ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ασφάλιση κατοικίας: Η Εθνική Ασφαλιστική μας εξηγεί τη σημασία της

Ο Διευθυντής Αναλήψεων Γενικών Κλάδων Retail κος Κων/νος Βερύκοκκος μας αναλύει το θέμα.

Το σπίτι του κάθε ανθρώπου είναι το μέρος που νιώθει ασφάλεια, ένας χώρος στον οποίο δημιουργεί αναμνήσεις και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς του. Κάπως έτσι, το σπίτι αλλά και όλα όσα υπάρχουν μέσα σε αυτό, είναι «κομμάτια ζωής», τα οποία φυσικά, έχουν μεγάλη αξία. Τι σημαίνουν όλα αυτά; Πως οφείλουμε να το προστατεύουμε.

Θέτοντας, λοιπόν, ως προτεραιότητα την ασφάλεια και τη σταθερότητα όλων όσων θέλουμε να υπάρχουν μέσα στη ζωή μας, γρήγορα θα φτάσουμε σε μία ολοκληρωμένη λύση ασφάλισης κατοικίας. Άλλωστε, «η ασφάλιση του σπιτιού μας δεν αποτελεί μια περιττή “πολυτέλεια”, αλλά μια προσιτή και ταυτόχρονα πολύτιμη αναγκαιότητα», όπως αναφέρει και ο Κωνσταντίνος Βερύκοκκος, Διευθυντής Αναλήψεων Γενικών Κλάδων Retail.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Κωνσταντίνου Βερύκοκκου στο CNN Greece:

Κωνσταντίνος Βερύκοκκος, Διευθυντής Αναλήψεων Γενικών Κλάδων Retail

Στο πλαίσιο της ΔΕΘ, πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά από εξαγγελίες που αφορούν στην ιδιωτική ασφάλιση και συγκεκριμένα την ασφάλιση κατοικίας. Θα μπορούσαν αυτές να συμβάλλουν στην ανάπτυξη ασφαλιστικής συνείδησης των ιδιοκτητών ακινήτων;

Η προστασία της κατοικίας και γενικότερα της περιουσίας μας είναι απαραίτητη, τόσο για την ψυχική και την οικογενειακή μας ηρεμία, όσο και για την οικονομική μας σταθερότητα. Η κλιματική αλλαγή και η σφοδρότητα των φυσικών καταστροφών τα τελευταία χρόνια, συνοδευόμενες από τη γενικότερη οικονομική ρευστότητα που επικρατεί στην Ευρώπη, δημιουργούν την ανάγκη για τη θέσπιση ενός πλαισίου που να εξασφαλίζει ιδιοκτήτες και πολιτεία σε περίπτωση ανάγκης.

Οι πρόσφατες εξαγγελίες για την αύξηση έκπτωσης του ΕΝΦΙΑ, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική ασφάλιση μεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές, δημιουργούν ένα πλαίσιο για την περαιτέρω αύξηση της ασφαλιστικής συνείδησης. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η ασφάλιση δεν αντιπροσωπεύει μια περιττή πολυτέλεια, αλλά αποτελεί απαραίτητη προστασία για εμάς και την οικογένειά μας από απρόοπτα γεγονότα που ενδεχομένως κληθούμε να αντιμετωπίσουμε και τα οποία δεν είχαμε υπολογίσει στον οικογενειακό μας προγραμματισμό.

Πρόσφατα παραδείγματα της σημασίας της πρόληψης μέσω της ασφάλισης έναντι τέτοιων απροόπτων γεγονότων αποτελούν οι ασφαλισμένοι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας ή οι ασφαλισμένοι πυρόπληκτοι της βορειανατολικής Αττικής, οι οποίοι ακριβώς επειδή είχαν ασφαλίσει τις περιουσίες τους, κατάφεραν να πάρουν και πάλι τη ζωή τους στα χέρια τους.

Τι προσφέρει η Εθνική Ασφαλιστική μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας της;

Στην Εθνική Ασφαλιστική, σχεδιάζουμε προγράμματα ασφάλισης κατοικίας που να ανταποκρίνονται στις προσωπικές ανάγκες και στις οικονομικές δυνατότητες των πελατών μας. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα συμβεί ένα ζημιογόνο γεγονός ή μια φυσική καταστροφή. Αυτό που μπορούμε να προβλέψουμε είναι η ανάγκη όλων μας για ασφάλεια και σταθερότητα. Το πρόγραμμα ασφάλισης κατοικίας Full Home, κάνει ακριβώς αυτό: Μέσα από 40 καλύψεις, τη δυνατότητα πλήρους προστασίας από φυσικά φαινόμενα και τη δωρεάν υπηρεσία επείγουσας τεχνικής βοήθειας, προσφέρει τη βεβαιότητα, τη σιγουριά και τη δύναμη που χρειαζόμαστε για να συνεχίσουμε. Μάλιστα, μέχρι τις 31/12, για κάθε νέο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κατοικίας προσφέρουμε 15% έκπτωση στα ετήσια ασφάλιστρα, η οποία μπορεί να συνδυαστεί με την έκπτωση στον ΕΝΦΙΑ για ακόμα μεγαλύτερο όφελος.

Ενδεικτικά, η ασφάλιση οικοδομής και περιεχομένου, μιας μέσης κατοικίας με εμβαδόν 80 τ.μ. στην Εθνική Ασφαλιστική, έχει κόστος χαμηλότερο από 16 ευρώ τον μήνα. Η συγκεκριμένη τιμή αφορά στο πακέτο Full Home Advance με απαλλαγές, συμπεριλαμβανομένης της κάλυψης σεισμού, έχοντας υπολογίσει και την ισχύουσα έκπτωση 15% στα ασφάλιστρα κάθε νέου συμβολαίου. Από τα παραπάνω γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι η ασφάλιση του σπιτιού μας δεν αποτελεί μια περιττή «πολυτέλεια», αλλά μια προσιτή και ταυτόχρονα πολύτιμη αναγκαιότητα.

Τι πρέπει να προσέξει κάποιος που αναζητά ασφάλιση κατοικίας; Τι θα τον συμβουλεύατε;

Η ασφάλιση κατοικίας μας προστατεύει σε περίπτωση ενός απρόοπτου γεγονότος και μας βοηθάει να αντεπεξέλθουμε απέναντι σε μια απρόσμενη και συχνά με μεγάλο κόστος αποκατάσταση ζημιάς. Το πρώτο πράγμα που οφείλει να προσέξει κάποιος είναι φυσικά η αξιοπιστία και η φερεγγυότητα της ασφαλιστικής εταιρείας, στην οποία ενδιαφέρεται να ασφαλίσει το σπίτι του. Η Εθνική Ασφαλιστική για πάνω από 130 χρόνια βρίσκεται έμπρακτα δίπλα στους ασφαλισμένους της, έχοντας αποδείξει ότι είναι εδώ για την επόμενη μέρα. Αξίζει να αναφέρουμε, μάλιστα, ότι από τις αρχές του 2024, οι ιδιοκτήτες που εμπιστεύονται τις περιουσίες τους στην Εθνική Ασφαλιστική έχουν ξεπεράσει τις 250.000.

Η ασφαλισμένη αξία του ακινήτου είναι πολύ σημαντική, ώστε σε περίπτωση ζημιάς ή και ολικής καταστροφής του, να μπορεί ο ασφαλισμένος να επανέλθει στην προ του ζημιογόνου γεγονότος κατάσταση. Συνήθως, το ασφαλισμένο κεφάλαιο καθορίζεται από το κατασκευαστικό κόστος (π.χ. υλικά κατασκευής κλπ.) και το είδος της κατοικίας. Ο σωστός προσδιορισμός της ασφαλισμένης αξίας μας προστατεύει από τον κίνδυνο της υπασφάλισης -το να έχει δηλαδή κάποιος ασφαλίσει το σπίτι και το περιεχόμενο αυτού χαμηλότερα από την πραγματική τους αξία.

Η ασφάλιση του περιεχομένου χρήζει, επίσης, της προσοχής μας, καθώς μια κατοικία περιλαμβάνει μια σειρά από αντικείμενα στο εσωτερικό της, όπως για παράδειγμα έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, ρούχα, αξεσουάρ κ.ά. Έτσι σε περίπτωση κλοπής ή καταστροφής τους, τα αντικείμενα αυτά αποζημιώνονται ανάλογα με την αξία τους, βάσει της παλαιότητάς τους και της γενικότερης κατάστασής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης