ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων: «Τρέχει» τις επενδύσεις των 100 εκατ. - Επεκτείνεται και στο τσάι

Από αριστερά, ο κ. Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Director, ο κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, Vice President, ο κ. Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director.

Με ταχείς ρυθμούς προχωρά στην υλοποίηση του επενδυτικού της πλάνου ύψους 100 εκατ. ευρώ, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, ενώ παράλληλα, στο πλαίσιο της ενίσχυσης του χαρτοφυλακίου των προϊόντων της, εισέρχεται και στην κατηγορία του τσαγιού.

Η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων, γνώστη με το brand «Bίκος» αλλά και με τα «ΥΑΣ» και «Μιτσικέλι», συνέχισε το 2023 την ανοδική της πορεία, σύμφωνα και με τα οικονομικά αποτελέσματα που παρουσίασε η διοίκησή της σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, καθώς κατέγραψε άνοδο 12,34% στον κύκλο εργασιών της σε σχέση με το 2022, με τον τζίρο να ανέρχεται στα 118 εκατ. ευρώ.

Η ανάπτυξη αυτή, όπως υπογράμμισε ο Vice President της εταιρείας, κ. Κωνσταντίνος Σεπετάς, προκύπτει από την αύξηση των σημείων διανομής και πώλησης στο πλαίσιο του στόχου που έχει τεθεί, «να φτάσουν τα προϊόντα μας σε κάθε σημείο ανά την Ελλάδα». Καθοριστικό ρόλο, σημείωσε ο ίδιος, παίζει το γεγονός ότι η εταιρεία επενδύει και διαθέτει μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, έχοντας τη δυνατότητα να διαχειριστεί μεγάλο όγκο προϊόντων, καλύπτοντας ανάγκες ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες υψηλής ζήτησης.

Παράλληλα, σημαντικός παράγοντας που συνέβαλε στην ανάπτυξη της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων το προηγούμενο έτος ήταν, σύμφωνα με τον Κωνσταντίνο Σεπετά, η «νalue for money» εμπορική πολιτική που ακολουθεί η εταιρεία σε ό,τι αφορά τα προϊόντα της . «Το 2022 υπήρχε τρομερή συμπίεση του κέρδους γιατί απορροφήσαμε την αύξηση του κόστους παραγωγής, σε συνδυασμό πάντα με την ραγδαία, διεθνή άνοδο της τιμής του πετρελαίου και των παραγώγων του, αλλά και τη μεγάλη άνοδο του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας. Ουσιαστικά το 2023 η κατάσταση εξομαλύνθηκε και επιστρέψαμε στο επίπεδο του 2021 που αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων και της αγοράς εν γένει» σημείωσε ο Κωνσταντίνος Σεπετάς.

Η επέκταση στο τσάι

Την ίδια στιγμή η εταιρεία συνεχίζοντας να διευρύνει το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων που διαθέτει στους καταναλωτές, επενδύει πλέον και στην κατηγορία του τσαγιού, λανσάροντας τρεις κωδικούς για το προϊόν «cool tea» με φυσικό μεταλλικό νερό, με το brand Bίκος. Το συγκεκριμένο προϊόν, αναμένεται το αμέσως επόμενο διάστημα να τοποθετηθεί στα ράφια τριών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ ενώ έχει ξεκινήσει την παρουσία του και στην αγορά της HORECA.

Το επενδυτικό πλάνο

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και την περαιτέρω ανάπτυξη της, η Ηπειρωτική Βιομηχανία Εμφιαλώσεων υλοποιεί 5ετές πλάνο επενδύσεων ύψους 100 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο αυτό, στις αρχές του έτους η εταιρεία ανακοίνωσε την υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης 50,3 εκατ. ευρώ με τη Eurobank, με τη συμμετοχή του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, για τη χρηματοδότηση επένδυσης συνολικού ύψους 62,8 εκατ. ευρώ που υλοποιεί στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0».

«Μέσα σε 7 μήνες, από την ημέρα της υπογραφής της δανειακής σύμβασης με το Ταμείο Ανάκαμψης, έχουμε ήδη υπογράψει και υλοποιούμε έργα αξίας 42 εκατ. ευρώ, από το σύνολο των 62,8 της επένδυσης. Κινούμαστε εξαιρετικά γρήγορα και ευέλικτα, χωρίς να υπάρχει πίεση στο σύστημα, αφού οι οργανωτικές και τεχνολογικές υποδομές που έχουμε ήδη δημιουργήσει μας επιτρέπουν να εκτελούμε την εργασία μας πολύ πιο αποδοτικά απ΄ό,τι στο παρελθόν» σημείωσε ο κ. Παύλος Σεπετάς, Operations & Tech Director της εταιρείας. Όπως πρόσθεσε, ο στόχος είναι να έχει ολοκληρωθεί το 100% της επένδυσης έως το καλοκαίρι του 2026, και αυτό γιατί έχουν ήδη εντοπιστεί οι ανάγκες και έχει ξεκινήσει ο σχεδιασμός για τις νέες επενδύσεις που θα πρέπει να υλοποιηθούν μετά το καλοκαίρι του 2026.

«Έχουμε πλέον επιτύχει 90% μετάβαση σε υποδομές cloud, και πλέον γεννάμε πληθώρα ωμών δεδομένων, τα οποία φυσικά τα συλλέγουμε και τα αναλύουμε σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας, ενισχύοντας τη διαδικασία πιο γρήγορης λήψης, των σωστών, πάντα, αποφάσεων. Η πλήρης μετάβαση σε υποδομές cloud θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο του 2025» εξήγησε.

Σε ό,τι αφορά τις κτηριακές υποδομές, σύμφωνα με τον ίδιο έχουν πραγματοποιηθεί κατά 43% τα έργα επέκτασής τους ενώ παράλληλα εγκαθίστανται νέες γραμμές παραγωγής για κάλυψη των αυξημένων αναγκών, με στόχο να ολοκληρωθούν σε δύο φάσεις, τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο 2025. Έχει ολοκληρωθεί επίσης η προμήθεια νέου υποστηρικτικού εξοπλισμού των γραμμών, όπως η δευτερογενής συσκευασία, που βρίσκεται ήδη στα ράφια με τα αναψυκτικά σε κουτί αλουμινίου.

Αύξηση του αριθμού των εργαζομένων

Πέραν όμως των παραπάνω σημαντικών επενδύσεων που υλοποιεί η εταιρεία, ιδιαίτερη έμφαση, όπως επισημαίνει η διοίκησή της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων, δίνεται και στην επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2023 ο αριθμός των εργαζομένων της αυξήθηκε κατά 7,81% με το σταθερό προσωπικό στο τέλος του προηγούμενου έτους να φτάνει τα 552 άτομα.

«Το επόμενο βήμα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας Εμφιαλώσεων βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τον τόπο μας. Για όσους επιλέγουν να φύγουν σε μεγάλες πόλεις για να κερδίσουν γνώση και εμπειρία, το όραμά μας είναι να γίνουν τα Ιωάννινα το καλύτερο μέρος να ζεις και να εργάζεσαι, καθώς δημιουργούν νέες ευκαιρίες απασχόλησης και καινοτομίας για όλους» υπογράμμισε ο κ. Ρηγίνος Σεπετάς, Project & Strategy Director, της εταιρείας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης