ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Μυτιληναίος: Ζωτική για την Ελλάδα η ένταξη στο QE

Ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος

Την εκτίμηση ότι η είσοδος της Ελλάδος στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα επιτρέψει στους ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους να δανείζονται με βιώσιμα επιτόκια εξέφρασε μιλώντας σε εκδήλωση της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών ο Ευάγγελος Μυτιληναίος, επικεφαλής του ομίλου Μυτιληναίος.

Όπως ανέφερε στην ομιλία του, το κύριο πρόβλημα αυτή τη στιγμή για την οικονομία και την επιχειρηματικότητα είναι το υψηλό ποσοστό των επιτοκίων. Έφερε δε ως παράδειγμα τη βιομηχανία Γιούλα, η οποία εξαγοράστηκε προ ημερών από πορτογαλική εταιρεία.

«Οι Πορτογάλοι δανείζονται με 1%, ενώ η Γιούλα με επιτόκια 8%. Αν συνεχιστεί αυτό οι Ευρωπαίοι θα αγοράζουν τις ελληνικές εταιρείες λόγω της διαφοράς επιτοκίων», είπε ο κ. Μυτιληναίος.

Στο σημείο αυτό εστίασε στην ανάγκη να τηρηθούν οι όροι που θα επιτρέπουν στην Ελλάδα να συμμετάσχει στον μηχανισμό ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και στο να επιτευχθεί μία συμφωνία για αναπροσαρμογή του χρέους.

«Όλα τα λεφτά είναι στο να αγοράζει η ΕΚΤ τα ελληνικά ομόλογα. Στην περίπτωση αυτή μια επιχείρηση όπως η δική μας θα μπορεί να αντλεί δανειακά κεφάλαια με 2%. Τότε και μόνον τότε θα φανεί η πραγματική δυναμική της», ανέφερε

Κατά την παρουσίαση του στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών ο κ. Μυτιληναίος απεκάλυψε πως η εταιρεία του βρίσκεται σε φάση μετασχηματισμού με στόχο να λειτουργήσει υπέρ των συμφερόντων των μετόχων, των εργαζομένων, των θυγατρικών του ομίλου και των μετόχων τους και της εθνικής οικονομίας, ωστόσο κράτησε κλειστά τα χαρτιά του για τη μορφή που θα πάρει ο όμιλος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης