ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Unilever Hellas: Τι απαντά στα δημοσιεύματα για την περικοπή θέσεων εργασίας

Σε ανακοίνωσή της η Unilever Hellas αναφέρεται στα δημοσιεύματα του ξένου τύπου τα οποία υποστηρίζουν ότι η Unilever θα περικόψει 3.200 εργασία στην Ευρώπη και 7.500 παγκοσμίως. Η ελληνική εταιρεία διευκρινίζει ότι το Πρόγραμμα Παραγωγικότητας αφορά συγκεκριμένα τους ρόλους υπαλλήλων γραφείων, καθώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη και στα κέντρα διανομής Ρέντη και Σχηματαρίου.

Παράλληλα τονίζει ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η νέα οργανωτική δομή για τη χώρα μας και, αντίστοιχα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα επηρεαστούν από την εφαρμογή αυτής της νέας δομής.

Η ανακοίνωση της Unilever Hellas:

«Σε συνέχεια πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με το πλάνο αναδιοργάνωσης της εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο και τον αντίκτυπο που αυτή η αλλαγή θα επιφέρει στις θέσεις εργασίας στην Ελληνική εταιρεία, η Unilever Hellas, διευκρινίζει ότι δεν έχει ακόμα καθοριστεί η νέα οργανωτική δομή για τη χώρα μας και, αντίστοιχα, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό των θέσεων εργασίας που θα επηρεαστούν από την εφαρμογή αυτής της νέας δομής.

Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι, το Πρόγραμμα Παραγωγικότητας δεν αφορά το σύνολο της Unilever αλλά συγκεκριμένα τους ρόλους υπαλλήλων γραφείων, καθώς εξαιρούνται οι εργαζόμενοι που υπάγονται στο εργοστάσιο του Ρέντη και στα κέντρα διανομής Ρέντη και Σχηματαρίου.

Στην Ελλάδα, οι επίσημες διαβουλεύσεις με το Σωματείο Εργαζομένων έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο της ουσιαστικής επικοινωνίας που υπάρχει διαχρονικά μεταξύ της Διοίκησης της εταιρείας και των εκπροσώπων του Σωματείου, με κοινό στόχο την αμοιβαία συνεργασίας προς όφελος των εργαζομένων.

Η βασική προτεραιότητα της Unilever Hellas είναι να διασφαλιστεί ότι αυτή η αλλαγή θα είναι όσο τον δυνατόν πιο ομαλή για όλους τους εργαζομένους των οποίων οι θέσεις θα επηρεαστούν. Σε άμεση επικοινωνία και διάλογο με το Σωματείο Εργαζομένων, και σεβόμενη την εμπιστευτικότητα αυτών των διαβουλεύσεων, η Διοίκηση της εταιρείας παραμένει προσανατολισμένη στην ουσιαστική στήριξη όλων των εργαζομένων κατά τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, με υπηρεσίες και παροχές πέραν των απαιτήσεων της νομοθεσίας.

Το νέο μοντέλο λειτουργίας και οργανωτικής δομής αναμένεται να ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2025 και να ολοκληρωθεί μέσα στο ερχόμενο έτος. Σύμφωνα με τους στόχους του παγκόσμιου Προγράμματος, θα εστιάζει σε μια πιο ενοποιημένη οργάνωση ως One Unilever και στην περαιτέρω ενίσχυση της τεχνογνωσίας και της ανταγωνιστικότητας της εταιρείας, υποστηρίζοντας τη σταθερότητα και την ευημερία της, μακροπρόθεσμα.»

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης