ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Νέα επιχείρηση: Πώς θα διασφαλίσετε την επένδυσή σας και θα περιορίσετε τους κινδύνους

Αλήθεια, ποια είναι τα στοιχεία-«κλειδιά» που θέτουν τις βάσεις για μία επιτυχημένη επιχειρηματική πορεία; Άραγε, πώς μπορεί ένας σύγχρονος επιχειρηματίας να διασφαλίσει ότι μέσα από την επένδυσή του θα πετύχει τους στόχους του; Τελικά, πόσο σίγουρος μπορεί να είναι κάποιος για το επιχειρηματικό του πλάνο;

Πίσω από κάθε μικρή, μεσαία ή μεγάλη επιχείρηση βρίσκονται οι επιθυμίες και το μεράκι των ανθρώπων της, οι ιδέες που ξεκίνησαν από απλές σκέψεις και τελικά, πήραν «σάρκα και οστά».

Είτε πρόκειται για μία μικρομεσαία, είτε για μία μεγαλύτερη επιχείρηση, βέβαια, το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής: Τι πρέπει να εξετάσει κάποιος προτού θέσει σε εφαρμογή τα επιχειρηματικά του σχέδια; Με λίγα λόγια υπάρχει ένας περισσότερο ασφαλής δρόμος ή για την ακρίβεια, ποιο είναι το μονοπάτι που μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία, χωρίς πολλά απρόοπτα και με λιγότερο άγχος;

Διασφαλίζοντας την επένδυσή σας από την πρώτη μέρα

Κάθε επιχειρηματίας θέλει να νιώθει ασφαλής να υλοποιήσει τους στόχους του και κυρίως, θέλει να γνωρίζει ότι οι πόροι που έχει αφιερώσει στη δημιουργία της επιχείρησής του, είναι διασφαλισμένοι. Και για αυτόν ακριβώς τον λόγο, μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές επενδύσεις που αξίζει να κάνει θέτοντας σε εφαρμογή το πλάνο του, αφορά στην ασφάλεια επιχείρησης που θα επιλέξει, πάντα με βάση τις δικές του μοναδικές ανάγκες.

Επενδύοντας και φροντίζοντας τον εξοπλισμό σας

Σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιείστε, θα χρειαστεί να επενδύσετε στον εξοπλισμό της επιχείρησής σας, όπως για παράδειγμα στους υπολογιστές και τις ηλεκτρονικές συσκευές. Αφού βρείτε και προμηθευτείτε τον απαραίτητο εξοπλισμό, λοιπόν, καλό είναι να τον ασφαλίσετε, ώστε να μην ανακοπεί αιφνιδίως η δυναμική των επαγγελματικών σας σχεδίων. Το να μεριμνήσετε πως δεν θα ζημιωθείτε σε περίπτωση κάποιου απροόπτου, όπως μιας βλάβης, κάποιας υλικής ζημιάς ή ακόμη και κλοπής στον εξοπλισμό σας, είναι ένα «έξυπνο» και απαραίτητο βήμα που αξίζει να κάνετε, θέτοντας σε εφαρμογή τα επιχειρηματικά σας σχέδια.

Μελετώντας με προσοχή κάθε πιθανό σενάριο

Λένε πως στη ζωή οι λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά, κάτι που ισχύει και σε ό,τι αφορά στην εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησής σας. Ένα ακόμη στοιχείο-«κλειδί», λοιπόν, που μπορεί να δώσει το προβάδισμα σε έναν επιχειρηματία, είναι το να εξετάσει με προσοχή -και πριν ακόμη θέσει σε λειτουργία την επιχείρησή του- κάθε πιθανό σενάριο που μπορεί να προκύψει και να φροντίσει να υπάρχει ένα σχέδιο συνέχισης των εργασιών του όσο πιο άμεσα γίνεται. Μία ληστεία, ένας σεισμός, ένα ατύχημα, μία φωτιά, ή ακόμη και μικρότεροι κίνδυνοι οι οποίοι όμως μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές ζημιές όπως διαρροή σωληνώσεων ή ένα βραχυκύκλωμα, είναι σενάρια μη επιθυμητά για τα οποία, ωστόσο, καλό είναι να μεριμνήσετε, επιλέγοντας την κατάλληλη για τις ανάγκες σας ασφάλιση επιχειρήσεων. Γιατί, η ασφάλιση επιχείρησης περιλαμβάνει όλες εκείνες τις καλύψεις, ώστε να αποκαταστήσετε τη βλάβη άμεσα, ενώ σας προστατεύει και από τυχόν συνέπειες αυτών των ζημιών όπως η αποθήκευση των προϊόντων σας σε ασφαλές χώρο, η αποκομιδή μπάζων κ.λπ., μέχρι όλα να γίνουν όπως πριν.

Αναζητώντας εξειδικευμένη βοήθεια και συμβουλευτική

Ακόμη και αν υπάρχουν στον κύκλο σας άτομα που σχετίζονται με τον κλάδο σας, είναι απαραίτητο να ζητήσετε εξειδικευμένη βοήθεια. Αναζητήστε έναν εξειδικευμένο σύμβουλο, που θα μπορεί να είναι πάντα στο πλευρό σας, με βάση τις ανάγκες και τους στόχους σας. Σήμερα δε, υπάρχουν εταιρείες που παρέχουν ακριβώς την εξειδικευμένη συμβουλευτική που έχουν ανάγκη οι σύγχρονοι επιχειρηματίες, με την Generali να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα. Να αναφέρουμε απλώς ότι οι πάνω από 3.500 εξειδικευμένοι σύμβουλοι του γνωστού ασφαλιστικού οργανισμού είναι πάντα δίπλα στον επιχειρηματία. Με την εμπειρία και την εξειδίκευσή τους είναι κατάλληλοι να σας κατευθύνουν, ώστε να επιλέξετε τους κατάλληλους συνδυασμούς καλύψεων και τα κεφάλαια κάλυψης και να σας καθοδηγήσουν αν συμβεί κάποιο περιστατικό.

Θέτοντας την ευελιξία ως βασικό ζητούμενο

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, η ευελιξία μπορεί να αποτελέσει το μυστικό της επιτυχίας για μία επιχείρηση. Για αυτό και ο σύγχρονος επιχειρηματίας αξίζει να μεριμνήσει, ώστε να μην επηρεάζεται από απρόοπτα και να στραφεί σε ευέλικτες λύσεις και σε ό,τι αφορά στην ασφάλεια της επιχείρησής του, δηλαδή να επιλέξει το Business On. Τι είναι το Business On και τι προσφέρει; Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ασφάλισης ιδανικό για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, που σας δίνει τον έλεγχο, σε ό,τι έχει να κάνει με την προστασία της επιχείρησής σας. Οι πολλαπλές επιλογές ανάλογα με τα χαρακτηριστικά και το είδος της επιχείρησής σας, οπότε και στη διαμόρφωση του τελικού ασφαλίστρου κάνουν το Business Οn την ιδανική λύση για κάθε επιχειρηματία. Επίσης, η δυνατότητα να συνδυάσετε την ασφάλιση υλικών ζημιών στο κτήριο και το περιεχόμενο της επιχείρησής σας με την ασφάλεια του προσωπικού σας και την κάλυψη αστικής ευθύνης έναντι τρίτων, κάνουν το Business On να ξεχωρίζει ως μία ολιστική λύση προστασίας.

Τεχνολογικά εργαλεία και υπηρεσίες εξυπηρέτησης after sales

Στην εποχή της τεχνολογίας, το να αξιοποιήσει ένας επιχειρηματίας τα οφέλη της είναι όχι απλώς σημαντικό, αλλά απαραίτητο. Και τα καλά νέα είναι πως οι ασφαλισμένοι της Generali έχουν στη διάθεσή τους μια σειρά από «έξυπνα» εργαλεία που μπορούν να διευκολύνουν την καθημερινότητά τους και να τους βοηθήσουν να αισθάνονται περισσότερη ασφάλεια. Η ψηφιακή υπηρεσία «My eClaim» της Generali -που σε περίπτωση ζημιάς της επιχείρησής σας δίνει τη δυνατότητα να καταγράψετε online τη ζημιά σας, μέσω βιντεοκλήσης- είναι ένα smart tool που αλλάζει τα δεδομένα στην ασφάλιση επιχειρήσεων και σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Επιπλέον, η Generali παρέχει άμεση αποζημίωση για ζημιές έως €2.500, χωρίς υποβολή δικαιολογητικών για ταχύτητα χωρίς γραφειοκρατία. Ενώ σε περίπτωση ζημιάς παρέχει υπηρεσία Άμεσης Τεχνικής Βοήθειας 24/7 για περιορισμό της βλάβης και στη συνέχεια αναλαμβάνει το συντονισμό και την επίβλεψη των εργασιών αποκατάστασης με συνεργαζόμενο συνεργείο, για να εστιάσετε αποκλειστικά στην επιστροφή στην κανονικότητα.

Σε όποιον τομέα και αν δραστηριοποιήστε ή σκοπεύετε να δραστηριοποιηθείτε, να θυμάστε ότι ένα υποσχόμενο ξεκίνημα, είναι εκείνο που σας κάνει να νιώθετε σιγουριά, ασφάλεια και αυτοπεποίθηση για την απόφασή σας. Ό,τι και αν περιλαμβάνει το επιχειρηματικό σας πλάνο και όποιοι και αν είναι οι στόχοι σας, λοιπόν, η ασφάλεια της επιχείρησής σας είναι το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα στην πορεία προς την επιτυχία. Αρκεί να βασίζεται σε σύγχρονες, ευέλικτες, προσωποποιημένες και εξειδικευμένες λύσεις, όπως εκείνες που προσφέρει εδώ και χρόνια η Generali στις μικρές, τις μεσαίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις που θέλουν να πάνε…ένα βήμα παραπέρα.


Μάθε περισσότερα εδώ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης