ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Έως 30/6 βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα στην μουσική

Έως 30/6 βρίσκεται σε ισχύ η συμφωνία για τα πνευματικά δικαιώματα στην μουσική
ΑΠΕ ΜΠΕ

Η παράταση συμφωνίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) και του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων - Η Αυτοδιαχείριση λήγει την 30ή Ιουνίου 2024, όπως ενημερώνει τις επιχειρήσεις το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σκοπός της εν λόγω συμφωνίας είναι η ρύθμιση του τοπίου των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.

Δηλαδή, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, έως την 30ή Ιουνίου 2024, έχουν τη δυνατότητα να αποδεχθούν και να ενταχθούν στην εν λόγω συμφωνία προκειμένου να μην έχουν χρεώσεις, καθώς και να αποφύγουν μηνύσεις που μπορεί να έχουν προκύψει. Δύναται να ενταχθούν ακόμη και επιχειρήσεις που έχουν ήδη δεχθεί αγωγή, πληρώνοντας το ποσό των 300 ευρώ, επωφελούμενοι αρκετά χρήματα από τη διαπραγμάτευση και τα έξοδα των προστίμων και των δικαστικών.

Τυχόν περαιτέρω πληροφορίες παρέχονται από το τμήμα Δημόσιας Εκτέλεσης του Οργανισμού Συλλογικής Διαχείρισης Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων - Η Αυτοδιαχείριση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ