ΝΕΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Οι λόγοι που καθιστούν την Κέρκυρα ελκυστικό προορισμό για επένδυση σε ακίνητο

Στα μαγευτικά, μπλε νερά του Ιονίου, οι εμπειρίες είναι μοναδικές. Εξωτικές παραλίες, κοσμοπολίτικα λιμάνια, κάστρα και ενετικά κτήρια, πλακόστρωτα σοκάκια κάνουν τα Ιόνια νησιά από τα ωραιότερα προορισμούς. 

Η τουριστική ζήτηση έχει αυξηθεί, με τα νησιά στις κορυφαίες επιλογές και τις παραλίες τους να κερδίζουν διεθνείς διακρίσεις. Η Κέρκυρα, όπου η ελληνική ομορφιά συναντά την Ιταλία, προσελκύει πολλούς επισκέπτες για την καλλιτεχνική της ατμόσφαιρα, με πολλούς να επενδύουν σε ακίνητα για να εξασφαλίσουν διαμονή στο αγαπημένο τους νησί.

#1 Οι καταγάλανες παραλίες και οι χρυσαφένιες αμμουδιές

Η Κέρκυρα είναι το όνειρο κάθε φυσιολάτρη, αφού χιλιάδες πεύκα περιτριγυρίζουν και ενώνονται αρμονικά με τα καταγάλανα νερά στις πεντακάθαρες παραλίες του νησιού. Οι ακρογιαλιές με τα απόκρημνα βράχια γύρω γύρω, άλλοτε αμμώδεις και άλλοτε στρωμένες με χοντρό και άσπρο βότσαλο, είναι αυτές που κάθε επισκέπτης θέλει να αντικρίζει όσες ημέρες και αν βρίσκεται στο νησί.

#2 Οι βόλτες στην Παλιά Πόλη και τα παραδοσιακά χωριά

Μόλις φθάσει κανείς στην Παλιά Πόλη της Κέρκυρας, αισθάνεται και βλέπει αμέσως ότι είναι ένα «σταυροδρόμι» δύο διαφορετικών πολιτισμών, αυτών της Ελλάδας και της Ιταλίας. Μάλιστα, έχει κηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και είναι σίγουρο ότι τα νεοκλασικά αρχοντικά με τις ενετικές επιρροές θα είναι η πιο ωραία θέα για όσες και όσους περπατούν στα καντούνια, τα γραφικά σοκάκια του νησιού. Τα δε παραθαλάσσια χωριά της Κέρκυρας διατηρούν ζωντανή όλη την παράδοση του νησιού, με εικόνες που θα γυρίσουν τους επισκέπτες σε μια άλλη εποχή.

#3 Η ήρεμη και πολυτελής διαμονή μέσα στη φύση

Τα τελευταία χρόνια, ολοένα και περισσότερος κόσμος επιθυμεί να αποχωριστεί την πόλη και να εγκατασταθεί μόνιμα σε ένα νησί, καθώς οι ρυθμοί της πόλης γίνονται περισσότερο απαιτητικοί. Και φυσικά η Κέρκυρα είναι η πιο κατάλληλη επιλογή, αφού εκεί μπορεί να βρει κάποιος τη νέα του κατοικία σε κτήματα με βίλες οι οποίες ξεχωρίζουν για την αισθητική και την πολυτέλειά τους.

Ένα τέτοιο κτήμα βρίσκεται ανάμεσα σε καταπράσινους λόφους προσφέροντας θέα σε ένα από τα πιο αυθεντικά χωριά του νησιού με καφετέριες και ταβέρνες, το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, ενώ η πανέμορφη παραλία της Παλαιοκαστρίτσας βρίσκεται μόλις τρία χιλιόμετρα μακριά.

Η βίλα είναι συνολικής επιφάνειας 612 τ.μ και βρίσκεται μέσα σε έναν ελαιώνα 35.795 τ.μ., εντυπωσιάζοντας όχι μόνο λόγω του μεγέθους της, αλλά και λόγω της κομψότητάς της. Διαθέτει ευρύχωρους και φωτεινούς χώρους υποδοχής με ψηλά ταβάνια, ενώ τα τέσσερα μεγάλα υπνοδωμάτια και το μεγάλο οικογενειακό εγγυώνται απόλυτη ξεκούραση και φιλοξενία. Επιπλέον, οι δύο κουζίνες της βίλας είναι πλήρως εξοπλισμένες έτσι ώστε να μην λείπει τίποτα για την παρασκευή γευμάτων σε όσες και όσους διαμένουν σε αυτή. Τα δύο τζάκια της κατοικίας δημιουργούν «ζεστή» ατμόσφαιρα και την καθιστούν ιδανική επιλογή διαμονής ακόμα και τον χειμώνα.

Εκτός, όμως, από τη βασική κατοικία, στο κτήμα περιλαμβάνεται και ένα ανεξάρτητο εξοχικό σπίτι, με ένα διαμέρισμα και ένα υπόγειο κελάρι για τη σωστή αποθήκευση ποτών και τροφίμων. Όσον αφορά το διαμέρισμα, αυτό περιλαμβάνει καθιστικό, υπνοδωμάτιο και μπάνιο για όποιον φιλοξενούμενο θέλει να έχει τον προσωπικό του χώρο, καθώς και δύο δωμάτια για το προσωπικό.

Η πολυτέλεια, όμως, δεν περιορίζεται στο εσωτερικό της βίλας, αλλά είναι παρούσα και στους εξωτερικούς, καταπράσινους χώρους. Εκεί συναντά κανείς μία μεγάλη πισίνα με φαρδιές βεράντες, έτσι ώστε η διασκέδαση και η χαλάρωση να είναι εγγυημένες και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Τριγύρω, εντός του κτήματος, υπάρχουν περίπου 500 ελαιόδεντρα τα οποία παράγουν έναν τόνο λάδι κάθε έτος και αμπελώνες οι οποίοι παράγουν κρασιά, δηλαδή προϊόντα τα οποία μπορούν να αποθηκευτούν στο κελάρι. Ακόμα πιο πράσινο χρώμα στο κτήμα δίνουν οι καρυδιές, τα οπωροφόρα και άλλα δέντρα.

Για εκείνες και εκείνους που αναζητούν ένα νησί για να απομακρύνονται -για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα- από την πόλη, η Κέρκυρα ξεχωρίζει χάρη στον πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της αλλά και τις ιδιαίτερες και πολυτελείς επιλογές διαμονής που προσφέρει όπως το κτήμα το οποίο διατίθεται από τον οίκο Christie’s International Real Estate και την Πλουμής-Σωτηρόπουλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης