ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Lidl Ελλάς: Επενδύσεις 1,4 δισ. ευρώ στα 25 χρόνια της στην Ελλάδα - Τα νέα πλάνα

Επενδύσεις άνω των 1,4 δισ. ευρώ από το 1999 που δραστηριοποιείται στην ελληνική αγορά, έχει πραγματοποιήσει η Lidl Ελλάς, η οποία συμπληρώνει φέτος 25 χρόνια παρουσίας στη χώρα μας.

Όπως σημείωσε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό των 25 ετών ο πρόεδρος διοίκησης της Lidl Hellas, Martin Brandenburger, «η αλυσίδα μεγαλώνει μαζί με την Ελλάδα και τους προμηθευτές της και έχει καθιερωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους στο ελληνικό λιανεμπόριο. «Ξεκάθαρος στόχος για εμάς είναι να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες των καταναλωτών εύκολα, απλά και γρήγορα» συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος δε στη συνεργασία της εταιρείας με τους προμηθευτές της ο κ. Brandenburger, επισήμανε ότι η αλυσίδα αποτελεί έναν φερέγγυο συνεργάτη προχωρώντας σε αποπληρωμή εντός 41 ημερών, έναντι 117 ημερών που αποτελεί τον μέσο όρο της αγοράς.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με τους εγχώριους προμηθευτές, το 2023 η Lidl προχώρησε στην παραγωγή 1.624 προϊόντων από 409 παραγωγούς, όπως επισήμανε ο κ. Brandenburger ενώ σημείωσε ότι ο τζίρος από τις εξαγωγές που κάνουν τα ελληνικά προϊόντα μέσω του μητρικού ομίλου Schwarz, σε συνολικά 31 αγορές, ανήλθαν πέρσι στο μισό δισ. ευρώ.

Το νέο κατάστημα στην Αθήνα και τα self checkout ταμεία

Η Lidl Ελλάς αριθμεί αυτή τη στιγμή 230 καταστήματα και απασχολεί πάνω από 6.700 εργαζόμενους. Όπως σημείωσε στο περιθώριο της εκδήλωσης ο Martin Brandenburger, μέχρι το τέλος καλοκαιριού αναμένεται να λειτουργήσει ένα νέο κατάστημα στην Αθήνα.

Παράλληλα τον Ιούνιο ξεκίνησε πιλοτικά το πρώτο self checkout ταμείο σε κατάστημα στην Σίνδο Θεσσαλονίκης ενώ το επόμενο διάστημα θα επεκταθεί και στην Αθήνα με στόχο έως το τέλος του 2026, ταμεία self check out να βρίσκονται σε όλα τα σημεία του δικτύου. Ενδιαφέρον, τέλος υπάρχει και για την επέκταση του δικτύου σε νησιά, όπως η Πάρος και η Μύκονος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης