ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Οι υπηρεσίες που άλλαξαν την καθημερινότητά μας χάρη στο 4G δίκτυο

Η 4η γενιά κινητής τηλεφωνίας, πιο γνωστή με τη συντομογραφία 4G, αποτελεί πλέον βασικό κομμάτι της καθημερινότητας και των Ελλήνων χρηστών κινητών τηλεφώνων. Και οι υψηλότερες ταχύτητες και η βελτιωμένη εμπειρία που προσφέρουν, όσον αφορά στην πρόσβαση σε υπηρεσίες του Διαδικτύου, έχουν αλλάξει αρκετά πράγματα στον τρόπο με τον οποίο κινούμαστε κατά τη διάρκεια της ημέρας.

To βασικό ατού του 4G δικτύου είναι οι διπλάσιες ταχύτητες σύνδεσης που προσφέρει σε σχέση με τα προηγούμενης γενιάς δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Και είναι εξίσου σημαντικό ότι βλέπουμε να έχει αυξηθεί πλέον σε πολύ μεγάλο βαθμό το επίπεδο της πληθυσμιακής κάλυψης τόσο για το 4G όσο για το 4G+ (σ.σ. που προσφέρει ακόμη υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης) δίκτυο που ήδη λειτουργούν στην Ελλάδα πάροχοι όπως η Vodafone.

Χάρη στο 4G δίκτυο μπορείς καταρχήν να ενημερώνεσαι πολύ γρήγορα. Πλέον οι σελίδες φορτώνουν άμεσα και δεν χρειάζεται να περιμένεις, ενώ επιπλέον μπορείς να δεις και video χωρίς να ανησυχείς ότι η εικόνα θα «παγώνει» διαρκώς, διότι θα πρέπει να «κατέβουν» τα δεδομένα. Για παράδειγμα, για να δεις τα video που συνοδεύουν τα θέματα της ειδησεογραφικής σελίδας από την οποία ενημερώνεσαι, δεν χρειάζεται να περιμένεις να βρεθείς εντός του WiFi στο γραφείο ή το σπίτι σου. Όπου και αν είσαι, είναι πολύ εύκολο να τα δεις από το smartphone, το tablet ή το φορητό υπολογιστή σου!

Μία σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τον τρόπο με τον οποίο εργάζεσαι. Οι υψηλές ταχύτητες του 4G δικτύου σού προσφέρουν τη δυνατότητα να εργάζεσαι από οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι. Είναι εντυπωσιακό ότι μπορείς να διαβάσεις ή να στείλεις email, ενώ βρίσκεσαι εκτός γραφείου, στο ενδιάμεσο δύο εξωτερικών ραντεβού, ή να έχεις πρόσβαση στις εταιρικές εφαρμογές και τις βάσεις δεδομένων από οπουδήποτε και αν βρίσκεσαι. Και χωρίς να έχεις το άγχος ότι η ταχύτητα σύνδεσης θα είναι αργή. Το αντίθετο θα έλεγε κανείς, καθώς το 4G προσφέρει ταχύτητες άνω των 100 Mbps, που σημαίνει ότι η σύνδεση είναι πιο γρήγορη από εκείνη που συνήθως έχουμε στο γραφείο ή το σπίτι.

Επίσης, το 4G έχει κάνει πιο εύκολη την καθημερινή επικοινωνία μας μέσω των Social Media. Η άνοδος της χρήσης του Facebook σχετίζεται και με τις υψηλότερες ταχύτητες σύνδεσης του 4G, καθώς πλέον είναι πιο εύκολο να δημοσιεύσεις μία φωτογραφία ή ένα video, εκφράζοντας αυτό που πραγματικό. Και επειδή η ελεύθερη έκφραση είναι μία σημαντική κατάκτηση και έχει μεγάλη αξία, όπως αναφέρει το διαφημιστικό μήνυμα της Vodafone, βλέπουμε τα δίκτυα να βελτιώνονται διαρκώς σε επίπεδο κάλυψης και το 4G είναι διαθέσιμο σε περισσότερα σημεία από ποτέ!

Το αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει τουλάχιστον μία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα, και πιο συγκεκριμένα η Vodafone, που αισθάνεται τόσο σίγουρη για την επένδυση που έχει κάνει στο δίκτυο της ώστε είναι διατεθειμένη να αποζημιώσει τους πελάτες της με δωρεάν χρόνο ομιλίας ή δεδομένα, σε περίπτωση που η σύνδεση που έχουν στο Διαδίκτυο δεν είναι αυτή που τους ικανοποιεί. Κάτι που είναι εξαιρετικά σπάνιο. Η ενημέρωση γίνεται εύκολα και απλά μέσω του app της συγκεκριμένης εταιρείας.

Μία άλλη αλλαγή που θα δούμε να γίνεται πιο έντονη τα επόμενα χρόνια σχετίζεται με τη διασύνδεση του αυτοκινήτου μας και γενικότερα μίας σειράς συσκευών με το Διαδίκτυο και μεταξύ τους. Το 4G είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητο προκειμένου το τελευταίας γενιάς αυτοκίνητο σας να μπορεί να συνδεθεί γρήγορα και εύκολα με το Διαδίκτυο και να «κατεβάσει» ενημερώσεις για την κίνηση, τις εξελίξεις στον κόσμο και οτιδήποτε άλλο μπορεί να φανεί χρήσιμο στον οδηγό και τους επιβάτες του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Μία νέα εποχή δείχνει να έχει ξεκινήσει και το 4G είναι ένας βασικός λόγος που πλέον τα smartphones εξελίσσονται σε «πολυεργαλεία» που αλλάζουν την καθημερινότητά μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης