ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Σκλαβενίτης: Τέλος στην εξαήμερη απασχόληση από την 1η Νοεμβρίου - Η ανακοίνωση των εργαζομένων

Την εξαήμερη απασχόληση καταργεί από την 1η Νοεμβρίου η αλυσίδα Σκλαβενίτης, όπως έκανε γνωστό το Πανελλαδικό Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της επιχείρησης. 

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση το σωματείο, «στο πλαίσιο αυτό, οι συνάδελφοι που έχουν εξαήμερη σύμβαση - είτε εργάζονται έξι ώρες ημερησίως είτε έξι ώρες και σαράντα λεπτά - θα έχουν πλέον εβδομαδιαίο ρεπό. Συγκεκριμένα, οι συνάδελφοι μερικής απασχόλησης (6Χ6) θα εργάζονται τέσσερα επτάωρα και ένα οκτάωρο και οι συνάδελφοι πλήρους απασχόλησης (6Χ6,40) πέντε οκτάωρα».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνουν πως «πρόκειται για μία εξέλιξη η οποία, μολονότι αφορά αποκλειστικά συναδέλφους της εταιρείας μας, εκτιμούμε ότι μπορεί να έχει θετικές συνέπειες για τον κόσμο της μισθωτής εργασίας συνολικότερα, καθώς αποτελεί ένα ξεκάθαρα θετικό παράδειγμα.

Ως γεγονός στέλνει στην ελληνική κοινωνία μήνυμα αισιοδοξίας και αυτοπεποίθησης, μήνυμα αντίστοιχο με αυτό που εξέπεμψε η επιχειρησιακή σύμβαση εργασίας που υπογράψαμε τον προηγούμενο Δεκέμβριο, η οποία ήταν η πρώτη στην πατρίδα μας που αναγνώρισε τις χαμένες – με βάση τη νομοθεσία - τριετίες της περιόδου 2012 - 2023».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης