ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΕΥ: Μετακομίζει σε νέα γραφεία στο Μαρούσι το 2026

ΕΥ: Μετακομίζει σε νέα γραφεία στο Μαρούσι το 2026

Για το 2026 προγραμματίζει η ΕΥ Ελλάδος τη μετακόμιση της σε νέες, σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Μαρούσι, επιδιώκοντας να προσφέρει την καλύτερη δυνατή εργασιακή εμπειρία στους εργαζόμενους της, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της σχετικής παρουσίασης.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστόν, η ΕΥ Ελλάδος προχώρησε σε δεσμευτική συμφωνία μακροχρόνιας μίσθωσης δύο κτηρίων του υπό κατασκευή συγκροτήματος «The Grid», που αναπτύσσεται από τις Noval Property και Brook Lane Capital. Πρόκειται για την περιοχή όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις της Kodak και το συγκεκριμένο συγκρότημα θεωρείται από τα πλέον ενδιαφέροντα projects στο χώρο του real estate.

Το νέο, βιοκλιματικό συγκρότημα γραφείων θα καταλαμβάνει ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο επί της συμβολής των οδών Χειμάρρας και Αμαρουσίου-Χαλανδρίου στο Μαρούσι, και αναμένεται να παραδοθεί στο πρώτο μισό του 2025 για τις απαραίτητες εργασίες, ώστε η μετεγκατάσταση της εταιρείας να ξεκινήσει μέσα στο 2026. Η EY θα μισθώσει δύο από τα τέσσερα κτήρια του συγκροτήματος, συνολικής επιφάνειας άνω των 12.230 τ.μ.

Σύμφωνα με την ΕΥ, η απόφαση για τα νέα γραφεία, έρχεται ως αποτέλεσμα συνεχόμενων ετών αξιοσημείωτης ανάπτυξης της εταιρείας στην Ελλάδα, καθώς και πολύ σημαντικής αύξησης του αριθμού του ανθρώπινου δυναμικού της. Στο διάστημα των δέκα ετών από τη μετακόμιση της EY Ελλάδος στο τωρινό της κτήριο στο Μαρούσι, το 2014, οι άνθρωποί της αυξήθηκαν περισσότερο από 240%. Σήμερα, η EY Ελλάδος απασχολεί 2.500 ανθρώπους σε όλη τη χώρα, με γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ σχεδιάζεται και περαιτέρω επέκτασή της με γραφεία στο Ηράκλειο της Κρήτης. Η εκτίμηση για το 2026 είναι ότι ο αριθμός των εργαζομένων θα έχει φθάσει τουλάχιστον τα 2800 άτομα.

Όπως αναφέρθηκε, τα νέα γραφεία στο Μαρούσι, σχεδιάζονται ώστε να ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις δυναμικές ανάγκες, τόσο των ανθρώπων, όσο και των πελατών της EY, και καθοδηγούνται από τις αξίες της – όπως η βιώσιμη ανάπτυξη, το wellbeing, η ευελιξία, και η διαφορετικότητα, η ισότητα και η συμπερίληψη – καθώς και τις σύγχρονες αρχές σχεδιασμού βιώσιμων γραφειακών συγκροτημάτων.

Τον εσωτερικό σχεδιασμό των νέων γραφείων της EY Ελλάδος, έχει αναλάβει η αρχιτεκτονική εταιρεία A&M Architects.

Ειδική έμφαση δόθηκε στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος που τοποθετεί και τις ανάγκες των πελατών, αλλά και την καλύτερη δυνατή εμπειρία τους, στην καρδιά των καθημερινών διεργασιών, με νέους, ευέλικτους χώρους, που ενσωματώνουν προηγμένες τεχνολογίες, όπως το ανανεωμένο και ενισχυμένο hub συν-δημιουργίας και καινοτομίας EY wavespace Athens και αίθουσες συν-εργασίας.

Οι νέοι χώροι στοχεύουν στη στενότερη διάδραση πελατών και ανθρώπων της EY, για τον από κοινού σχεδιασμό καινοτόμων λύσεων, προϊόντων και εμπειριών υψηλής προστιθέμενης αξίας, που θα ανταποκρίνονται ακόμη αποτελεσματικότερα στις δυναμικά μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και τις μελλοντικές επιχειρηματικές προκλήσεις, με την αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών, όπως της τεχνητής νοημοσύνης και των data analytics, και μεθοδολογιών, όπως το design thinking.

Τα νέα γραφεία, που σχεδιάστηκαν από το διεθνώς αναγνωρισμένο αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, φιλοδοξούν να αποτελέσουν σημείο αναφοράς για τα επαγγελματικά κτηριακά συγκροτήματα, στο Μαρούσι και, ευρύτερα, στην Αθήνα. Πρωταρχικός είναι ο στόχος της περαιτέρω μείωσης του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας, σύμφωνα, μάλιστα, με τη δέσμευση του παγκόσμιου οργανισμού της EY για επίτευξη μηδενικής καθαρής κατανάλωσης άνθρακα (net zero) το 2025.

Στο πλαίσιο αυτό, τα γραφεία θα είναι πλήρως εναρμονισμένα με τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης και του βιοκλιματικού σχεδιασμού, και αναμένεται να λάβουν τις κορυφαίες πιστοποιήσεις LEED Platinum (Leadership in Energy and Environmental Design) και WELL Building Standard. Παράλληλα, θα εξασφαλίζουν την επίτευξη ενεργειακής βαθμίδας Α+, κατά τον Κανονισμό Ενεργειακής Απόδοσης Κτηρίων, ενώ θα διαθέτουν υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ξεχωριστούς χώρους στάθμευσης για ποδήλατα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ