ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι εργαζόμενοι σε στοιχηματικές απολαμβάνουν τη δουλειά τους

Οι εργαζόμενοι σε στοιχηματικές απολαμβάνουν τη δουλειά τους
PEXELS

Μπορεί τα τυχερά παιχνίδια να συνδέονται με τον εθισμό στο μυαλό πολλών ανθρώπων, αν μη τι άλλο ωστόσο προσφέρουν ένα... υγιές περιβάλλον εργασίας για όσους ασχολούνται επαγγελματικά με αυτά.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύει έρευνα που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο και αποδεικνύει πως η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων σε στοιχηματικές εταιρίες και καζίνο, είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένη με τη δουλειά τους.

Για τους Βρετανούς το στοίχημα είναι συνδεδεμένο με την παράδοση τους. Οι εταιρίες που ασχολούνται με αυτό είναι δεκάδες στο νησί και οι ευκαιρίες απασχολήσεις στον τομέα του igaming είναι πολλές. Και όχι μόνο στις μεγάλες πόλεις. Τα τελευταία χρόνια δε -και με τη συνεχή ανάπτυξη του κλάδου- η δυνατότητα της εξ' αποστάσεως εργασίας, άνοιξε ακόμα περισσότερες θέσεις εργασίες, με αποτέλεσμα το δυναμικό των στοιχηματικών brand να ανοίξει ακόμα περισσότερο.

Τα αποτελέσματα μάλιστα μιας πρόσφατης έρευνας που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο αναφορικά με τις συνθήκες εργασίας στον συγκεκριμένο κλάδο είναι εντυπωσιακά. Κι αυτό, αφού ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 73% των ανθρώπων που απασχολούνται επαγγελματικά στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών, δήλωσε ικανοποιημένο με τη δουλειά του.

Την έρευνα έκανε η συμβουλευτική εταιρία «Engage Health Group» και αφορούσε την άποψη των εργαζομένων σε στοιχηματικές εταιρίες για τη δουλειά τους και το κατά πόσο αυτή τους καλύπτει όσον αφορά τις παροχές και την ασφάλεια. Συνολικά 250 άτομα συμμετείχαν, όλοι τους εργαζόμενοι σε ιστοσελίδες που ασχολούνται με το στοίχημα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας λοιπόν, σχεδόν τρεις στους τέσσερις εργαζόμενους στο συγκεκριμένο κλάδο (ένα ποσοστό 73%), δήλωσε ότι αισθάνεται «χαρούμενο» και «ικανοποιημένο» με τη δουλειά του. Το ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως ένα εξίσου μεγάλο ποσοστό εργαζομένων, της τάξης του 72% επισήμανε πως θα πρότεινε τον τωρινό του εργοδότη σε κάποιον φίλο, ή κάποιο συγγενικό του πρόσωπο.

Από εκεί και πέρα, σημαντικό ήταν και το ποσοστό των εργαζομένων που θεωρεί πως αμείβεται πολύ καλύτερα από εργαζομένους σε αντίστοιχες θέσεις σε άλλους κλάδους. Περίπου το 40% των ερωτηθέντων το πιστεύει, σε μια χώρα που -όπως και η Ελλάδα- μαστίζεται από τον πληθωρισμό τα τελευταία χρόνια. Μάλιστα, μόλις το 20% των ανθρώπων που απάντησαν, δήλωσαν πως... ντρέπονται για το επάγγελμα τους.

Αναφορικά τώρα με τις ευκαιρίες ανέλιξης και εδώ τα ποσοστά ήταν συντριπτικά. Ένα 76% των εργαζομένων στην βιομηχανία του στοιχήματος θεωρεί πως υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες εξέλιξης στον κλάδο, ενώ το 55% των συμμετεχόντων σχολίασε πως τα οφέλη που του δίνει η δουλειά του είναι πολύ σημαντικό πλεονέκτημα για τον χώρο εργασίας τους.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας
ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα