενσαρκώνει το πνεύμα ελευθερίας και ζωντάνιας και πιστεύω ότι αποτυπώνει τέλεια αυτήν την ουσία σε ένα μέρος όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεφύγουν από τη ρουτίνα τους και να απολαύσουν ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η Αθηναϊκή Ριβιέρα. Η αρχική ιδέα προέκυψε μεταξύ εμού και του συνεταίρου μου Δημοσθένη Γάτσια με τον οποίο, εκτός από την επαγγελματική σχέση, μας συνδέουν δεσμοί συγγενικοί και άρρηκτης φιλίας.

Picture10.jpg

To Bolivar ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από 20 χρόνια στην παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο, με βασική και μοναδική επιδίωξη να περνούν καλά οι επισκέπτες. Ήταν ένα όμορφο ξύλινο beach bar για ντόπιους και επισκέπτες οι οποίοι ήθελαν να απολαύσουν τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσα. Το όραμά μας όμως ήταν να προσφέρουμε κάτι περισσότερο από μια απλή εμπειρία στην παραλία. Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν προορισμό όπου οι επισκέπτες θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα και να βυθιστούν σε έναν κόσμο ενθουσιασμού, χαλάρωσης αλλά και ποιοτικής μουσικής ψυχαγωγίας.

Έτσι, μετά από κάποια χρόνια, έχοντας μαζέψει εμπειρίες και δυνάμεις, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε μια μοναδική παραθαλάσσια εμπειρία που να συνδυάζει τη φυσική ομορφιά της Αθηναϊκής Ριβιέρας με την εξαιρετική διασκέδαση και φιλοξενία στη τωρινή τοποθεσία, την Ακτή του Ήλιου. Σήμερα, το Bolivar Beach Club αποτελεί κορυφαίο καλοκαιρινό προορισμό και σύμβολο διασκέδασης, προσελκύοντας τόσο ντόπιους όσο και διεθνείς επισκέπτες που έρχονται να απολαύσουν την παραλία μας, τη ζωντανή του ατμόσφαιρα, τις παγκοσμίου φήμης εκδηλώσεις και τις εξωτικές εγκαταστάσεις μας.

Ποιες ήταν μερικές από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχετε αντιμετωπίσει ως Διευθύνων Σύμβουλος στο Bolivar Beach Club και πώς τις έχετε ξεπεράσει;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε ήταν η διατήρηση της μοναδικής μας ταυτότητας, ενώ παράλληλα εξελιχθήκαμε για να ανταποκριθούμε στις μεταβαλλόμενες προτιμήσεις και προσδοκίες των επισκεπτών μας. Η εξισορρόπηση της καινοτομίας με την παράδοση δεν είναι μικρό κατόρθωμα. Το έχουμε ξεπεράσει, όμως, αυτό παραμένοντας βαθιά συνδεδεμένοι με την κοινότητά μας, ακούγοντας σχόλια και αναζητώντας συνεχώς φρέσκες, δημιουργικές ιδέες.

Μια άλλη σημαντική πρόκληση ήταν η «πλοήγηση» στην υλικοτεχνική πολυπλοκότητα της φιλοξενίας εκδηλώσεων μεγάλης κλίμακας, διασφαλίζοντας τόσο την ασφάλεια όσο και την απόλαυση όλων των παρευρισκόμενων. Δημιουργήσαμε, λοιπόν, ισχυρές συνεργασίες με ομάδες επαγγελματιών του χώρου για την αποτελεσματική διαχείρισή τους. Φυσικά, στα 20 χρόνια λειτουργίας μας, και λάθη έγιναν και οι σχέσεις δοκιμάστηκαν, αλλά μόνο πιο δυνατοί γίναμε. Επίσης, η πρόσφατη παγκόσμια πανδημία έθεσε άνευ προηγουμένου προκλήσεις αλλά, μέσω της ανθεκτικότητας, της προσαρμοστικότητας και της ισχυρής δέσμευσης στα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας, καταφέραμε όχι μόνο να επιβιώσουμε αλλά και να ευδοκιμήσουμε σε αυτούς τους καιρούς.

Υπάρχουν κάποια μουσικά events και καλλιτέχνες που ξεχωρίζετε στην 20χρονη πορεία του Bolivar Beach Club;

Είναι δύσκολο να επιλέξω αφού αναμφισβήτητα το Bolivar είχε την τιμή να φιλοξενήσει πολλές αξέχαστες μουσικές εκδηλώσεις και χαρισματικούς καλλιτέχνες όλα αυτά τα χρόνια. Κορυφαία στιγμή στην πορεία του μαγαζιού αλλά και στην καρδιά μου είναι σίγουρα η πρώτη μας live συναυλία πάνω στην άμμο, με τους ανθρώπους να χορεύουν μέχρι το πρωί. Μεγάλες στιγμές ζήσαμε επίσης όταν σιγά σιγά άρχισαν να παίζουν στο booth ονόματα DJs που εμφανίζονταν για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους οποίους, μέχρι τότε, τους ακούγαμε μόνο στο ραδιόφωνο.

Αξέχαστη θα μου μείνει η βραδιά με τους Tale Of Us. Είχε αρχίσει να ξημερώνει κι εγώ χόρευα ακόμη μαζί με όλους τους υπόλοιπους σε ένα αξέχαστο party, το οποίο διήρκεσε κυριολεκτικά μέχρι το πρωί. Events που επίσης θα μπορούσα να ξεχωρίσω είναι τα parties των γενεθλίων μας, καθώς η ατμόσφαιρα είναι πάντα άκρως εορταστική και ζεστή. Πιστεύω φέτος που κλείνουμε τα 20 χρόνια θα είναι μια ακόμα επική βραδιά για όλους τους παρευρισκόμενους.

Picture11.jpg

Τι να περιμένουμε αυτό το καλοκαίρι από το Bolivar Beach Club;

Όσον αφορά στο κομμάτι του «club», και αυτό το καλοκαίρι έχουμε επιμεληθεί μια εξαιρετική σειρά εκδηλώσεων που υπόσχονται να κάνουν αυτήν τη σεζόν πραγματικά αξέχαστη. Το Bolivar έχει ήδη ξεκινήσει πολύ δυνατά φέρνοντας στα decks του τους Tale of Us, Kadebostany DJ Set, Boris Brejcha, Vintage Culture, Joseph Capriati και πρόκειται να φιλοξενήσει τα μεγαλύτερα ονόματα της ηλεκτρονικής μουσικής σκηνής, όπως Paul Van Dyk, Artbat, Stella Bossi, Paul Oakenfold & Infected Mushroom μεταξύ πολλών ακόμη, οι οποίοι ετοιμάζονται να φέρουν τη μοναδική τους ενέργεια και μουσική στο beach club μας, φροντίζοντας κάθε βραδιά να είναι γεμάτη ενθουσιασμό και χορό. Επιπλέον, στις 13 Ιουλίου, για να σηματοδοτήσει την 20ή επέτειό μας, το Bolivar θα φιλοξενήσει τους θρύλους της house μουσικής Dennis Ferrer και Kiko Navarro. Γνωστοί για τις δυναμικές τους ερμηνείες, πάντα όταν επισκέπτονται τον χώρο μας δημιουργούν μια απίστευτα θετική ατμόσφαιρα και συνήθως το πάρτυ κρατάει μέχρι το πρωί.

Ακόμα, έχουμε ανανεώσει και το μενού στο εστιατόριο όπου, μαζί με τον ταλαντούχο chef Ari Jalal, προστέθηκε στην επιμέλειά του ο πολλά υποσχόμενος chef Θεόφιλος Κυριακίδης, παρουσιάζοντας νέες γεύσεις, χρησιμοποιώντας φρέσκα και όσο το δυνατόν περισσότερα τοπικά υλικά. Σκοπός μας είναι κάθε μπουκιά στο Bolivar να είναι μια γαστρονομική γιορτή. Ως Διευθύνων Σύμβουλος, νιώθω πολύ περήφανος για το πώς το Bolivar Beach Club έχει μεταμορφωθεί με τα χρόνια.

Picture12.jpg

Τελικά, ποιο είναι το «κλειδί» της επιτυχίας του Bolivar Beach Club;

Το κλειδί για την επιτυχία του Bolivar Beach Club βρίσκεται στη σκληρή δουλειά και την ακλόνητη δέσμευσή μας να δημιουργούμε καθημερινά μια εξαιρετική εμπειρία. Από την πρώτη μέρα, το όραμά μας ήταν να συνδυάσουμε τη φυσική ομορφιά με την κορυφαία διασκέδαση, διασφαλίζοντας ότι κάθε επισκέπτης φεύγει ικανοποιημένος.

Ακόμα, η εστίασή μας στην ποιότητα και την καινοτομία υπήρξε καθοριστική. Επενδύουμε συνεχώς στην υποδομή μας, επιμελούμαστε προσεκτικά το πρόγραμμα διασκέδασης με τους παγκοσμίου φήμης DJs και προσφέρουμε μια ποικιλία εκδηλώσεων που καλύπτουν διάφορα γούστα. Διατηρώντας υψηλά πρότυπα στις εγκαταστάσεις της παραλίας και του εστιατορίου έχουμε σχεδιάσει το Bolivar Beach Club έτσι ώστε να παρέχει μια απαράμιλλη ολιστική εμπειρία.

Ένα άλλο κρίσιμο στοιχείο είναι η αφοσίωση στην κοινότητά μας. Έχουμε δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με τους θαμώνες μας, ακούγοντας τα σχόλιά τους και εξελισσόμενοι με τις προτιμήσεις τους. Αυτή η σύνδεση με τους επισκέπτες μας καλλιεργεί την αίσθηση του ανήκειν, κάνοντάς τους να νιώθουν αναπόσπαστο μέρος της οικογένειας Bolivar.

Επιπλέον, το πάθος και η τεχνογνωσία της ομάδας μας έχει παίξει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο. Από το προσωπικό εξυπηρέτησης μέχρι τους συνεργάτες εκδηλώσεων και τους μόνιμους DJs, όλοι μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο: Να κάνουμε το Bolivar Beach Club φάρο καλοκαιρινής διασκέδασης και τελειότητας. Η σκληρή δουλειά, η δημιουργικότητα και η αφοσίωσή τους είναι αυτά που πραγματικά μας ξεχωρίζουν.

Τέλος, το εκπληκτικό παραθαλάσσιο σκηνικό της Αθηναϊκής Ριβιέρας και συγκεκριμένα της Ακτής του Ήλιου, τόσο κοντά στο κέντρο της πόλης, δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο για να ολοκληρώσει την πραγματική έννοια του απόλυτου beach club. Πρόκειται για ένα προορισμό όπου οι επισκέπτες μπορούν να ξεφύγουν από τη «φασαρία» της καθημερινότητας και να απολαύσουν τη θάλασσα σε ένα ήρεμο αλλά ζωντανό περιβάλλον με όλες τις ανέσεις μιας εκλεπτυσμένης οργανωμένης πλαζ.

Picture13.jpg

Με λίγα λόγια, κατά τη γνώμη μου, το «κλειδί» της επιτυχίας μας είναι ο συνδυασμός της προνομιακής τοποθεσίας μας, της ποιότητας, της δέσμευσης της ομάδας μας και της αφοσίωσης της κοινότητάς μας.

Είμαι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που γιορτάζουμε 20 χρόνια δημιουργίας μαγικών καλοκαιρινών αναμνήσεων και ευελπιστώ ότι θα προσφέρουμε αυτήν την εξαιρετική εμπειρία στους επισκέπτες μας για πολλά ακόμη χρόνια.

Bolivar Beach Club

Λ. Ποσειδώνος, Ακτή του Ήλιου, Άλιμος 174 55, Τηλέφωνο: +30 2109831018, https://www.bolivar.gr, info@bolivar.gr

ΔΗΜΟΦΙΛΗ