ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έτοιμη για νέες εξαγορές στην πληροφορική για την Ideal Holdings

Τις περιπτώσεις 1-2 εταιρειών από τον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής εξετάζει η διοίκηση της Ideal Holdings, η οποία δείχνει έτοιμη να προχωρήσει σε νέα εξαγορά αξιοποιώντας τα κεφάλαια που θα εισρεύσουν μέσα στο επόμενο τρίμηνο από την ολοκλήρωση της πώλησης της Astir Vitogiannis.

Αυτό ανέφερε στο περιθώριο της χθεσινής γενικής συνέλευσης ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Ideal, Πάνος Βασιλειάδης, ο οποίος απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες τονίζοντας ότι όταν υπάρξει κάποια συμφωνία, η εταιρεία θα προβεί στις σχετικές ανακοινώσεις.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος του ομίλου, Λάμπρος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος συμμετείχε μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, επεσήμανε και αυτός ότι δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο και «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τον Σεπτέμβριο» όπως σημείωσε χαρακτηριστικά. Ο κ. Παπακωνσταντίνου σημείωσε ότι η διοίκηση εξετάζει περιπτώσεις προς διάφορες κατευθύνσεις και πρόσθεσε ότι «θα είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».

Πρακτικά, η επαναπένδυση των κεφαλαίων που θα εισρεύσουν από την πώληση της Astir Vitogiannis, ύψους 136 εκατ. ευρώ, αποτελεί μονόδρομο, καθώς υπάρχει σχετικός όρος στο ομολογιακό δάνειο που έχει συνάψει ο όμιλος. Το ομολογιακό δάνειο προβλέπει ότι τα κεφάλαια από κάποια πώληση θα πρέπει να επανεπενδυθούν εντός διετίας, διαφορετικά θα πρέπει να γίνει πλήρη αποπληρωμή του δανείου. Με δεδομένο ότι οι μέχρι τώρα επενδυτικές κινήσεις έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα προσοδοφόρες (σ.σ. η αρχική επένδυση στην Astir ήταν της τάξεως των 40 εκατ. ευρώ, όπερ σημαίνει ότι η απόδοση ήταν της τάξεως του 200%), η επόμενη κίνηση εξαγοράς είναι μάλλον επικείμενη.

Αν και δεν αποκλείεται να υπάρξει κίνηση σε άλλον τομέα πέραν της πληροφορικής (σ.σ. η Ideal ελέγχει τα Attica Stores), ο συγκεκριμένος κλάδος δείχνει να παρουσιάζει τις περισσότερες ευκαιρίες. Η Ideal Holdings έχει δημιουργήσει έναν όμιλο εταιρειών που κινείται σε διάφορους τομείς με την Byte, η οποία εξαγοράστηκε πέρσι, να είναι ένας system integrator με σημαντική παρουσία στον δημόσιο τομέα, την Ideal Electronics, η οποία κινείται στον τομέα της χονδρικής διάθεσης και διανομής ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών, την Adacom και τη Netbull στην κυβερνοασφάλεια και την i-docs στον τομέα της διαχείρισης εγγράφων. Ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι οι εταιρείες που εξετάζει η Ideal δραστηριοποιούνται σε συμπληρωματικούς τομείς, κάτι σημαίνει ότι πιθανότατα προέρχονται από περιοχές όπως το cloud και το επιχειρηματικό λογισμικό.

Όσον αφορά την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων, η διοίκηση της Ideal Holdings ανέφερε ότι το 2023 ήταν μία σημαντική χρονιά αλλά το 2024 μπορεί να αποδειχθεί καλύτερη, όσον αφορά την επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης