ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Πώς η διαδικασία αναζήτησης ακινήτων γίνεται μία ολοκληρωμένη εμπειρία

Πώς η διαδικασία αναζήτησης ακινήτων γίνεται μία ολοκληρωμένη εμπειρία

Η πρόοδος της τεχνολογίας φέρνει αλλαγές σε κάθε επαγγελματικό χώρο, συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου των ακινήτων.

Δεδομένου, δε, ότι οι (δυνητικοί) αγοραστές ενδιαφέρονται ιδιαίτερα πλέον για μία αναβαθμισμένη εμπειρία όσον αφορά στην αναζήτηση του ακινήτου το οποίο καλύπτει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους, οι νέες τεχνολογίες αξιοποιούνται για να φέρουν σημαντικές αλλαγές σε αυτήν τη διαδικασία, άρα και στις πλατφόρμες διάθεσης ακινήτων.

Για όσες και όσους ενδιαφέρονται να αγοράσουν κάποιο ακίνητο, η διαδικασία της αναζήτησης μέσα από ενημερωμένες πλατφόρμες γίνεται σαφώς, πιο αποτελεσματική, γρήγορη και ευχάριστη. Και αυτό, διότι ο φιλικός σχεδιασμός για την εύκολη περιήγηση στις πλατφόρμες, η χρήση διαδραστικών εργαλείων, η προσωποποίηση και η αναλυτική πληροφόρηση είναι κάποια από τα στοιχεία, τα οποία αναζητούν οι δυνητικοί ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς τους επιτρέπουν να εντοπίζουν ακίνητα που πληρούν τα ακριβή τους κριτήρια από την άνεση του σπιτιού τους.

Η αγορά ακινήτων πηγαίνει ένα «βήμα» μπροστά

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, είναι εμφανές πως η εξέλιξη της διαδικασίας αναζήτησης και απόκτησης ακινήτων «αγκαλιάζει» όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και δίνει νέα ώθηση στην αγορά.

Proteinomena-akinhta.jpg

Η Altamira Properties, η πλατφόρμα προώθησης ακινήτων της doValue, εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2021, καθιστώντας πιο δυναμική την αγορά ακινήτων, μέσα από την προσφορά ολοκληρωμένων υπηρεσιών σε κάθε «βήμα», με στόχο την εύρεση και απόκτηση ακινήτου. Από τότε, η πλατφόρμα κέρδισε την εμπιστοσύνη περισσότερων από 5.000 επισκεπτών της Altamira Properties, οι οποίοι αγόρασαν το ακίνητο το οποίο τους ενδιέφερε και είτε το αξιοποίησαν άμεσα προς ιδία χρήση, είτε έκαναν μία σημαντική επένδυση για το μέλλον τους.

Τώρα, μετά από τρία χρόνια, η Altamira Properties παρουσιάζει την ανανεωμένη εικόνα της, προσφέροντας μία ακόμα πιο ολοκληρωμένη εμπειρία πλοήγησης μέσα από τα νέα της ψηφιακά παράθυρα. Συγκεκριμένα, προχώρησε στον μοντέρνο σχεδιασμό της πλατφόρμας, μέσα από την αξιοποίηση των πλέον σύγχρονων digital best practices για την απρόσκοπτη πλοήγηση των επισκεπτών, τόσο σε περιβάλλον desktop όσο και mobile. Με αυτόν τον τρόπο, η πλοήγηση και πρόσβαση στις πληροφορίες τις οποίες αναζητούν οι υποψήφιοι αγοραστές γίνεται πιο απλή, πιο φιλική και πιο άμεση.

im2.png

Επιπλέον, η ανανεωμένη Altamira Properties αποδεικνύει πως επενδύει στις νέες τεχνολογίες μέσα από την προσφορά διαδραστικών εργαλείων όπως, ενδεικτικά, είναι το online calculator, το οποίο προσομοιώνει τα στεγαστικά δάνεια, η πρόσβαση στο e-auction και το αίτημα ενδιαφέροντος ακινήτου. Επενδύει, όμως, και στην προσωποποιημένη επικοινωνία με όσες και όσους ενδιαφέρονται για ένα ακίνητο μέσα από τη δυνατότητα δημιουργίας προσωπικού λογαριασμού My Altamira Properties account, η οποία καθιστά δυνατή τη λήψη προσωπικών μηνυμάτων.

Και επειδή, το Α και το Ω κατά τη διαδικασία εύρεσης ακινήτου -το οποίο φυσικά, θα πληροί τα εκάστοτε κριτήρια και τις παραμέτρους που τίθενται- είναι το σαφές και αναλυτικό περιεχόμενο, η νέα πλατφόρμα της Altamira Properties παρέχει διεξοδικές πληροφορίες. Αυτές, αφορούν τόσο στα ίδια τα ακίνητα όσο και στη διαδικασία απόκτησής τους. Επίσης, έχει δημιουργήσει ειδική ενότητα με ενδιαφέροντα άρθρα σχετικά με τα ακίνητα τα οποία προωθούνται ανά διαστήματα, ενώ παρουσιάζει ευκαιρίες, φωτογραφικό υλικό και google street views γύρω από τα ακίνητα.

Πρόσβαση σε ακόμη περισσότερα ακίνητα

Η ανανέωση της Altamira Properties, όμως, δεν περιορίζεται σε όσα αναφέρθηκαν παραπάνω. Στο νέο site υπάρχουν αναρτήσεις για περισσότερα από 4.000 ακίνητα, τα οποία θα ανανεώνονται συνεχώς και αναμένεται να αυξηθούν. Το χαρτοφυλάκιο της πλατφόρμας καλύπτει ένα μεγάλο εύρος επενδυτικών ευκαιριών, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται εμπορικά και οικιστικά ακίνητα, γραφειακοί χώροι, καταστήματα, ξενοδοχεία, βιομηχανικά κτήρια, όπως και οικόπεδα προς αξιοποίηση σε όλη την έκταση της χώρας μας.

im3.jpg

Επιλέγοντας την Altamira Properties, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν την ευκαιρία να βρουν επίσης και μία πληθώρα ευκαιριών για ακίνητα σε πλειστηριασμό, να ενημερωθούν αναλυτικά για το πώς μπορούν να συμμετάσχουν στη διαδικασία του ηλεκτρονικού πληστειριασμού, αλλά και να παρακολουθούν τον χρόνο ο οποίος απομένει για να υποβληθεί προσφορά.

Αφού βρουν το ακίνητο το οποίο τους ενδιαφέρει, έχουν τη δυνατότητα να συγκρίνουν και να επιλέξουν ακόμα και τη χρηματοδότηση για την απόκτηση του ακινήτου με γρήγορο τρόπο και ευνοϊκούς όρους, μέσω των πιο μεγάλων ελληνικών τραπεζών. Επίσης, έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε τραπεζική χρηματοδότηση, με στόχο τη συμμετοχή σε πρόγραμμα ηλεκτρονικού πλειστηριασμού, έως το 70% της τιμής πρώτης προσφοράς και εξασφάλιση του ακινήτου αγοράς.

Xrhmatodothsh-agoras-akinhtoy.jpg

Αν υπάρχει κάτι το οποίο γίνεται εμφανές είναι πως, καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να εξελίσσεται, το περιβάλλον αναζήτησης και απόκτησης ακινήτου θα γίνει όλο και πιο αναπόσπαστο κομμάτι της αγοράς real estate. Υπό αυτό το πρίσμα, πλατφόρμες όπως η Altamira Properties από τη doValue θέτουν ήδη νέα πρότυπα για τον τρόπο αγοράς και πώλησης ακινήτων και, ευρύτερα, λειτουργίας ολόκληρου του κλάδου.