ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ALUMIL: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

ALUMIL: Εξασφάλισε χρηματοδότηση 15 εκατ. ευρώ από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
Alumil

Έγκριση για τη χρηματοδότηση του νέου της επενδυτικού πλάνου με το ποσό των 15 εκατ. ευρώ εξασφάλισε από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας η ALUMIL, η κορυφαία εταιρεία αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου στην Ελλάδα.

Η εν λόγω εξέλιξη θα δώσει νέα ώθηση στην ALUMIL, που σχεδιάζει την περαιτέρω ενίσχυση των εγκαταστάσεών της, προετοιμαζόμενη για μια χρονιά κατά την οποία προβλέπεται ρεκόρ κύκλου εργασιών.

Η χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εγκρίθηκε στη βάση ενός συγκεκριμένου επενδυτικού πλάνου, το οποίο, με την υλοποίησή του, θα ενδυναμώσει περαιτέρω την ελληνική πολυεθνική, ενισχύοντάς την σε επίπεδο παραγωγικής δυναμικότητας και ψηφιοποίησης.

alumil_recycling-unit-kilkis.jpg

Ειδικότερα προς αυτή την κατεύθυνση οι επενδύσεις προβλέπουν:

  • Την αγορά οικοπέδου 35.000 τ.μ. και κτιρίου 6.000 τ.μ.
  • Τη δημιουργία νέας εγκατάστασης για τη στέγαση ρομποτικής αποθήκης 4.000 θέσεων.
  • Την αγορά αυτόματης μηχανής συσκευασίας.
  • Την απόκτηση νέου προηγμένου ERP συστήματος.

State of the art παραγωγικές εγκαταστάσεις, προηγμένες διαδικασίες παραγωγής

Οι νέες επενδύσεις έρχονται να προστεθούν στις ήδη προηγμένες εγκαταστάσεις της εταιρείας, η οποία διαθέτει μια πλήρως καθετοποιημένη παραγωγή, έχοντας απόλυτο έλεγχο σε κάθε φάση της μέχρι την παράδοση του τελικού προϊόντος. Μάλιστα, η παραγωγική διαδικασία βασίζεται στις αρχές της βιωσιμότητας και της κυκλικής οικονομίας, με την εταιρεία να δίνει έμφαση στο χαμηλότερο δυνατό ανθρακικό αποτύπωμά της.

Άλλωστε, η επένδυση της ALUMIL για τη δημιουργία σύγχρονης μονάδας διαλογής και επεξεργασίας σκραπ αλουμινίου στις εγκαταστάσεις της στη Βιομηχανική Περιοχή του Κιλκίς σε συνδυασμό με το χυτήριό της τής δίνουν την ευχέρεια να παράγει δευτερόχυτο αλουμίνιο (Loop 80 & Loop 60, το πρώτο πιστοποιημένο ανακυκλωμένο αλουμίνιο στην Ελλάδα για προφίλ αρχιτεκτονικών συστημάτων, με 80% και 60% ανακυκλωμένο υλικό αντίστοιχα), για το οποίο απαιτείται 95% λιγότερη ενέργεια σε σχέση με το πρωτόχυτο.

aluminium-billets.jpg

Παράλληλα, το εξελιγμένο Διεθνές Κέντρο Logistics της εταιρείας σε συνδυασμό με τις αποθήκες της ανά τον κόσμο την καθιστούν ολοκληρωμένο «παίκτη» παγκόσμιας κλάσης, που μπορεί να εξυπηρετήσει τις αγορές όλου του κόσμου.

Επίσης, η ALUMIL έχει επενδύσει στην Τεχνητή Νοημοσύνη, αναγνωρίζοντας κατά τη διάρκεια της παραγωγής, σε πραγματικό χρόνο, επιφανειακά σφάλματα που δημιουργούνται και προλαμβάνοντας έτσι την παραγωγή ακατάλληλου προϊόντος.

Παράλληλα, έχει καταφέρει μέσω ενός μοντέλου μηχανικής μάθησης να σχεδιάσει τις βέλτιστες συνθήκες παραγωγής, γεγονός που, εκτός από τη μείωση του σκραπ, συμβάλλει και στη μείωση της καταναλισκόμενης ενέργειας, αλλά και στον περιορισμό του ανθρακικού της αποτυπώματος.

Alumil -Klikis-Premises.jfif

Μεταξύ άλλων, εδώ και μία διετία η ALUMIL έχει ενσωματώσει ένα εκ των κορυφαίων συστημάτων Advanced Planning & Scheduling (APS), θέλοντας να εξυπηρετήσει την απαιτητική φύση των παραγωγικών της διαδικασιών, αλλά και τον συνδυασμό του βαθμού πολυπλοκότητας με τη μεγάλη γκάμα των προϊόντων, όπως επίσης και τα υψηλά στάνταρ ποιότητας που εφαρμόζει.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει επίσης και στην υιοθέτηση μιας ενοποιημένης διαδικασίας με στόχο την εξισορρόπηση προσφοράς και ζήτησης (Sales & Operations Planning-S&OP), με την οποία βελτιστοποίησε την κατανομή των πόρων.

Τόσο το APS όσο και το S&OP εξασφάλισαν στην ALUMIL ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, δίνοντάς της τη δυνατότητα να διαφοροποιηθεί από τον ανταγωνισμό. Μάλιστα, η νέα επένδυση για τη δημιουργία ρομποτικής αποθήκης 4.000 θέσεων συνάδει με τις προαναφερθείσες κινήσεις και με την ολοκλήρωσή της θα συμβάλει τα μέγιστα στον εκσυγχρονισμό των διαδικασιών της εταιρείας και στη βελτίωση των χρόνων παράδοσης προς τους συνεργάτες της.

A.I.-alumil.jpg