ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

To νέο deal Καραμούζη στα τρόφιμα: Γιατί επενδύει στην Organic 3S

eurokinissi

Με προϊόντα που υποστηρίζουν την υγιεινή διατροφή - μία αγορά που εμφανίζει σημαντική δυναμική και προοπτικές ανάπτυξης- συνεχίζει να «χτίζει» τη δραστηριότητά του στον κλάδο των τρόφιμων, μέσω του νέου deal που ανακοίνωσε την Τρίτη το fund SMERC, σύμφωνα με όσα επισημαίνει στο CNN Greece, o επικεφαλής του, Νίκος Καραμούζης.

«Πρόκειται για μία εταιρεία, με καινοτομία σε προϊόντα στο κομμάτι της υγιεινής διατροφής» όπως σημειώνει ο κ. Καραμούζης σχετικά με την Organic 3S, στην οποία το Επενδυτικό Ταμείο απέκτησε στρατηγικό ποσοστό.

Η Organic 3S, δραστηριοποιείται στην παραγωγή δημητριακών πρωινού, τις μπάρες δημητριακών και γλυκαντικών υγρών ενώ μεταξύ των εταιρειών που είχε αναπτύξει συνεργασία από το 2012 είναι και η ΕΨΑ, για την παραγωγή του πρώτου ελληνικού υγρού γλυκαντικού, με γλυκαντικό από το φυτό stevia. Υπενθυμίζεται ότι το fund SMERC έχει αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της EΨΑ από τον Ιούνιο του 2023, έχοντας θέσει ως στόχο, η ιστορική βιομηχανία αναψυκτικών να πολλαπλασιάσει το μέγεθός της και να εδραιωθεί ως μια από τις ηγετικές στον κλάδο.

Οι μέχρι τώρα επενδυτικές κινήσεις του κ. Καραμούζη σε εταιρείες του κλάδου των τροφίμων και ποτών, οι οποίες εστιάζουν εκεί όπου παρουσιάζεται υψηλή προστιθέμενη αξία, περιλαμβάνουν, πέραν της ΕΨΑ, τη στρατηγική επένδυση του SMERC στην Άροσις – εταιρεία οσπρίων η επίσης υποστηρίζει το κομμάτι της υγιεινής διατροφής- αλλά και στην εξαγωγική εταιρεία φρούτων Krop. Παράλληλα το SMERemediumCap μαζί με την Inspiring Earth προχώρησαν μέσα το φετινό καλοκαίρι σε συνένωση των δυνάμεών τους για τη δημιουργία ενός ισχυρού ομίλου στο ελαιόλαδο, αποκτώντας το πλειοψηφικό πακέτο των «Λατζιμάς Α.Ε.», «Έλαια Σητείας-LASITIA Α.Ε.» και «Olympian Green International Α.Ε.». Επίσης το fund SMERC έχει δραστηριότητα και στο εμφιαλωμένο νερό, μέσω της συμμετοχής του στην Water Invest - μαζί με τους Σπύρο Θεοδωρόπουλο και Απόστολο Ταμβακάκη – η οποία απέκτησε το πλειοψηφικό ποσοστό της εταιρείας εμφιάλωσης Σ. Μεντεκίδης ΑΕ, γνωστής για brands Διός και Σέλι.

Τι προβλέπει η συμφωνία

Η στρατηγική που ακολουθεί το fund SMERC, να επικεντρώνει το επενδυτικό του ενδιαφέρον κυρίως σε μικρομεσαίες ελληνικές παραγωγικές επιχειρήσεις οι οποίες εμφανίζουν σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, βρίσκει εφαρμογή και στην περίπτωση της ORGANIC 3S ΑΕ.

Σε συνεργασία με τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, κ.κ. Ανδρέα Σιούτη και Κωνσταντίνο Σταγκουράκη – οι οποίοι θα διατηρήσουν την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου με τον κ. Σιούτη να παραμένει στη θέση του CEO - το fund αποσκοπεί στη σημαντική ανάπτυξη και επέκταση των δραστηριοτήτων της μέσω της ανάπτυξης της πελατειακής βάσης, την επέκτασή της σε νέες γεωγραφικές περιοχές και την ανάπτυξη νέων καινοτόμων προϊόντων.

Από την πλευρά του, το SMERC αναμένεται να προσφέρει άμεση κεφαλαιακή ενίσχυση στην εταιρεία, για την υλοποίηση, όπως επισημαίνεται, ενός φιλόδοξου επενδυτικού σχεδίου ανάπτυξης εργασιών, το οποίο περιλαμβάνει νέες παραγωγικές εγκαταστάσεις και δίκτυα διανομής, με στόχο την αναβάθμιση της παραγωγικής ικανότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης