ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος

Τι δείχνουν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου της Vodafone Ελλάδος
VODAFONE

Ελαφρά αύξηση στα έσοδα από υπηρεσίες παρουσίασε η Vodafone Ελλάδος κατά το α’ τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους (Απρίλιος – Ιούνιος 2024) με την άνοδο να αποδίδεται στην ενισχυμένη ζήτηση για υπηρεσίες από εταιρικούς πελάτες αλλά και στην αύξηση των τιμών στα συμβόλαια κινητής.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα που δημοσίευσε χθες ο όμιλος Vodafone, τα έσοδα από υπηρεσίες για το τρίμηνο Απριλίου – Ιουνίου 2024 στην ελληνική θυγατρική αυξήθηκαν κατά 2,8% σε ετήσια βάση και διαμορφώθηκαν στα 219 εκατ. ευρώ από 213 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της προηγούμενης χρονιάς. Σημειώνεται ότι στο α’ και στο γ’ τρίμηνο του οικονομικού έτους της ο όμιλος Vodafone δεν δημοσιοποιεί τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα πολλών εκ των θυγατρικών του, συμπεριλαμβανομένης και αυτής στην Ελλάδα.

Αξιοσημείωτη είναι, επίσης, η αύξηση που υπήρξε στις συνδέσεις κινητής που αυξήθηκαν κατά 30 χιλιάδες σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο και στο τέλος Ιουνίου έφθασαν στα 4,339 εκατομμύρια. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις νέες συνδέσεις συμβολαίου που έφθασαν στις 48 χιλιάδες, ενώ από την άλλη πλευρά μειώθηκαν κατά 18 χιλιάδες οι συνδέσεις καρτοκινητής.

Όσον αφορά στις ευρυζωνικές συνδέσεις, αυτές μειώθηκαν κατά 3 χιλιάδες στο συγκεκριμένο τρίμηνο και διαμορφώθηκαν στις 931 χιλιάδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Vodafone Ελλάδος για τρία συνεχόμενα τρίμηνα έχει απώλειες 3 χιλιάδων ευρυζωνικών συνδέσεων ανά τρίμηνο.

Το μέσο μηνιαίο έσοδο ανά πελάτη (ARPU) στην κινητή τηλεφωνία παρέμεινε σταθερό σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο τρίμηνο στα 9,8 ευρώ. Το ARPU στις συνδέσεις συμβολαίου έπεσε στα 15,4 ευρώ (από 16,2 ευρώ), ενώ εκείνο της καρτοκινητής ανέβηκε στα 5 ευρώ από 4,8 ευρώ.

Εντυπωσιακή είναι πάντως η αύξηση στη χρήση δεδομένων κινητής. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Vodafone, οι Έλληνες πελάτες της διακίνησαν 139.711 TBs κατά τη διάρκεια του τριμήνου Απριλίου – Ιουνίου 2024. Ο αντίστοιχος όγκος στο ίδιο τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς ήταν στα 93.261 TBs, όπερ σημαίνει ότι η αύξηση ήταν της τάξεως του 49,27%.