ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

To realme 12+ 5G είναι η προσιτή πρόταση για να δημιουργήσεις social media περιεχόμενο

To realme 12+ 5G είναι η προσιτή πρόταση για να δημιουργήσεις social media περιεχόμενο

Η αποκαλούμενη «μεσαία» κατηγορία είναι από τις πλέον δημοφιλείς όσον αφορά στα smartphones.

Και αυτό, διότι η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών αναζητάει μία συσκευή, η οποία να καλύπτει τις ανάγκες της, αλλά το κόστος της να είναι κάτω από τα 500 ευρώ. Πρόκειται άλλωστε για ένα ποσό το οποίο δεν είναι μικρό, όμως δεν είναι και υψηλό. Ταυτόχρονα, η συγκεκριμένη κατηγορία είναι και μία από τις πλέον ανταγωνιστικές, με αποτέλεσμα μία συσκευή να πρέπει να διαφοροποιηθεί αν θέλει να προσελκύσει την προσοχή των υποψήφιων αγοραστών.

Η realme είναι από τους κατασκευαστές που επικεντρώνεται στη μεσαία κατηγορία και επιδιώκει να προσφέρει κάτι διαφορετικό. Αυτό ακριβώς επιδιώκει με το realme 12+ 5G, ένα από τα πιο πρόσφατα smartphone της, το οποίο άρχισε να διατίθεται αυτές τις ημέρες (σ.σ. κατά αποκλειστικότητα στην αλυσίδα καταστημάτων Κωτσόβολος) και θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι μία συσκευή που απευθύνεται σε όσους αρέσκονται να δημιουργούν περιεχόμενο για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όπερ σημαίνει ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο η λήψη φωτογραφιών και video σε «κάθετη» θέση ή σε portrait mode αν προτιμάτε. Συν ότι είναι μία συσκευή με έναν σχεδιασμό που θυμίζει πολύ πιο ακριβά μοντέλα.

REAL ME

Διαφορετικός σχεδιασμός

Όταν δει κανείς το realme 12+ 5G γίνεται… περίεργος. Και αυτό, γιατί ο σχεδιασμός είναι άκρως εντυπωσιακός, χάρη στη συνεργασία της realme με τον γαλλικό οίκο Ollivier Saveo, ο οποίος ασχολείται, μεταξύ άλλων, με τον σχεδιασμό πολυτελών ρολογιών έχοντας συνεργαστεί με εταιρείες όπως η Rolex, η Breitling και η Piaget.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η οπίσθια πλευρά της συσκευής θυμίζει ρολόι, χάρη στο στρογγυλό και απόλυτα συμμετρικό πλαίσιο μέσα στο οποίο συναντάμε τις τρεις κάμερες, με το φλας να είναι στρογγυλό και απόλυτα συμμετρικό. Με το περίβλημα της συσκευής να είναι από vegan δέρμα, η αίσθηση που έχει ο χρήστης είναι εξαιρετικά ικανοποιητική.

Στην εμπρόσθια πλευρά υπάρχει μία οθόνη 6,67 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED με εξαιρετικά ικανοποιητική εικόνα και ρυθμό ανανέωσης έως 120 Hz. Μία ενδιαφέρουσα προσθήκη είναι η τεχνολογία Rainwater Smart Touch. Πρόκειται για μία τεχνολογία, η οποία αναγνωρίζει αν υπάρχουν σταγόνες νερού στην οθόνη και προσαρμόζει τη λειτουργία της για μεγαλύτερη ακρίβεια. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν πέσουν οι πρώτες ψιχάλες δεν θα χρειάζεται ο χρήστης να σκουπίζει ανά λίγα δευτερόλεπτα την οθόνη του realme 12+ 5G προκειμένου να λειτουργεί σωστά!

real me

Κάμερα για λήψεις πορτρέτου

Μία διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό είναι στο σύστημα της κάμερας. Η κύρια κάμερα προέρχεται από τη Sony (LYT-600) και έρχεται με ανάλυση 50 MP. Όμως, αυτό που πρέπει να επισημανθεί είναι πως είναι ειδικά ρυθμισμένη για βελτιωμένες λήψεις φωτογραφιών και video σε portrait mode. Αυτό έχει τη δική του σημασία για όσους και όσες αρέσκονται να δημοσιεύουν περιεχόμενο στο Instagram και στο TikTok όπου οι «κάθετες» λήψεις είναι μονόδρομος.

Η κύρια κάμερα διαθέτει σταθεροποιητή εικόνας αλλά και οπτικό zoom 2x και γενικότερα προσφέρει -όπως είχαμε την ευκαιρία να δούμε- πιο καθαρές εικόνες και αυξημένη ευελιξία λήψης για την αποτύπωση εικόνων, σε διαφορετικές αποστάσεις, με ακρίβεια. Πέραν της κύριας κάμερας, υπάρχει ακόμη μία υπερευρυγώνια κάμερα 8 MP και μία τρίτη κάμερα macro 2 MP.

Γενικώς, η χρήση της κάμερας κινείται σε υψηλά -για την κατηγορία- επίπεδα, ειδικά όσον αφορά στο περιεχόμενο που προορίζεται για διαμοιρασμό σε social media και αποτελεί έναν από τους λόγους, για τους οποίους κάποιος θα προτιμήσει τη συγκεκριμένη συσκευή.

real me

Επιδόσεις και μπαταρία

Όσον αφορά στον επεξεργαστή, αυτός είναι ο οκταπύρηνος MediaTek Dimensity 7050, ο οποίος προσφέρει αρκετά ικανοποιητικές επιδόσεις. Συγκεκριμένα, η συσκευή που είχαμε εμείς στα χέρια μας, διέθετε 12 GB μνήμη και 512 GB εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα όσον αφορά στο πόσες εφαρμογές ήταν ανοικτές ταυτόχρονα, ούτε είχαμε την αγωνία αν θα χωρέσουν στη συσκευή μας οι φωτογραφίες και τα video που τραβούσαμε.

Επιπλέον, στην καλύτερη εμπειρία συνεισέφερε σημαντικά και η μπαταρία, η χωρητικότητα της οποίας είναι στα 5000 mAh, νούμερο που συναντάμε σχεδόν σε όλα τα smartphones. Αυτό που δεν συναντάμε συχνά, είναι η δυνατότητα εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης στα 67W.

Γενικότερα, πάντως, το realme 12+ 5G έδειξε να αντέχει και παρά την εκτενή χρήση δεν χρειάστηκε να το φορτίσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όταν το κάναμε, η φόρτιση ολοκληρώθηκε εξαιρετικά γρήγορα, καθώς χρειάζονται μόλις 50 λεπτά για να φθάσει η μπαταρία στο 100% από το 0%.

real me

Σημειώνεται πως το realme 12+ 5G έρχεται με το Android 14 και το realme UI 5.0, το οποίο προσφέρει πολλές δυνατότητες και ευκολίες. Μία από αυτές ήταν και αυτή για εύκολη σύνδεση με υπολογιστή, την οποία ζητούν όλο και περισσότεροι χρήστες.

Όσον αφορά στο ερώτημα «αν αξίζει τα χρήματα του», η απάντηση είναι μάλλον «ναι», δεδομένου ότι στα 429 ευρώ προσφέρει ουκ ολίγες δυνατότητες. Πρακτικά, είναι μία επιλογή που αξίζει μία ευκαιρία, από καθέναν που αναζητάει ένα smartphone, το οποίο να μην είναι ακριβό και να καλύπτει πολλαπλές ανάγκες. Και κυρίως αυτή που έχει σχέση με την παραγωγή περιεχομένου για δημοσίευση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Instagram και το TikTok.