ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέες προοπτικές για τις διμερείς επιχειρηματικές και εξαγωγικές σχέσεις Ελλάδας- Αυστραλίας

Η πόλη του Σίδνεϊ

Ως οδικός χάρτης για το μέλλον των διμερών συνεργασιών Ελλάδας και Αυστραλίας σε επιχειρηματικό, βιομηχανικό και εξαγωγικό επίπεδο εκτιμάται ότι μπορεί να λειτουργήσει το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν πέντε φορείς με έδρα την Ελλάδα με την Εθνική Ομοσπονδία Ελληνο-Αυστραλιανών Εμπορικών και Επαγγελματικών Επιμελητηρίων (HACCI NF).

Πρόκειται για τα εμποροβιομηχανικά επιμελητήρια Αθηνών (ΕΒΕΑ), Πειραιά (ΕΒΕΠ) και Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ), τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΣΕΒΕ) και το Εθνικό Επιμελητηριακό Δίκτυο Ελληνίδων Γυναικών Επιχειρηματιών (ΕΕΔΕΓΕ), που σύντομα θα ορίσουν τους εκπροσώπους τους για την επίβλεψη της υλοποίησης κοινών δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών.

Το μνημόνιο συνεργασίας στοχεύει, μεταξύ άλλων, στη διευκόλυνση της δικτύωσης μεταξύ Ελληνοαυστραλών και Ελλήνων επιχειρηματιών, μέσω ενός κεντρικού συστήματος επικοινωνίας. Περιλαμβάνει, επίσης, την ανταλλαγή γνώσεων και την παρουσίαση καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων στην Αυστραλία μέσω τηλεδιασκέψεων και τακτικών σεμιναρίων, με στόχο τη δημιουργία οφέλους και δυνητικών επενδυτικών και άλλων ευκαιριών.

Κατά την πρόεδρο του ΕΒΕΑ και του ΕΕΔΕΓΕ, Σοφία Κουνενάκη- Εφραίμογλου, η υπογραφή της συμφωνίας θα προσφέρει νέες ευκαιρίες για εξαγωγές, επενδύσεις και την προώθηση καινοτόμων ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές του εξωτερικού. Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ, Βασίλης Κορκίδης, σημείωσε ότι το επιμελητήριο θεωρεί το μνημόνιο υψίστης σημασίας. Τους ισχυρούς δεσμούς Ελλάδας και Αυστραλίας επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ, Ιωάννης Μασούτης, σύμφωνα με τον οποίο πέραν του μεγέθους της αυστραλιανής οικονομίας, η χώρα διαθέτει πολύ σημαντική και ιδιαίτερα δραστήρια ομογένεια. Κατά τον πρόεδρο του ΣΕΒΕ, Συμεών Διαμαντίδη, η συγκεκριμένη συνεργασία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στις συλλογικές προσπάθειες για την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων, την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την υποστήριξη της επιχειρηματικής ανάπτυξης σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο.

Ως ιστορική στιγμή για την Εθνική Ομοσπονδία της HACCI χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας η πρόεδρος του συμβουλίου του φορέα, Φωτεινή Κυπραίου, ενώ οι πρέσβεις της Αυστραλίας στην Ελλάδα, Αλισον Ντάνκαν και της Ελλάδας στην Αυστραλία, Σταύρος Βενιζέλος, χαιρέτισαν την πρωτοβουλία.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης