ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΙSOMAT: Επενδύσεις 23,5 εκατ. έως το 2027 – Η νέα μονάδα και ο στόχος των ξένων αγορών

Επενδύσεις που αναμένεται να φτάσουν συνολικά τα 23,5 εκατ. ευρώ έως το 2027 σχεδιάζει η ΙSOMAT, η οποία ήδη ολοκλήρωσε την κατασκευή μίας νέας μονάδας παραγωγής EPS (διογκωμένη πολυστερίνη) στις εγκαταστάσεις της, στον Άγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, με την οποία ενισχύει την παρουσία της στο κομμάτι της εξωτερικής θερμομόνωσης.

Πρόκειται για μία επένδυση ύψους 7 εκατ. εύρω, όπως ανέφερε ο κ. Θάνος Τζιρίτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ISOMAT κατά τη διάρκεια δημοσιογραφικής ενημέρωσης, με τη νέα μονάδα να έχει ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά το καλοκαίρι και από τις αρχές Σεπτεμβρίου να βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, σε έναν καινούριο και τεχνολογικά προηγμένο χώρο έκτασης 4.500m2. Εκεί, παράγονται αρχικά τα ημιέτοιμα blocks με δυο ξεχωριστές γραμμές παραγωγής λευκών και γραφιτούχων προϊόντων σε μία πλατφόρμα, ώστε να αποφεύγεται οποιαδήποτε ανάμιξή τους. Τα ημιέτοιμα προϊόντα, μετά την «ωρίμανσή» τους και τον ποιοτικό έλεγχο, οδηγούνται στην αυτόματη γραμμή κοπής και συσκευασίας η οποία διαθέτει και την state-of-the-art ρομποτική παλετοποίηση. Σε ό,τι αφορά την προμήθεια της πρώτης ύλης λευκής, η εταιρεία συνεργάζεται με τον γερμανικό οίκο BASF.

Η συγκεκριμένη επένδυση εντάσσεται στο πλαίσιο του επιχειρηματικού μοντέλου της ISOMAT που εστιάζει στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων για τις ανάγκες των κατασκευών. Σημειώνεται πως η νέα μονάδα παραγωγής, αποτελεί την πρώτη στην Ελλάδα και μοναδική έως τώρα στο είδος της που λειτουργεί με μηδενικές άμεσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, αφού η παραγωγή ατμού για την παραγωγή των θερμομονωτικών υλικών δεν προέρχεται από ορυκτά καύσιμα, αλλά αποκλειστικά από ηλεκτρική ενέργεια ενώ διαθέτει σύστημα ανακύκλωσης των EPS με μηδενικά απόβλητα. Η παραγωγική διαδικασία, βασίζεται σε προηγμένες τεχνολογίες και αυτοματισμούς, χωρίς την άμεση ανθρώπινη παρέμβαση, έχει μέγιστη δυναμικότητα 1.500m3 ανά ημέρα, με δυνατότητα αύξησης ανάλογα με τις ανάγκες της αγοράς.

Συνολικά ο Όμιλος διαθέτει 3 μονάδες παραγωγής, εκ των οποίων η μία, στη μητρική εταιρεία στην Ελλάδα και οι άλλες δύο στις θυγατρικές του, στη Ρουμανία και τη Σερβία, ενώ έχει 5 εμπορικές θυγατρικές σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία. Η εξαγωγική δραστηριότητα της ISOMAT αναπτύσσεται σε περισσότερες από 80 χώρες παγκοσμίως, με ένα portfolio άνω των 350 προϊόντων.

Άλλωστε η τόνωση της εξωστρέφειάς της και η περαιτέρω επέκτασή της σε ξένες αγορές, αποτελούν στόχους στους οποίους εστιάζει για την ανάπτυξή της η εταιρεία, δίνοντας έμφαση μεταξύ άλλων σε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Πορτογαλία, και η Ινδία. Βασικοί «μοχλοί» προς την κατεύθυνση αυτή, αποτελούν τα προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας, κυρίως μονωτικά και διακοσμητικά χρώματα, αλλά και οι εξατομικευμένες λύσεις για μονώσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης