Κέρδη ρεκόρ 300 εκατ. ευρώ για την Τιτάν το 2024 - Τα προσωρινά αποτελέσματα

Ιστορικό υψηλό πωλήσεων και ρεκόρ κερδοφορίας στα 300 εκατ. ευρώ σημείωσε το 2024 ο Όμιλος Τιτάν σύμφωνα με τα προσωρινά μη ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία.
Συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του Ομίλου εκτιμάται ότι θα είναι της τάξης των 300 εκατ. ευρώ, σε συγκρίσιμη βάση*, οι πωλήσεις για το έτος 2024 αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,640 δισ. ευρώ, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) αναμένεται να υπερβούν τα 585 εκατ. ευρώ, σε συγκρίσιμη βάση* ή προ αναπροσαρμογής πάνω από 570 εκατ. ευρώ έναντι 540 εκατ. ευρώ το 2023.
Ως αποτέλεσμα τα Κέρδη ανά Μετοχή αναμένεται να κυμανθούν άνω των 3,8 ευρώ/μετοχή.
Ο καθαρός δανεισμός στο τέλος του 2024 αναμένεται να διαμορφωθεί κάτω των 630 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με 660 εκατ. ευρώ τον Δεκέμβριο του 2023, ενώ ο δείκτης μόχλευσης/αναλογία Καθαρού Δανεισμού προς κέρδη EBITDA αναμένεται να μειωθεί σε περίπου 1,1x.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ενημέρωση της η Titan Cement International SA δημοσιεύεται προς ενίσχυση της διαφάνειας αναφορικά με τις οικονομικές επιδόσεις του Ομίλου για το έτος 2024 και ενόψει της έναρξης του roadshow για τη δημόσια προσφορά (IPO) στην Αμερική των μετοχών της Titan America S.A., μητρικής εταιρείας των δραστηριοτήτων της TCI στις ΗΠΑ.
«Τα ισχυρά αποτελέσματα του 2024 είναι αποτέλεσμα υψηλότερων όγκων πωλήσεων σε όλα τα βασικά προϊόντα, σταθερών επιπέδων τιμών, βελτιωμένης λειτουργικής αποδοτικότητας, αυξημένης χρήσης εναλλακτικών καυσίμων και χαμηλότερου κόστους στερεών καυσίμων» σημειώνεται.
Ο Όμιλος Τιτάν θα ανακοινώσει τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στις 27 Μαρτίου 2025, ενώ προγραμματίζεται την ίδια ημέρα τηλεδιάσκεψη.
*Συγκρίσιμη βάση: Αναπροσαρμοσμένα προ φόρων έξοδα για μη επαναλαμβανόμενες δαπάνες ύψους περίπου €18 εκ. που σχετίζονται με τη διαδικασία εισαγωγής στις ΗΠΑ και με πρόγραμμα πρόωρης συνταξιοδότησης στην Ελλάδα.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Titan America μπαίνει στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Φωτιά σε δασική έκταση στο Μαρμάρι Ευβοίας - Συναγερμός στην Πυροσβεστική
20:50
Στο πλευρό της χιπ χοπ σκηνής το Παρίσι - Χρηματοδότηση 100.000 ευρώ στους καλλιτέχνες
20:41
Συρία: Εκτάκτως στη Δαμασκό Φιντάν, Γκιουλέρ και Καλίν για συνάντηση με Αλ Σάρα
20:35
Mητσοτάκης: Στρατηγική η σχέση Ελλάδας - Ισραήλ, να υπάρξει σταθερότητα στην Αν. Μεσόγειο
20:27