ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Όμιλος BAT: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των επενδύσεων ως top αγορά εναλλακτικών στο κάπνισμα επιλογών

Όμιλος BAT: Η Ελλάδα στο επίκεντρο των επενδύσεων ως top αγορά εναλλακτικών στο κάπνισμα επιλογών

Καθώς βρισκόμαστε στην αναζήτηση εναλλακτικών ως προς το κάπνισμα επιλογών – σε παγκόσμιο επίπεδο – η καινοτομία και η τεχνολογία μπορούν να γίνουν οι «οδηγοί» προς το μέλλον.

Με στόχο την παροχή επιλογών προς τους ενήλικους καταναλωτές, ο κλάδος επενδύει στην έρευνα, ενισχύοντας ταυτόχρονα την απασχόληση και την οικονομία, όπου δραστηριοποιείται.

Σήμερα, άλλωστε, η εμπειρία σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως έχει αξιολογηθεί από την επιστημονική κοινότητα, έχει αναδείξει τις γενικές κατευθύνσεις προς την αναζήτηση λύσεων και εναλλακτικών στο κάπνισμα επιλογών.

Με την αξιοποίηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας, κατόπιν επισταμένης έρευνας και ανάπτυξης, σε εξειδικευμένα R&D κέντρα με καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό, αναπτύσσονται επιλογές που μπορούν να συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου. Ήδη προς την κατεύθυνση αυτή δραστηριοποιούνται εντατικά κορυφαίοι επιχειρηματικοί όμιλοι διεθνώς, θέτοντας τα θεμέλια της αναπτυξιακής πορείας του κλάδου, προς ένα μέλλον που θα διατηρεί, ταυτόχρονα, τα κεκτημένα ως προς την απασχόληση και τη συμβολή στην οικονομία.

Ο Όμιλος της ΒΑΤ δημιουργεί ένα Καλύτερο Αύριο, αξιοποιώντας την Καινοτομία, την Τεχνολογία και την Επιστήμη

Πρωτοπόρος στον τομέα αυτό καθίσταται και ο Όμιλος της ΒΑΤ, που έχει θέσει την καινοτομία και την τεχνολογία ως τους κινητήριους μοχλούς των επενδύσεών του, αναφορικά με τις εναλλακτικές στο κάπνισμα επιλογές. Ήδη στα κέντρα R&D και καινοτομίας του Ομίλου, η ΒΑΤ εργάζεται για να επιτύχει τον σκοπό της να δημιουργήσει ένα Καλύτερο Αύριο (A Better Tomorrow), προσφέροντας στους ενήλικους καταναλωτές της ποιοτικά προϊόντα που περνούν πολλαπλούς ελέγχους πριν από την κυκλοφορία τους στην αγορά.

Η Ελλάδα στο επίκεντρο των επενδύσεων της BAT

Η χώρα μας βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της ΒΑΤ διαχρονικά αλλά και των συγκεκριμένων επενδύσεων ειδικά, καθώς η Ελλάδα αποτελεί μια από τις top αγορές που έχει επιλέξει ο Όμιλος για τη διευρυμένη γκάμα των προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι τα προϊόντα νέας κατηγορίας, όπως το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse, κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά στην ελληνική αγορά το 2018.

Πρόσφατα η BAT Hellas επέκτεινε την επιχειρηματική της δραστηριότητα στην Ελλάδα μέσα από την καινοτομία και τη διεύρυνση του προϊοντικού χαρτοφυλακίου της, δηλώνοντας σαφώς ότι τα αναπτυξιακά σχέδια του Ομίλου περιλαμβάνουν σε κεντρική θέση την ελληνική αγορά. Ταυτόχρονα, με τη στάση αυτή της εταιρείας, ενισχύεται η συμβολή της στην ελληνική οικονομία και την κοινωνία, στηρίζοντας τα παραδοσιακά σημεία πώλησης (περίπτερα και μίνι μάρκετ) και την απασχόληση.

H BAT Hellas, άλλωστε, συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία και κοινωνία από το 1999, καταγράφοντας σημαντική συνεισφορά μέσα από τις επιχειρηματικές δραστηριότητές της και κατακτώντας υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η εταιρεία είναι μέλος του διεθνούς Ομίλου British American Tobacco p.l.c., που λειτουργεί από το 1902 και αποτελεί σήμερα έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους καταναλωτικών αγαθών, με περισσότερους από 50.000 εργαζομένους σε περισσότερες 175 αγορές.

Με την καινοτομία και την τεχνολογία στη «φαρέτρα» της, η ΒΑΤ προχωρά στο μέλλον, προσφέροντας εναλλακτικές στο κάπνισμα επιλογές στους ενήλικες καταναλωτές που την εμπιστεύονται διαχρονικά, ενισχύοντας τη θέση της στην Ελλάδα και διεθνώς.