ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το κράτος GUINEA-BISSAU σε πορεία ανάπτυξης

Το κράτος GUINEA-BISSAU σε πορεία ανάπτυξης
ITF via AP

Με κεκτημένη την πολιτική σταθερότητα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, το φιλειρηνικό κράτος της Δυτικής Αφρικής της Guinea-Bissau, στρέφεται στρατηγικά στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας με κεντρικούς μοχλούς τους τομείς της Ναυτιλίας, του Τουρισμού και του εξαγωγικού Εμπορίου.

Ιδιαίτερα στον τομέα της Ναυτιλίας, με βάση την -στρατηγικής φύσεως- συμφωνία με την Ελληνική Α.Ε. ''G-B International'' (https://gbisr.com/) η οποία εδρεύει στον Πειραιά, ιδρύθηκε και λειτουργεί σε υψηλό επαγγελματικό πλαίσιο, από την αρχή του 2022, το Διεθνές Νηολόγιο πλοίων αυτού του αναπτυσσόμενου κράτους.

Ως προβλέπεται από την προαναφερθείσα συμφωνία, η γενική εκπροσώπηση και επίβλεψη του Νηολογίου, έχει ανατεθεί από το κράτος σε αξιωματούχο της ''G-B International'' υπό τον επίσημο τίτλο Γενικός Νηολόγος (General Ships Registrar) ενώ επίσης με την σύμφωνη γνώμη του κράτους, η εποπτεία, ο συντονισμός και ο έλεγχος σωστής λειτουργείας του διεθνούς δικτύου αντιπροσώπων του Νηολογίου, έχει ανατεθεί στον Γενικό Διευθυντή της συνεργαζόμενης εταιρείας ''G-B International-Lebanon'' υπό τον επίσημο τίτλο Αναπληρωτής Γενικός Νηολόγος (Deputy General Ships Registrar).

Για την επίσημη εκπροσώπηση του νηολογίου έχουν ενημερωθεί απευθείας από το κράτος – ως προβλέπεται και ως απαιτείται – τόσο ο διεθνής ναυτιλιακός οργανισμός IMO ,όσο και οι λοιποί διεθνείς ναυτιλιακοί φορείς και οργανισμοί.

Picture1.png

Από το έτος 2022, η Guinea-Bissau συγκαταλέγεται ανάμεσα στα κράτη τα οποία έχουν κυρώσει όλες τις προβλεπόμενες συμβάσεις του International Maritime Organization (IMO) για την ασφάλεια στη θάλασσα της ανθρώπινης ζωής, του πλοίου, του φορτίου αλλά και την προστασία του θαλασσίου και αέριου περιβάλλοντος.

Picture2.jpg

Με βάση αφενός μεν, το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Νηολογίου της Guinea-Bissau το οποίο είναι πλήρως εναρμονισμένο με τις διεθνείς συνθήκες και απαιτήσεις, αλλά και αφετέρου δε, με την ήπια σταδιακή προβολή του Νηολογίου στο ναυτιλιακό κόσμο, στόχος του Νηολογίου είναι -σε εύλογο χρονικό διάστημα- να μπορεί να κατατάσσεται ανάμεσα στα διεθνή Νηολόγια τα οποία δικαιούνται να θεωρούνται ως μια σοβαρή επιλογή για την πλοιοκτησία.

Παράλληλα με τη λειτουργία του διεθνούς Νηολογίου και πάντα με στόχο την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα, η Κυβέρνηση της Guinea-Bissau ήδη βρίσκεται στις απαραίτητες διαδικασίες για την βελτίωση των υπαρχόντων αλλά και την κατασκευή νέων σύγχρονων λιμενικών εγκαταστάσεων, η κατασκευή των οποίων, θα αναδείξει – λόγω της πλεονεκτικής θέσεως της – την Guinea Bissau ως ένα σημαντικό ναυτιλιακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Αφρικής.

Picture3.jpg

Επί προσθέτως, η δημιουργία αναβαθμισμένων λιμενικών εγκαταστάσεων θα επιτρέψει την δρομολόγηση σύγχρονων πλοίων ferry boats για την διασύνδεση των παραδεισένιων νησιών της χώρας με την ηπειρωτική περιοχή, εξυπηρετώντας με αυτόν τον τρόπο την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού αλλά και την άνετη διακίνηση επιβατών και εμπορευμάτων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ