ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημίωση έως 180.000 για άμεση αποχώρηση

Alpha Bank: Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημίωση έως 180.000 για άμεση αποχώρηση

Κατάστημα της Alpha Bank

Alpha Bank

Νέο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου με αποζημίωση έως 180.000 ευρώ για άμεση αποχώρηση ή έως 260.000 ευρώ για sabbatical ανακοίνωσε η Alpha Bank, απευθυνόμενη σε εργαζόμενους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια, κυρίως σε θέσεις χαμηλής εξειδίκευσης στις Κεντρικές Υπηρεσίες και σε υποστηρικτικές θέσεις εξυπηρέτησης Πελατών στο Δίκτυο Καταστημάτων.

Το πρόγραμμα ξεκινά τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου και λήγει την Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2024.

Δυνατότητες αποχώρησης και όροι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, οι όροι του προγράμματος είναι ευνοϊκότεροι σε σχέση με προηγούμενα αντίστοιχα προγράμματα, καθώς προσφέρει:

  • άμεση αποχώρηση με αποζημίωση έως €180.000 ή 3ετή/6ετή μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical), κατά τη διάρκεια της οποίας ο Εργαζόμενος δεν έχει υποχρέωση παροχής εργασίας προς την Τράπεζα, με μέγιστο ποσό €260.000.
  • προσαύξηση της αποζημίωσης σε Εργαζόμενους ηλικίας από 45 έως και 57 ετών, λαμβάνοντας υπόψη τη θέση εργασίας και τη συνολική τους προϋπηρεσία, ενώ πρόσθετη προσαύξηση προβλέπεται ειδικά για τα Καταστήματα εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης.
  • προσαύξηση 5% για τους Εργαζόμενους που θα δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα κατά την πρώτη εβδομάδα υλοποίησής του.
  • δυνατότητα προκαταβολής έως 70% του τελικού κινήτρου προς κάλυψη αναγκών για όσους επιλέξουν μακροχρόνια άδεια μετ’ αποδοχών (sabbatical)

Κάλυψη εργαζομένων άνω των 56 ετών μέχρι τη συνταξιοδότησή τους

Το πρόγραμμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει το μέγιστο δυνατό όφελος, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, καθώς σχεδόν 6 στους δέκα εργαζόμενους που θα συμμετάσχουν θα λάβουν περισσότερους από 70 μισθούς, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις η αποζημίωση ισούται με τις καθαρές αποδοχές που λαμβάνει ο εργαζόμενος για διάστημα 100 μηνών.

Για εργαζόμενους άνω των 56 ετών το κίνητρο αντιστοιχεί σε μισθούς που καλύπτουν το διάστημα μέχρι τη συνταξιοδότησή τους.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι που θα συμμετάσχουν στην εθελούσια διατηρούν το σύνολο των ευνοϊκών ρυθμίσεων και όρων σε δάνεια και κάρτες, μέχρι την ημερομηνία εξόφλησής τους, υπό την προϋπόθεση ότι εξυπηρετούνται κανονικά, καθώς και πρόσθετη νοσοκομειακή κάλυψη για τρία έτη μετά την αποχώρηση ή καθ’ όλη τη διάρκεια του sabbatical, αναλόγως επιλογής.

Η αποδοχή της δήλωσης συμμετοχή τελεί υπό τη διακριτική ευχέρεια της Τράπεζας.