ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Πώς ένα Βachelor’s Degree «ανοίγει» τον δρόμο για μια διεθνή καριέρα στον τουρισμό

Σε μια εποχή κατά την οποία ο τουρισμός εμφανίζει δυναμική άνοδο, η σωστή και πολύπλευρη κατάρτιση των σημερινών φοιτητών είναι κομβικής σημασίας.

Τα τελευταία χρόνια, είναι γεγονός πως ο ελληνικός τουρισμός και, ευρύτερα, το brand «Ελλάδα» βρίσκονται σε ανοδική πορεία. Το γεγονός αυτό φαίνεται τόσο από την αύξηση των τουριστικών ροών όσο και από επενδύσεις στον κλάδο, οι οποίες διαδέχονται η μία την άλλη. Μάλιστα, δεν είναι λίγες οι διεθνείς ξενοδοχειακές μονάδες που επεκτείνουν την παρουσία τους στη χώρα μας, ενώ οι περισσότερες είναι 4 και 5 αστέρων και χαρακτηρίζονται από υψηλά standards φιλοξενίας και παροχών.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα και την αύξηση της ζήτησης θέσεων εργασίας, ώστε να μπορούν τόσο τα νέα όσο και τα υφιστάμενα ξενοδοχεία, να εξυπηρετήσουν και να προσφέρουν μια ξεχωριστή εμπειρία στους επισκέπτες. Έτσι, δημιουργούνται νέες ευκαιρίες για τους νέους ανθρώπους οι οποίοι, σε λίγα χρόνια, θα είναι οι επαγγελματίες του μέλλοντος. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιουργείται, όμως, και η ανάγκη ύπαρξης ενός υψηλά καταρτισμένου προσωπικού, με διοικητικές και οργανωτικές δεξιότητες, το οποίο θα μπορεί να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του επαγγέλματος αλλά και να συμβάλλει στην αναβάθμιση και τη βιώσιμη ανάπτυξη του τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών.

Για να μπορέσουν να λάβουν οι αυριανοί επαγγελματίες μία ολιστική τουριστική εκπαίδευση, είναι απαραίτητο να επιλέξουν το κατάλληλο εκπαιδευτικό οργανισμό για τις σπουδές τους. Εδώ είναι που έρχεται το Bachelor’s Degree in Hospitality Management του LE MONDE College – Tourism College of Greece, το οποίο προσφέρει όχι μόνο πρακτικό και θεωρητικό υπόβαθρο υψηλού επιπέδου, αλλά και δικτύωση με τουριστικές επιχειρήσεις.

Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου

Καθώς το LE MONDE College – Tourism College of Greece αποτελεί τον απόλυτα εξειδικευμένο πάροχο σπουδών φιλοξενίας επιπέδου Bachelor, το Bachelor’s Degree που προσφέρει συνδυάζει τη θεωρητική με την εμπειρική γνώση πανεπιστημιακού επιπέδου, με διεθνή προσανατολισμό, δίνοντας έμφαση στην επιχειρηματικότητα, την καινοτομία και την πρωτοπορία.

Αξιοποιώντας τη μεγαλύτερη -πάνω από 25 χρόνια- αποκλειστική εξειδίκευση στον κλάδο της τουριστικής και ξενοδοχειακής εκπαίδευσης, τo LE MONDE College διαθέτει ένα άριστο εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο διακρίνεται όχι μόνο σε ακαδημαϊκό επίπεδο αλλά και σε επαγγελματικό, με μεγάλη εργασιακή εμπειρία σε κορυφαία ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι φυσικά, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των φοιτητών, ως μέντορες, εμπνέοντας και καθοδηγώντας τα αυριανά στελέχη του τουριστικού κλάδου.

Εξειδικευμένο πρόγραμμα σπουδών με διεθνή χαρακτήρα

Μιλώντας για σύγχρονη εκπαίδευση, το πρόγραμμα σπουδών του Bachelor’s Degree in Hospitality Management είναι εξειδικευμένο, ενώ προσαρμόζεται στις ανάγκες της εποχής έχοντας το «βλέμμα» του στραμμένο στο μέλλον. Συγκεκριμένα αποτελείται από έξι εξάμηνα μαθημάτων που αφορούν σε διάφορους τομείς όπως τα οικονομικά, το digital marketing, το Guest Experience Management και την επιχειρηματικότητα. Στο έβδομο εξάμηνο οι φοιτητές εκπονούν την πτυχιακή τους εργασία, έτσι ώστε να αναπτύξουν την ικανότητα να εφαρμόζουν στην πράξη τις δεξιότητες, τις γνώσεις και την κριτική σκέψη που αποκτήθηκαν κατά τη διάρκεια των προηγούμενων εξαμήνων.

Στο σημείο αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά ενώ το Bachelor’s Degree in Hospitality Management του LE MONDE College ακολουθεί τις τάσεις και τις σημερινές επιταγές της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς, μέσω της συνεργασίας του με το University of Applied Sciences Haaga - Helia της Φινλανδίας που αποτελεί εκπαιδευτικό πρότυπο σε διεθνές επίπεδο.

Με την ολοκλήρωση των σπουδών τους, οι φοιτητές μπορούν να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν, ως εργαζόμενοι πια, τις προκλήσεις του κλάδου καθώς γνωρίζουν τη λειτουργία μιας τουριστικής επιχείρησης εκ των έσω, ενώ μπορούν να κατανοήσουν σύνθετες καταστάσεις αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα τεχνολογικά εργαλεία. Παράλληλα, μπορούν να εξασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία της επιχείρησής τους, ιεραρχούν τις προτεραιότητες και λαμβάνουν τις κατάλληλες αποφάσεις, ενώ συγχρόνως εφαρμόζουν την κουλτούρα της ελληνικής φιλοξενίας, με διεθνείς όρους.

Ευρύ δίκτυο επαφών σε Ελλάδα και εξωτερικό

Εκτός από τα μαθήματα, σε αυτήν την άνω των 25 χρόνων πορεία του LE MONDE College – Tourism College of Greece, ο εκπαιδευτικός όμιλος έχει αναπτύξει συνεργασίες με εκατοντάδες τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας αλλά και του εξωτερικού, κάτι το οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει καθένας από τους παραπάνω από τους 11.500 αποφοίτους του, ανάμεσά τους και επαγγελματίες που έχουν διακριθεί στον κλάδο του τουρισμού. Με αυτόν τον τρόπο, οι φοιτητές, τελειώνοντας το Bachelor’s Degree μπορούν να χαράξουν, αν το επιθυμούν, ακόμα και διεθνή πορεία.

Είναι φανερό, λοιπόν, πως, σε μια εποχή κατά την οποία ο τουρισμός εμφανίζει δυναμική άνοδο, η σωστή και πολύπλευρη κατάρτιση των σημερινών φοιτητών είναι κομβικής σημασίας. Υπό αυτό το πρίσμα, το LE MONDE College – Tourism College of Greece και το Bachelor’s Degree in Hospitality Management προσφέρει σήμερα ό,τι χρειάζονται οι επαγγελματίες του «αύριο» για μια πετυχημένη πορεία στον κλάδο του τουρισμού.

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης