ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Ζωή με ασφάλιση: Υπευθυνότητα, σχεδιασμός και φροντίδα για το αύριο

Ζωή με ασφάλιση: Υπευθυνότητα, σχεδιασμός και φροντίδα για το αύριο

Σε έναν κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, κάθε σύγχρονος άνθρωπος καλείται να ζει, να δημιουργεί και να σχεδιάζει με την αμφιβολία για το αύριο να αποτελεί μέρος της ζωής του. Φροντίζοντας για την ασφάλισή μας, δημιουργούμε μια αγκαλιά προστασίας για όλα εκείνα που αξίζουν στη ζωή μας, ώστε απερίσπαστοι να προσπαθούμε για το καλύτερο, απολαμβάνοντας το παρόν.

Εξετάζοντας «τι έχουμε ζήσει» στην Ελλάδα των τελευταίων ετών, τόσο από κοινωνικής όσο και περιβαλλοντικής άποψης, το συμπέρασμα είναι ένα: Όσα γνωρίζουμε ως «σταθερές», αλλάζουν, συχνά απρόβλεπτα, ανατρέποντας όλα τα δεδομένα.

Η κλιματική αλλαγή μεταμορφώνει τον πλανήτη και τις συνθήκες διαβίωσης, η τεχνολογία εξελίσσεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς επηρεάζοντας την καθημερινότητά μας. Την ίδια στιγμή, η πανδημία αλλά και ο σύγχρονος τρόπος ζωής μας κάνουν να δίνουμε ολοένα και μεγαλύτερη σημασία στην υγεία και την προστασία της.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον, καλούμαστε να ζήσουμε, να αναπτύξουμε τις δραστηριότητές μας, να σπουδάσουμε, να δημιουργήσουμε την οικογένειά μας, να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε την επιχείρησή μας. Καλούμαστε να «χτίσουμε» το αύριο, κοπιάζοντας σήμερα, να είμαστε δημιουργικοί και ως εκ τούτου, «γεμάτοι».

Ο συνδετικός κρίκος και ταυτόχρονα η προωθητική δύναμη που μας παροτρύνει να συνεχίζουμε να απολαμβάνουμε όσα κάνουμε, ακόμα και αν δεν υπάρχει εγγύηση για το τι θα φέρει το αύριο, είναι η αίσθηση σιγουριάς και ηρεμίας που μας δίνει η ασφάλιση. Έχοντας φροντίσει εκ των προτέρων σήμερα για τις απρόβλεπτες συνθήκες του αύριο, μπορούμε να κάνουμε βήματα ανάπτυξης – κι αυτή είναι η ουσία της ασφάλισης και παράλληλα ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το γεγονός ότι ο σύγχρονος δυτικός κόσμος έχει ενσωματώσει ως κοινωνικό πυλώνα δημιουργίας και ανάπτυξης τον θεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ασφάλιση αναδεικνύει τις αξίες της προόδου και της εξέλιξης

Η ασφάλιση έχει διττή αξία για τον άνθρωπο: Από τη μία λειτουργεί σε πρακτικό επίπεδο ως αντισταθμιστής επιζήμιων συνεπειών από απρόβλεπτα γεγονότα στη ζωή μας. Από την άλλη όμως, λειτουργεί και ως θεσμός που μεταλαμπαδεύει στην κοινωνία θετικές αξίες που στηρίζουν την πρόοδο και την εξέλιξη: Τις έννοιες της υπευθυνότητας, της πρόληψης, του μακροπρόθεσμου σχεδιασμού, της φροντίδας για το αύριο. Έτσι, εμπνέει το αίσθημα της σιγουριάς που μας ωθεί να δραστηριοποιούμαστε, να επιχειρούμε, να προοδεύουμε, να ονειρευόμαστε.

Η αξία της ωστόσο, δεν σταματά εκεί. Η ασφάλιση συνεισφέρει ευρύτερα στην κοινωνία, την οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη με πολλούς τρόπους. Μέσω των καταβαλλόμενων αποζημιώσεων συμβάλλει στην αποκατάσταση πληγέντων, την οικογενειακή ευημερία και κοινωνική συνοχή, τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Προστατεύει έμμεσα το κράτος από τυχόν απαιτήσεις λόγω καταστροφικών γεγονότων και στηρίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα μέσω των επενδύσεων των ασφαλιστικών εταιρειών.

Πρόκειται για μία ανάγκη που αφορά τον καθένα μας ξεχωριστά, σε κάθε στάδιο και σε κάθε δραστηριότητα της ζωής μας, προσωπική ή επαγγελματική. Προστατεύοντας την υγεία μας, την οικογένειά μας, την περιουσία μας, την επαγγελματική μας δραστηριότητα, κι ότι άλλο μας είναι πολύτιμο, η ασφάλιση συμβάλλει στην καλύτερη ποιότητα της ζωής μας. Την ίδια στιγμή, είναι καλό να αναλογιστούμε ότι η ασφάλιση δεν κοστίζει ακριβά ή τόσο ακριβά όσο υποθέτουμε, την ώρα που το «απρόοπτο» είναι μαθηματικά βέβαιο πως θα συμβεί σε όλους μας.

Η Υδρόγειος Ασφαλιστική δίπλα στην κοινωνία εδώ και 50 χρόνια

Αυτόν τον δρόμο, της αισιόδοξης οπτικής της ζωής που εγγυάται η ασφάλιση, ακολουθεί ως πρεσβευτής, η Υδρόγειος Ασφαλιστική, μία από τις πιο ιστορικές εταιρείες του κλάδου, με παρουσία 50 ετών στη χώρα μας.

Με ισχυρή θέση και οικονομική ευρωστία, με συνεχή επένδυση στους τομείς που διαμορφώνουν το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, με διαρκώς εμπλουτιζόμενα προϊόντα και καινοτόμες υπηρεσίες, κυρίως όμως με ήθος και υπευθυνότητα, βρίσκεται δίπλα στον ασφαλισμένο, παρέχοντάς του ακριβώς ό,τι χρειάζεται για να του εμπνεύσει αυτό το απαραίτητο αίσθημα σιγουριάς για το αύριο.

Βασικός πυλώνας του θεσμού της ασφάλισης για την Υδρόγειο Ασφαλιστική, είναι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής γι’ αυτό και η εταιρεία έχει επιλέξει να διαθέτει τα προϊόντα της αποκλειστικά μέσω των ασφαλιστικών της διαμεσολαβητών, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλη την Ελλάδα.

Η σχέση μας με την ασφάλιση είναι μια σχέση που βασίζεται στην εμπιστοσύνη και η Υδρόγειος Ασφαλιστική, επί πέντε δεκαετίες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να την κερδίζει και ότι στέκεται δίπλα στους ασφαλισμένους της, με συνέπεια και ευαισθησία, για να κάνει τη ζωή τους καλύτερη και ασφαλέστερη.