ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας επιστρέφει στις κορυφαίες επιλογές διαμονής ενός εκλεκτικού κοινού

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας επιστρέφει στις κορυφαίες επιλογές διαμονής ενός εκλεκτικού κοινού
@Demi Karatzaferi photography

Η επιστροφή στην πόλη είναι τάση, αφού όλο και περισσότεροι άνθρωποι επιλέγουν το οικιστικό προνόμιο του να απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ με θέα την Ακρόπολη.

Κάποτε η διαμονή κοντά στο κέντρο της πόλης ήταν προαπαιτούμενο, αφού τα -τότε ακόμη- μακρινά προάστια δεν είχαν τις υποδομές και τις ευκολίες που προσέφερε η Αθήνα μας. Μετά τα πράγματα άλλαξαν, τα προάστια αναπτύχθηκαν σε νέους, μικρότερους αστικούς ιστούς, που άρχισαν να προσελκύουν εκείνους που θεωρούσαν πως έτσι θα συνδυάσουν την «εξοχή» με την «πόλη», ενώ η διαρκής βελτίωση των μέσων μαζικής μεταφοράς ενίσχυσε το κλίμα της οικιστικής «αποκέντρωσης». Σήμερα, που πλέον πολλά προάστια θυμίζουν έντονα το κέντρο, χωρίς τα μεγάλα πλεονεκτήματά που μόνο αυτό παρέχει, η παγκόσμια τάση της επιστροφής στον κεντρικό αστικό ιστό επεκτείνεται και στη δική μας πρωτεύουσα.

Και είναι λογικό, αφού ένα συγκεκριμένο εκλεκτικό κοινό πάντα θα επιλέγει να ατενίζει την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό απολαμβάνοντας τον πρωινό του καφέ, και αυτό δεν είναι εφικτό μόνο από τις penthouse suites των πιο πολυτελών ξενοδοχείων του κέντρου, αλλά και από συγκεκριμένα properties, που σπάνια μεν διατίθενται στην αγορά ακινήτων, αλλά όταν διατίθενται γίνονται ανάρπαστα, αφού συνδυάζουν ένα μητροπολιτικό lifestyle concept με τη διαμονή σε μία από τις πιο ζωντανές και φιλόξενες πόλεις της Ευρώπης, την Αθήνα μας, όπου όλα βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής και ταυτόχρονα ανάμεσα σε μερικά από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας ιστορίας.

Screenshot-2024-05-27-103535.jpg

Ιδίως το ιστορικό κέντρο της Αθήνας, εκεί που η Ακρόπολη συνεχίζει να προκαλεί δέος ακόμη και σε όσους την αντικρύζουν καθημερινά, συγκεντρώνεται σταδιακά ένα sophisticated οικιστικό κοινό, αποτελούμενο από ανθρώπους που επιλέγουν να ζουν στην πόλη, χωρίς να θέλουν να θυσιάσουν τίποτα από την ηρεμία και την ιδιωτικότητα της απομάκρυνσης από αυτήν. Ακριβώς εκεί, στους πρόποδες του Ιερού Βράχου, συναντήσαμε μία κατοικία που έκλεψε την καρδιά μας και μας γέμισε όνειρα για νωχελικά πρωινά στις κομψές εσωτερικές αυλές και υπέροχα βράδια στις ταράτσες με την πανοραμική θέα.

Screenshot-2024-05-27-103723.jpg

Εδώ, μέσα στα πανέμορφα 302 τετραγωνικά μέτρα του μοναδικού αυτού κτίσματος, ενώνονται δύο κόσμοι, το χθες και το αύριο, το παρελθόν και το μέλλον, η ιστορία και τα όνειρα. Μία κατοικία που δημιουργήθηκε για να συνδέσει δύο διατηρητέα αρχοντικά, να τους ξαναδώσει ζωή και να τους εμφυσήσει όλο το πνεύμα ενός σύγχρονου και πολυτελούς lifestyle, χωρίς να τους στερήσει τίποτα από τα στοιχεία που τα έκαναν κυριολεκτικά one of a kind.

Screenshot-2024-05-27-103848.jpg

Σε αυτό το σπίτι το μοντέρνο design και η σχεδιαστική καινοτομία συμπορεύονται αβίαστα με την κομψότητα και το μεγαλείο της παλιάς Αθήνας και της αριστοκρατικής αύρας της περιοχής. Χώροι που λούζονται στο φως από την στιγμή που περνάμε το κατώφλι και βρισκόμαστε στον χώρο υποδοχής, το γνωστό μας από το αστικό μας παρελθόν «χωλ» μέχρι την ταράτσα με την Ακρόπολη να στέκεται αγέρωχη μπροστά στα μάτια μας.

Screenshot-2024-05-27-104044.jpg

Μία σύγχρονη κατοικία για σύγχρονους ανθρώπους, ένα αληθινό σπιτικό για αληθινούς Αθηναίους, εδώ η άνεση συναντά την πολυτέλεια και η αστική αβρότητα την λειτουργικότητα. Το σαλόνι με τα ψηλά ταβάνια και το εσωτερικό μπαλκόνι, που επιτρέπει στο χώρο να «αναπνέει» ακόμη περισσότερο και χαρίζει ύψος και επιπλέον φως, μας κάνει να ονειρευόμαστε ήρεμα βράδια με το βιβλίο μας στο χέρι και απόλυτη σπιτική χαλάρωση.

1.jpg

Η μοντέρνα κουζίνα με τις design λεπτομέρειες και τα υπερσύγχρονα συστήματα Miele & Gaggenau μας προσκαλεί να αποκαλύψουμε, ή και να ανακαλύψουμε, τα μαγειρικά μας ταλέντα και να δημιουργήσουμε γεύσεις για τους αγαπημένους μας ανθρώπους, που θα απολαύσουμε είτε εκεί στην καθημερινή μας τραπεζαρία, είτε και πιο «επίσημα» στην κυρίως τραπεζαρία της κατοικίας.

2.jpg

Τα υπνοδωμάτια με τα πολυτελή en suite μπάνια με τα στιβαρά υλικά και τις μοντέρνες γραμμές θα εξελιχθούν στην προσωπική μας όαση απομόνωσης και ανασυγκρότησης, ξεκούρασης και αναζωογόνησης, ώστε να μπορούμε πάντα να εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες δόσεις ιδιωτικότητας που τόσο έχουμε ανάγκη.

3.jpg

Ιδίως το εσωτερικό μπαλκόνι του master bathroom προσδίδει μία μοναδική αίσθηση στο χώρο και μας κάνει να νιώθουμε πως βρισκόμαστε διακοπές σε κάποιο πολυτελές θέρετρο ανάμεσα στα δέντρα.

4.jpg

Το γραφείο με το δικό του καθιστικό και «θέα» στον κάτω όροφο αποτελεί ένα από τα πιο αγαπημένα μας σημεία του σπιτιού, αφού εδώ περνούμε ορισμένες από τις πιο παραγωγικές ώρες της ημέρας μας ή απομονωνόμαστε όταν νιώθουμε πως το έχουμε πραγματική ανάγκη.

Αυτό όμως που πραγματικά δεν μπορεί να μην αναφερθεί και που κάνει αυτήν τη μοναδική κατοικία να ξεχωρίζει είναι οι άπλετοι εξωτερικοί χώροι, ενώ βρίσκεται στην καρδιά της πόλης. Οι εσωτερικές αυλές, οι βεράντες και οι ταράτσες ενοποιούν το indoor and outdoor living τους θερμούς μήνες και επεκτείνουν την κατοικία ακόμη περισσότερο από τα ήδη γενναιόδωρα τετραγωνικά της.

5.jpg

Η απρόσκοπτη θέα στην Ακρόπολη θυμίζει εκείνη από τα rooftop ορισμένων από τα καλύτερα ξενοδοχεία στην πόλη, μόνο που είναι καλύτερη, και εδώ ατενίζοντας ένα από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου θα περνάμε τα καλοκαιρινά μας βράδια με φίλους και καλό κρασί. Ταυτόχρονα η πανοραμική θέα σε όλη την Αθήνα, τα αρχαία μνημεία, αλλά και τον Λυκαβηττό μας βάζει σε σοβαρά διλήμματα για το ποια βεράντα και ποιο rooftop είναι το αγαπημένο μας, αλλά δεν μπορούμε να αποφασίσουμε με βεβαιότητα. Δεν χρειάζεται άλλωστε, αφού η νέα μας κατοικία μας τα εξασφαλίζει όλα και μας συστήνει στον πιο εκλεπτυσμένο τρόπο ζωής στη σύγχρονη Αθήνα.

Αυτή η μοναδική κατοικία στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας είναι προς διάθεση από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ